Artikel top billede

Her er Teslas nye bil: Sådan bliver den nye 'billigmodel' Model 3

Tesla har netop præsenteret den nye Model 3, der skal gøre Tesla tilgængelig for den almene befolkning.

Tesla præsenterede fredag morgen dansk tid den nye Tesla Model 3, der er en elbil i en noget mere overkommelig prisklasse end tidligere modeller fra Tesla.

Teslas CEO Elon Musk forventer, at Model 3 bliver den første elbil, som for alvor vil komme ud til den bedre befolkning.

Den billigeste Model 3 kommer til at koste 35.000 dollar, hvilket direkte omregnet svarer til cirka 230.000 kroner (uden afgifter).

Bilen har plads til fem voksne og batteri, der dækker en rækkevidde på cirka 315 kilometer.

De 315 kilometer er mindsteafstanden, forklarede Elon Musk under præsentationen. 

Bilen kan accelerere fra nul til 100 kilometer i timen på seks sekunder.

De 35.000 dollar er prisen for Model 3 uden nogen former for ekstra udstyr, men Elon Musk er alligevel selvsikker nok til at sige, at det stadig vil være den bedste bil til 35.000 dollar på markedet, og selv den billigste model kommer da også med indbygget autopilot og komfortabel plads til fem voksne mennesker.

Markant billigere end sine forgængere
Elon Musk fortalte under den streamede præsentation, at alle Teslas planer har været rettet mod lanceringen af Model 3.

"For at vi som en lille virksomhed kunne fange folks opmærksomhed, var vi nødt til at have en fantastisk elbil først, og derfor byggede vi Roadsteren," forklarer Elon Musk.

Efter den hundedyre Roadster kom Model S, som stadig var i en prisklasse for sig selv, men Model S blev af flere anerkendte magasiner nomineret til at være verdens bedste bil - igen et mål for Tesla.

"Vi var nødt til at bevise, at en elbil kunne være en af de bedste biler på markedet, før vi kunne begynde at producere en elbil til alle," siger Elon Musk.

For 10 år siden formulerede Elon Musk en masterplan, som han efterfølgende har fulgt:

Byg en sportbil, Roadsteren, brug pengene derfra til at bygge en prisvenlig bil, Model S, og brug så de penge til at bygge end endnu mere prisvenlig bil: Model 3.

Derfor takkede Elon Musk også de, som havde købt de tidligere Tesla-modeller.

Stor interesse trods lang ventetid
Du kan nu gå ind på Teslas hjemmeside og forudbestille en Model 3, men du kommer til at vente en rum tid på den. Tesla forventer først at kunne levere bilen i slutningen af næste år, og interessen er allerede stor.

Hele dagen har Twitter været oversvømmet med billeder fra Teslabutikker verden over, hvor folk har stået i kø for at få lov til at forudbestille Model 3.

Der har endda været sammenligningsbilleder mellem Apple-butikker, da iPhone SE også blev sat til salg i dag, og Tesla-butikker, hvor køen ofte var længere ved Tesla.

Spørgsmålet er så, om det lykkes for Tesla at slå igennem og blive en rigtig bilproducent og ikke bare et firma, der sælger dyrt legetøj til grønne rigmænd.

Tesla forventer at kunne producere over 500.000 biler om året og at have fordoblet mængden af butikker og servicecentre på verdensplan til næste år.

Læs også: Her er Teslas Model X - Men det mest interessante er softwaren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere