Artikel top billede

Tidligere topdesigner hos Tesla skifter til Apple: Er der en Apple-bil på vej?

Apple headhunter tidligere designchef for Tesla. Rygte om ny Apple-bil tager til.

Apple har hentet en topchef fra Tesla, der muligvis er udset til posten, som ny chef for det bilprojekt, som Apple menes at arbejde på.

Ifølge det amerikanske elbils-medie Electrek og Apple-mediet 9to5mac har Chris Porritt, der tidligere havde titlen vice president of vehicle engineering hos Tesla, nu fået et job hos Apple.

Fortid hos Tesla og Aston Martin

Hos Tesla har Chris Porritt været med til at udvikle bilerne Model S, Model X samt den nye Model 3, der blev præsenteret for få uger siden.

Chris Porritt har desuden en fortid hos den britiske sportsvognsproducent Aston Martin, hvor han indtil 2013 var chefingeniør.

Hos Aston Martin har han ifølge erhvervsmediet Business Insider blandt andet været med til at designe Aston Martins superbil One-77 samt stået i spidsen for det team, der udviklede designperlen Aston Martin DB9 og Aston Martin Vantage, der i øvrigt begge er designet af danske Henrik Fisker. 

Kan tage over efter Apple-veteran

Tidligere på året blev det meddelt, at Apple mistede chefen for sit bilprojekt

Det skete da den mange årige Apple-medarbejder Steve Zadesky, der ifølge flere medier stod i spidsen for Apples bilindsats, valgte at forlade Apple.

Ifølge Electrek og 9toMac er det sandsynligt, at Chris Porritt er udset til at overtage Zadeskys rolle.

Læs også: Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer

Omgæret med stor mystk

Apples bilprojekt, der er i følge flere medier går under navnet 'Project Titan', er omgæret med stor mystik, og Apple har endnu ikke bekræftet, at virksomheden rent faktisk er i gang med at udvikle en bil.

Meget tyder dog på, at Apple arbejder på højt med at udvikle bilen i et kompleks i Silicon Valley-byen Sunnyvale, hvor naboerne ifølge lokale medier har klaget til bystyret over natlig støj fra kompekset.

Tidligere i denne uge kunne det tyske dagblad Frankfurter Allgemeine desuden rapportere, at Apple driver et hemmeligt laboratorium i centrum af Berlin, hvor 15 til 20 medarbejder med ingeniør-, software-, hardware- og salgs-baggrund arbejder på bilprojektet.

Skal Apple-bil produceres i Østrig?

Den tyske avis mener desuden at vide, at Apple planlægger at producere bilen i den østrigske hovedstad, Wien.

Ifølge Frankfurter Allgemeine er det den internationale industrigigant Magna, der i forvejen er storleverandør af dele til til bilindustrien, som er udset til at stå produktionen.

Flere medier har tidligere rapporteret, at bilen ifølge Apples målsætninger skal være færdigudviklet i 2019.

Læs også:
Tech-giganter retter kanonerne mod bilindustrien: Volkswagen kan blive det nye Nokia

Apple og Tesla i hård kamp: Er Apple på vej med en iCar?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere