Artikel top billede

Danske Bank advarer om ny fup-SMS: Forsøger at narre MobilePay-brugerne

Den uhyre populære løsning til mobile pengeoverførsler, MobilePay, bliver i øjeblikket forsøgt udnyttet via en fup-SMS.

Danske Banks MobilePay-løsning er efterhånden blevet så populær blandt danskerne, at også de it-kriminelle forsøger at udnytte den massive udbredelse.

Det er i hvert fald, hvad der er tilfældet med en ny SMS, der netop nu er i omløb.

"Ny svindel-SMS i omløb! Den ser ud til at komme fra MobilePay - det gør den ikke," advarer Danske Bank i et opslag på Facebook.

Banken forklarer, hvordan de kriminelle forsøger at udføre fupnummeret:

"Svindlerne vil have dig ind i MobilePay, og håber på, at din telefon er inficeret med såkaldt malware."

"Er den det, kan du møde en falsk MobilePay-side, som beder om koder og et billede af dit NemID," lyder det fra Danske Bank, der også har postet et billede, der viser den pågældende SMS.

Derudover lyder opfordringen fra Danske Bank på Facebook:

"Kender du nogen, der ved en fejl er kommet til at sende NemID og koder, skal de kontakte deres bank."

"Du har virus på din telefon"

Det er kun et par måneder siden, at Computerworld sidst kunne fortælle om en fup-SMS, der tikkede ind på danske Android-telefoner og blandt andet forsøgte at gå efter brugernes NemID og MobilePay.

Det oplyses ikke, hvor mange danskere, der har modtaget den nye fup-SMS, men i debatten under Danske Banks Facebook-opslag, kan flere nikke genkendende til fupnummeret:

"Den er ret nem at tro på. Jeg var tæt på, da den blev ved at poppe op. Stoppede dog, da den bad om mine data," skriver en MobilePay-bruger.

Hertil svarer Danske Banks support:

"Godt at høre, du nåede at stoppe. Bare husk at din telefon er inficeret med virus, så det er en god ide at få den renset. Ellers kan du risikere at få andre ubehagelige overraskelser."

Læs også:

Derfor bliver din MobilePay-app opdateret hele tiden

Farlig sms havner i danske Android-telefoner: Går direkte efter dit NemID og Mobilepay
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere