Tidligere topdesigner hos Tesla skifter til Apple: Er der en Apple-bil på vej?

Apple headhunter tidligere designchef for Tesla. Rygte om ny Apple-bil tager til.

Apple har hentet en topchef fra Tesla, der muligvis er udset til posten, som ny chef for det bilprojekt, som Apple menes at arbejde på.

Ifølge det amerikanske elbils-medie Electrek og Apple-mediet 9to5mac har Chris Porritt, der tidligere havde titlen vice president of vehicle engineering hos Tesla, nu fået et job hos Apple.

Fortid hos Tesla og Aston Martin
Hos Tesla har Chris Porritt været med til at udvikle bilerne Model S, Model X samt den nye Model 3, der blev præsenteret for få uger siden.

Chris Porritt har desuden en fortid hos den britiske sportsvognsproducent Aston Martin, hvor han indtil 2013 var chefingeniør.

Hos Aston Martin har han ifølge erhvervsmediet Business Insider blandt andet været med til at designe Aston Martins superbil One-77 samt stået i spidsen for det team, der udviklede designperlen Aston Martin DB9 og Aston Martin Vantage, der i øvrigt begge er designet af danske Henrik Fisker. 

Kan tage over efter Apple-veteran
Tidligere på året blev det meddelt, at Apple mistede chefen for sit bilprojekt

Det skete da den mange årige Apple-medarbejder Steve Zadesky, der ifølge flere medier stod i spidsen for Apples bilindsats, valgte at forlade Apple.

Ifølge Electrek og 9toMac er det sandsynligt, at Chris Porritt er udset til at overtage Zadeskys rolle.

Læs også: Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer

Omgæret med stor mystk
Apples bilprojekt, der er i følge flere medier går under navnet 'Project Titan', er omgæret med stor mystik, og Apple har endnu ikke bekræftet, at virksomheden rent faktisk er i gang med at udvikle en bil.

Meget tyder dog på, at Apple arbejder på højt med at udvikle bilen i et kompleks i Silicon Valley-byen Sunnyvale, hvor naboerne ifølge lokale medier har klaget til bystyret over natlig støj fra kompekset.

Tidligere i denne uge kunne det tyske dagblad Frankfurter Allgemeine desuden rapportere, at Apple driver et hemmeligt laboratorium i centrum af Berlin, hvor 15 til 20 medarbejder med ingeniør-, software-, hardware- og salgs-baggrund arbejder på bilprojektet.

Skal Apple-bil produceres i Østrig?
Den tyske avis mener desuden at vide, at Apple planlægger at producere bilen i den østrigske hovedstad, Wien.

Ifølge Frankfurter Allgemeine er det den internationale industrigigant Magna, der i forvejen er storleverandør af dele til til bilindustrien, som er udset til at stå produktionen.

Flere medier har tidligere rapporteret, at bilen ifølge Apples målsætninger skal være færdigudviklet i 2019.

Læs også:
Tech-giganter retter kanonerne mod bilindustrien: Volkswagen kan blive det nye Nokia

Apple og Tesla i hård kamp: Er Apple på vej med en iCar?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.