Falcks CIO: "Vi kommer ingen vegne, hvis vi hele tiden skal regne på den fulde business-case"

Interview: Alt kan ikke sættes ind i en business model, hvis du skal i gang med digitaliseringen. Det er budskabet fra Falcks globale CIO, Torben Ruberg, der tror, at Uber er et overgangsfænomen. Se det store interview her.

Falck er ambulancen, der kører os til hospitalet, når vi er kommet til skade. Eller Falck-manden som hjælper os videre når dækket er fladt eller batteriet dødt.

Falck er noget fysisk, som umiddelbart er svært at skifte ud med en app eller en browser.

Men selv store virksomheder med fysiske aktiviteter som Falck skal være med helt fremme, når det kommer til digital innovation. 

Det er i hvert fald budskabet fra Falcks CIO. Torben Ruberg.

Torben Ruberg blev i 2015 kåret som Årets CIO - blandt andet på baggrund af sit arbejde med at øge innovationen og digitalseringen i Falck.

I interviewet med Torben Ruberg kan du blandt andet høre om:

- Hvorfor Uber måske bare er et overgangsfænomen.

- Hvordan Falck ser på de digitale konkurrenter.

- Hvordan Falck har etableret en selvstændig digital innovations afdeling, kaldet Digital Business Development - og hvad der er afdelingens succeskriterier.

- Hvilke megatrends Falck reagerer på.

- Hvorfor it-afdelingen skal lære at tænke i produkter og brugere - og ikke kun effektivisering og den eksisterende forretning.

- Hvorfor du ikke kommer nogle vegne, hvis du skal udarbejde business cases for alt i digitaliseringen.

- Hvordan det er at få udfordret strategien og forretningsmodellen i en veletableret virksomhed.

- Hvad andre virksomheder kan lære af Falck.

Læs også: Næste skridt i digitaliseringen: De 'levende' tjenester er lige på trapperneComputerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.