Artikel top billede

Intel vil indføre ny USB-type som standard - skal (måske) anvendes i stedet for 3,5 mm jackstik i nye iPhone 7

Alle telefoner og andre enheder bør i fremtiden være udstyret med det nye USB Type-C-stik, der kan anvendes til både lyd, data og opladning på én gang. Apple arbejder på teknologien til den kommende iPhone 7.

Intel har netop meddelt, at selskabet vil kaste sig over udviklingen af de nye USB Type-C-stik, som vi har set lanceret i 2015.

Teknologien levere både audio input og output og anvendes til opladning.

Hensigten er, at den på sigt helt skal erstatte de mini-jackstik, som vi i dag i stor stil anvender til vores hovedtelefoner og lignende.

Intel har ikke længere nogen fidus til de klassiske jackstik.

Ifølge selskabet vil der være mange fordele i at skifte helt i hele industrien til Type C-stikkene, som ligeledes kan anvendes til at oplade enheder.

Det betyder således, at Type C-stikkene kan anvendes både til afspilning og indspilning af både lyd og data samt til opladning, og det vil kunne forenkle det i dag påkrævede arsenal af forskellige ledninger og stik i meget stort omfang.

Hertil kommer, at USB Type-C-stikkene ikke er afhængige af at blive vendt på en bestemt måde for at passe, ligesom opladning og dataoverførsel er meget hurtig sammenlignet med nuværende teknologier.

Teknologien kan i den såkaldte USB 3.1 Gen1-version således levere op mod 5Gbps, mesn Gen2 kan levere 10Gbps.

I dag understøtter USB Type-C både analog og digitalt indhold, men det er Intels plan, at skiftet fra jackstik til Type C-stik skal fremme overgangen fra analog til digital.

Apple pønser måske på at skifte

Intel udmelding om at satse helt på USB Type-C-stik får næring fra det velorienterede japanske website Mac Otakara, der melder om, at Apple har planer om helt at droppe minijack-stikkene til fordel for Type C-stik i den kommende iPhone 7.

Ifølge japanerne vil Apple anvende Type C-stikkene - som Apple kalder for Lightning - til både lyd, data og opladning.

Angiveligt arbejder Apple sideløbende på at lancere Lightning-baserede øretelefoner, såkaldte EarPods.

Microsofts Lumia 950/950XL, Huaweis Nexus 6P og Apples nye MacBook er allerede udstyret med Type-C-stik.Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere