Danske Bank advarer om ny fup-SMS: Forsøger at narre MobilePay-brugerne

Den uhyre populære løsning til mobile pengeoverførsler, MobilePay, bliver i øjeblikket forsøgt udnyttet via en fup-SMS.

Danske Banks MobilePay-løsning er efterhånden blevet så populær blandt danskerne, at også de it-kriminelle forsøger at udnytte den massive udbredelse.

Det er i hvert fald, hvad der er tilfældet med en ny SMS, der netop nu er i omløb.

"Ny svindel-SMS i omløb! Den ser ud til at komme fra MobilePay - det gør den ikke," advarer Danske Bank i et opslag på Facebook.

Banken forklarer, hvordan de kriminelle forsøger at udføre fupnummeret:

"Svindlerne vil have dig ind i MobilePay, og håber på, at din telefon er inficeret med såkaldt malware."

"Er den det, kan du møde en falsk MobilePay-side, som beder om koder og et billede af dit NemID," lyder det fra Danske Bank, der også har postet et billede, der viser den pågældende SMS.

Derudover lyder opfordringen fra Danske Bank på Facebook:

"Kender du nogen, der ved en fejl er kommet til at sende NemID og koder, skal de kontakte deres bank."

"Du har virus på din telefon"
Det er kun et par måneder siden, at Computerworld sidst kunne fortælle om en fup-SMS, der tikkede ind på danske Android-telefoner og blandt andet forsøgte at gå efter brugernes NemID og MobilePay.

Det oplyses ikke, hvor mange danskere, der har modtaget den nye fup-SMS, men i debatten under Danske Banks Facebook-opslag, kan flere nikke genkendende til fupnummeret:

"Den er ret nem at tro på. Jeg var tæt på, da den blev ved at poppe op. Stoppede dog, da den bad om mine data," skriver en MobilePay-bruger.

Hertil svarer Danske Banks support:

"Godt at høre, du nåede at stoppe. Bare husk at din telefon er inficeret med virus, så det er en god ide at få den renset. Ellers kan du risikere at få andre ubehagelige overraskelser."

Læs også:

Derfor bliver din MobilePay-app opdateret hele tiden

Farlig sms havner i danske Android-telefoner: Går direkte efter dit NemID og Mobilepay

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.