Artikel top billede

Her er Teslas nye bil: Sådan bliver den nye 'billigmodel' Model 3

Tesla har netop præsenteret den nye Model 3, der skal gøre Tesla tilgængelig for den almene befolkning.

Tesla præsenterede fredag morgen dansk tid den nye Tesla Model 3, der er en elbil i en noget mere overkommelig prisklasse end tidligere modeller fra Tesla.

Teslas CEO Elon Musk forventer, at Model 3 bliver den første elbil, som for alvor vil komme ud til den bedre befolkning.

Den billigeste Model 3 kommer til at koste 35.000 dollar, hvilket direkte omregnet svarer til cirka 230.000 kroner (uden afgifter).

Bilen har plads til fem voksne og batteri, der dækker en rækkevidde på cirka 315 kilometer.

De 315 kilometer er mindsteafstanden, forklarede Elon Musk under præsentationen. 

Bilen kan accelerere fra nul til 100 kilometer i timen på seks sekunder.

De 35.000 dollar er prisen for Model 3 uden nogen former for ekstra udstyr, men Elon Musk er alligevel selvsikker nok til at sige, at det stadig vil være den bedste bil til 35.000 dollar på markedet, og selv den billigste model kommer da også med indbygget autopilot og komfortabel plads til fem voksne mennesker.

Markant billigere end sine forgængere
Elon Musk fortalte under den streamede præsentation, at alle Teslas planer har været rettet mod lanceringen af Model 3.

"For at vi som en lille virksomhed kunne fange folks opmærksomhed, var vi nødt til at have en fantastisk elbil først, og derfor byggede vi Roadsteren," forklarer Elon Musk.

Efter den hundedyre Roadster kom Model S, som stadig var i en prisklasse for sig selv, men Model S blev af flere anerkendte magasiner nomineret til at være verdens bedste bil - igen et mål for Tesla.

"Vi var nødt til at bevise, at en elbil kunne være en af de bedste biler på markedet, før vi kunne begynde at producere en elbil til alle," siger Elon Musk.

For 10 år siden formulerede Elon Musk en masterplan, som han efterfølgende har fulgt:

Byg en sportbil, Roadsteren, brug pengene derfra til at bygge en prisvenlig bil, Model S, og brug så de penge til at bygge end endnu mere prisvenlig bil: Model 3.

Derfor takkede Elon Musk også de, som havde købt de tidligere Tesla-modeller.

Stor interesse trods lang ventetid
Du kan nu gå ind på Teslas hjemmeside og forudbestille en Model 3, men du kommer til at vente en rum tid på den. Tesla forventer først at kunne levere bilen i slutningen af næste år, og interessen er allerede stor.

Hele dagen har Twitter været oversvømmet med billeder fra Teslabutikker verden over, hvor folk har stået i kø for at få lov til at forudbestille Model 3.

Der har endda været sammenligningsbilleder mellem Apple-butikker, da iPhone SE også blev sat til salg i dag, og Tesla-butikker, hvor køen ofte var længere ved Tesla.

Spørgsmålet er så, om det lykkes for Tesla at slå igennem og blive en rigtig bilproducent og ikke bare et firma, der sælger dyrt legetøj til grønne rigmænd.

Tesla forventer at kunne producere over 500.000 biler om året og at have fordoblet mængden af butikker og servicecentre på verdensplan til næste år.

Læs også: Her er Teslas Model X - Men det mest interessante er softwaren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere