HUSK:Live-streaming af kåringen af Årets CIO 2020 klokken 15:45 på cw.dk

Her er Teslas nye bil: Sådan bliver den nye 'billigmodel' Model 3

Tesla har netop præsenteret den nye Model 3, der skal gøre Tesla tilgængelig for den almene befolkning.

Tesla præsenterede fredag morgen dansk tid den nye Tesla Model 3, der er en elbil i en noget mere overkommelig prisklasse end tidligere modeller fra Tesla.

Teslas CEO Elon Musk forventer, at Model 3 bliver den første elbil, som for alvor vil komme ud til den bedre befolkning.

Den billigeste Model 3 kommer til at koste 35.000 dollar, hvilket direkte omregnet svarer til cirka 230.000 kroner (uden afgifter).

Bilen har plads til fem voksne og batteri, der dækker en rækkevidde på cirka 315 kilometer.

De 315 kilometer er mindsteafstanden, forklarede Elon Musk under præsentationen. 

Bilen kan accelerere fra nul til 100 kilometer i timen på seks sekunder.

De 35.000 dollar er prisen for Model 3 uden nogen former for ekstra udstyr, men Elon Musk er alligevel selvsikker nok til at sige, at det stadig vil være den bedste bil til 35.000 dollar på markedet, og selv den billigste model kommer da også med indbygget autopilot og komfortabel plads til fem voksne mennesker. Markant billigere end sine forgængere
Elon Musk fortalte under den streamede præsentation, at alle Teslas planer har været rettet mod lanceringen af Model 3.

"For at vi som en lille virksomhed kunne fange folks opmærksomhed, var vi nødt til at have en fantastisk elbil først, og derfor byggede vi Roadsteren," forklarer Elon Musk.

Efter den hundedyre Roadster kom Model S, som stadig var i en prisklasse for sig selv, men Model S blev af flere anerkendte magasiner nomineret til at være verdens bedste bil - igen et mål for Tesla.

"Vi var nødt til at bevise, at en elbil kunne være en af de bedste biler på markedet, før vi kunne begynde at producere en elbil til alle," siger Elon Musk.

For 10 år siden formulerede Elon Musk en masterplan, som han efterfølgende har fulgt:

Byg en sportbil, Roadsteren, brug pengene derfra til at bygge en prisvenlig bil, Model S, og brug så de penge til at bygge end endnu mere prisvenlig bil: Model 3.

Derfor takkede Elon Musk også de, som havde købt de tidligere Tesla-modeller.

Stor interesse trods lang ventetid
Du kan nu gå ind på Teslas hjemmeside og forudbestille en Model 3, men du kommer til at vente en rum tid på den. Tesla forventer først at kunne levere bilen i slutningen af næste år, og interessen er allerede stor.

Hele dagen har Twitter været oversvømmet med billeder fra Teslabutikker verden over, hvor folk har stået i kø for at få lov til at forudbestille Model 3.

Der har endda været sammenligningsbilleder mellem Apple-butikker, da iPhone SE også blev sat til salg i dag, og Tesla-butikker, hvor køen ofte var længere ved Tesla.

Spørgsmålet er så, om det lykkes for Tesla at slå igennem og blive en rigtig bilproducent og ikke bare et firma, der sælger dyrt legetøj til grønne rigmænd.

Tesla forventer at kunne producere over 500.000 biler om året og at have fordoblet mængden af butikker og servicecentre på verdensplan til næste år.

Læs også: Her er Teslas Model X - Men det mest interessante er softwaren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Kørekort-app sætter download-rekord: Blev hentet over en halv million gange det første døgn - se de første download-tal her
På et enkelt døgn blev den nye kørekort-app hentet over en halv million gange, viser download-tal fra Digitaliseringsstyrelsen.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.