Artikel top billede

Tidligere topdesigner hos Tesla skifter til Apple: Er der en Apple-bil på vej?

Apple headhunter tidligere designchef for Tesla. Rygte om ny Apple-bil tager til.

Apple har hentet en topchef fra Tesla, der muligvis er udset til posten, som ny chef for det bilprojekt, som Apple menes at arbejde på.

Ifølge det amerikanske elbils-medie Electrek og Apple-mediet 9to5mac har Chris Porritt, der tidligere havde titlen vice president of vehicle engineering hos Tesla, nu fået et job hos Apple.

Fortid hos Tesla og Aston Martin

Hos Tesla har Chris Porritt været med til at udvikle bilerne Model S, Model X samt den nye Model 3, der blev præsenteret for få uger siden.

Chris Porritt har desuden en fortid hos den britiske sportsvognsproducent Aston Martin, hvor han indtil 2013 var chefingeniør.

Hos Aston Martin har han ifølge erhvervsmediet Business Insider blandt andet været med til at designe Aston Martins superbil One-77 samt stået i spidsen for det team, der udviklede designperlen Aston Martin DB9 og Aston Martin Vantage, der i øvrigt begge er designet af danske Henrik Fisker. 

Kan tage over efter Apple-veteran

Tidligere på året blev det meddelt, at Apple mistede chefen for sit bilprojekt

Det skete da den mange årige Apple-medarbejder Steve Zadesky, der ifølge flere medier stod i spidsen for Apples bilindsats, valgte at forlade Apple.

Ifølge Electrek og 9toMac er det sandsynligt, at Chris Porritt er udset til at overtage Zadeskys rolle.

Læs også: Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer

Omgæret med stor mystk

Apples bilprojekt, der er i følge flere medier går under navnet 'Project Titan', er omgæret med stor mystik, og Apple har endnu ikke bekræftet, at virksomheden rent faktisk er i gang med at udvikle en bil.

Meget tyder dog på, at Apple arbejder på højt med at udvikle bilen i et kompleks i Silicon Valley-byen Sunnyvale, hvor naboerne ifølge lokale medier har klaget til bystyret over natlig støj fra kompekset.

Tidligere i denne uge kunne det tyske dagblad Frankfurter Allgemeine desuden rapportere, at Apple driver et hemmeligt laboratorium i centrum af Berlin, hvor 15 til 20 medarbejder med ingeniør-, software-, hardware- og salgs-baggrund arbejder på bilprojektet.

Skal Apple-bil produceres i Østrig?

Den tyske avis mener desuden at vide, at Apple planlægger at producere bilen i den østrigske hovedstad, Wien.

Ifølge Frankfurter Allgemeine er det den internationale industrigigant Magna, der i forvejen er storleverandør af dele til til bilindustrien, som er udset til at stå produktionen.

Flere medier har tidligere rapporteret, at bilen ifølge Apples målsætninger skal være færdigudviklet i 2019.

Læs også:
Tech-giganter retter kanonerne mod bilindustrien: Volkswagen kan blive det nye Nokia

Apple og Tesla i hård kamp: Er Apple på vej med en iCar?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere