Artikel top billede

Her er HTC 10 - den nyeste smartphone fra HTC: Fokuserer på ultrapixels og Hi-res lyd

HTC har lanceret selskabets nye bud på en top-telefon: HTC 10. Se her, hvad den kan.

HTC kæmper i disse år med at få vendt skuden fra den gabende afgrund og undgå at lide samme skæbne som Nokia: Engang en stor mobilkæmpe - nu reduceret til ingenting.

Og her kommer så HTC 10, den nyeste smartphone fra det taiwanske selskab som skal redde firmaet, og der fokuseres på topspecifikationer, design og lyd i topklassen.

HTC 10 er udstyret med en 5,2" LCD-skærm i en opløsning på 1.440 x 2.560 pixels, hvilket giver en pixeltæthed på 564 ppi - fuldstændig i samme liga som Samsungs S7 og LG G5.

Designet af telefonen er en videreudvikling af designet fra de tidligere versioner af HTC's One-telefoner, One M7 og M8.

Telefonens chassis er derfor stadig skåret ud af ét stykke metal med antennestreger på bagsiden. Dog er der nu kommet knapper under skærmen. Tidligere har HTC benyttet sig af softwareknapper.

Designet er desuden blevet testet op mod IP53-standarden inden for støv- og vandafvisning og klarede den, men har ikke bedt om certificeringen.

Topspecifikationer på papiret
Telefonen kommer med en Snapdragon 820-processor, hvilket er den samme, som du finder i en Samsung S7 og LG G5 samt lignende mængde RAM. Forvent derfor ydeevne i samme kategori.

Samtidig har HTC ryddet gevaldigt op i softwaren på HTC 10. Det er sket i et samarbejde med Google.

Det betyder, at der er langt færre apps, som virker unødvendige, og du vil for eksempel ikke have to SMS-apps, fordi både Android og HTC har hver sin. Det ses på blandt andet på en Samsung-telefon.

Computerworld har prøvet HTC 10 ganske kort, og HTC's version af Android, HTC Sense, virker hurtigere og reagerer bedre end på HTC M8.

Læs også: Seks ting du skal overveje før du køber en Samsung S7 eller S7 Edge

Samarbejdet med Google betyder også, at Googles Photos-app er dybt integreret i telefonen, og at HTC også har intentioner om at være hurtigt ude med opdateringer fra Google til Android. HTC har i de seneste par år haft et godt ry for at være relativt hurtigt ude med opdateringer til nye versioner af Android.

Lyd og billede skiller sig ud
Alt sammen har indtil videre lydt meget som de to andre Android-telefoner, Samsung S7 og LG G5.

HTC mener selv, at det er på lyd og kamera, at HTC 10 skiller sig ud i forhold til resten.

Blandt andet har telefonen en High-Res Audio-udgang på 24-bit DAC sammen med en headphone-amplifier. Mange flotte ord, men reelt set betyder det, at HTC 10 kan udnytte det fulde udbytte af et par Hi-Res-høretelefoner samt Lostless-lydfiler (FLAC).

Samtidig er det medfølgende headset allerede high-res, så du behøver ikke gå ud og købe et nyt headset for at få god lyd. Og så understøtter HTC 10 Airplay-streaming.

Kameraet på HTC 10 bryster sig af 12 millioner ultrapixels. Ultrapixels er HTC's navn for større pixels, men ifølge selskabet skulle det give billeder, der kan opfange 136 procent mere lys end det var tilfældet med kameraet  i HTC One M9 fra sidste år.

Kameraet kan desuden filme 4K-videoer, og har allerede nu fået en DXO-score på 88. DXo er et selskab, der analyserer kameraer, og 88 er det højeste et mobilkamera nogensinde har fået. Samsung S7 har samme score.

HTC 10 kommer til at koste 5.999 kroner, og kommer i handlen fra begyndelsen af maj.

Læs også: Test: Det her kan HTC's iPhone-lignende HTC One A9