Danske Bank advarer om ny fup-SMS: Forsøger at narre MobilePay-brugerne

Den uhyre populære løsning til mobile pengeoverførsler, MobilePay, bliver i øjeblikket forsøgt udnyttet via en fup-SMS.

Danske Banks MobilePay-løsning er efterhånden blevet så populær blandt danskerne, at også de it-kriminelle forsøger at udnytte den massive udbredelse.

Det er i hvert fald, hvad der er tilfældet med en ny SMS, der netop nu er i omløb.

"Ny svindel-SMS i omløb! Den ser ud til at komme fra MobilePay - det gør den ikke," advarer Danske Bank i et opslag på Facebook.

Banken forklarer, hvordan de kriminelle forsøger at udføre fupnummeret:

"Svindlerne vil have dig ind i MobilePay, og håber på, at din telefon er inficeret med såkaldt malware."

"Er den det, kan du møde en falsk MobilePay-side, som beder om koder og et billede af dit NemID," lyder det fra Danske Bank, der også har postet et billede, der viser den pågældende SMS.

Derudover lyder opfordringen fra Danske Bank på Facebook:

"Kender du nogen, der ved en fejl er kommet til at sende NemID og koder, skal de kontakte deres bank."

"Du har virus på din telefon"
Det er kun et par måneder siden, at Computerworld sidst kunne fortælle om en fup-SMS, der tikkede ind på danske Android-telefoner og blandt andet forsøgte at gå efter brugernes NemID og MobilePay.

Det oplyses ikke, hvor mange danskere, der har modtaget den nye fup-SMS, men i debatten under Danske Banks Facebook-opslag, kan flere nikke genkendende til fupnummeret:

"Den er ret nem at tro på. Jeg var tæt på, da den blev ved at poppe op. Stoppede dog, da den bad om mine data," skriver en MobilePay-bruger.

Hertil svarer Danske Banks support:

"Godt at høre, du nåede at stoppe. Bare husk at din telefon er inficeret med virus, så det er en god ide at få den renset. Ellers kan du risikere at få andre ubehagelige overraskelser."

Læs også:

Derfor bliver din MobilePay-app opdateret hele tiden

Farlig sms havner i danske Android-telefoner: Går direkte efter dit NemID og Mobilepay

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.