Falcks CIO: "Vi kommer ingen vegne, hvis vi hele tiden skal regne på den fulde business-case"

Interview: Alt kan ikke sættes ind i en business model, hvis du skal i gang med digitaliseringen. Det er budskabet fra Falcks globale CIO, Torben Ruberg, der tror, at Uber er et overgangsfænomen. Se det store interview her.

Falck er ambulancen, der kører os til hospitalet, når vi er kommet til skade. Eller Falck-manden som hjælper os videre når dækket er fladt eller batteriet dødt.

Falck er noget fysisk, som umiddelbart er svært at skifte ud med en app eller en browser.

Men selv store virksomheder med fysiske aktiviteter som Falck skal være med helt fremme, når det kommer til digital innovation. 

Det er i hvert fald budskabet fra Falcks CIO. Torben Ruberg.

Torben Ruberg blev i 2015 kåret som Årets CIO - blandt andet på baggrund af sit arbejde med at øge innovationen og digitalseringen i Falck.

I interviewet med Torben Ruberg kan du blandt andet høre om:

- Hvorfor Uber måske bare er et overgangsfænomen.

- Hvordan Falck ser på de digitale konkurrenter.

- Hvordan Falck har etableret en selvstændig digital innovations afdeling, kaldet Digital Business Development - og hvad der er afdelingens succeskriterier.

- Hvilke megatrends Falck reagerer på.

- Hvorfor it-afdelingen skal lære at tænke i produkter og brugere - og ikke kun effektivisering og den eksisterende forretning.

- Hvorfor du ikke kommer nogle vegne, hvis du skal udarbejde business cases for alt i digitaliseringen.

- Hvordan det er at få udfordret strategien og forretningsmodellen i en veletableret virksomhed.

- Hvad andre virksomheder kan lære af Falck.

Læs også: Næste skridt i digitaliseringen: De 'levende' tjenester er lige på trappernePremium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.