Artikel top billede

Intel vil indføre ny USB-type som standard - skal (måske) anvendes i stedet for 3,5 mm jackstik i nye iPhone 7

Alle telefoner og andre enheder bør i fremtiden være udstyret med det nye USB Type-C-stik, der kan anvendes til både lyd, data og opladning på én gang. Apple arbejder på teknologien til den kommende iPhone 7.

Intel har netop meddelt, at selskabet vil kaste sig over udviklingen af de nye USB Type-C-stik, som vi har set lanceret i 2015.

Teknologien levere både audio input og output og anvendes til opladning.

Hensigten er, at den på sigt helt skal erstatte de mini-jackstik, som vi i dag i stor stil anvender til vores hovedtelefoner og lignende.

Intel har ikke længere nogen fidus til de klassiske jackstik.

Ifølge selskabet vil der være mange fordele i at skifte helt i hele industrien til Type C-stikkene, som ligeledes kan anvendes til at oplade enheder.

Det betyder således, at Type C-stikkene kan anvendes både til afspilning og indspilning af både lyd og data samt til opladning, og det vil kunne forenkle det i dag påkrævede arsenal af forskellige ledninger og stik i meget stort omfang.

Hertil kommer, at USB Type-C-stikkene ikke er afhængige af at blive vendt på en bestemt måde for at passe, ligesom opladning og dataoverførsel er meget hurtig sammenlignet med nuværende teknologier.

Teknologien kan i den såkaldte USB 3.1 Gen1-version således levere op mod 5Gbps, mesn Gen2 kan levere 10Gbps.

I dag understøtter USB Type-C både analog og digitalt indhold, men det er Intels plan, at skiftet fra jackstik til Type C-stik skal fremme overgangen fra analog til digital.

Apple pønser måske på at skifte

Intel udmelding om at satse helt på USB Type-C-stik får næring fra det velorienterede japanske website Mac Otakara, der melder om, at Apple har planer om helt at droppe minijack-stikkene til fordel for Type C-stik i den kommende iPhone 7.

Ifølge japanerne vil Apple anvende Type C-stikkene - som Apple kalder for Lightning - til både lyd, data og opladning.

Angiveligt arbejder Apple sideløbende på at lancere Lightning-baserede øretelefoner, såkaldte EarPods.

Microsofts Lumia 950/950XL, Huaweis Nexus 6P og Apples nye MacBook er allerede udstyret med Type-C-stik.Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere