Artikel top billede

Dump: Youtube.

Digital løbeven: Denne robot er din næste træningspartner

Nu skal det være slut med fitness-ure, for din næste træningspartner er nemlig en robot. Her er sportsproducenten Pumas bud på en digital løbeven i verdenseliten.

It- og robotteknologien breder sig hele tiden ud over flere og flere brugsområder, og nu er der også kommet en lille elektronisk ven, der kan forbedre din løbetræning.

Opfindelsen hedder BeatBot, og den er fremstillet af sportsudstyrsfirmaet Puma.

BeatBot er en selvkørende robot, der suser afsted på træningsbanen ved siden af dig, og meningen er således, at du kan anvende robotten som en digital konkurrent.

På den måde kan løberen sætte sig nogle helt konkrete mål og anvende løberobotten som en forprogrammeret konkurrent på cindersbanen.

BeatBot er programmerbar og selvkørende, og den er konstrueret, så den kan følge en linje på løbebanen.

Det gør den via ni infrarøde sensorer på undersiden og et lille digitalkamera i fronten.

Robotten bruger informationerne, der indsamles under kørslen, til at foretage mere end hundrede justeringer i sekundet, hvilket angiveligt skulle give en meget høj præcision og pålidelighed i træningsarbejdet.

Der anvendes ligeledes en digital servo på styrehjulene for at ramme løbelinjens krumninger helt præcist under kørsel.

Løb mod Usain Bolt

Løbetræneren anvendes sammen med mobilen, der lader brugeren programmere løbeafstande og tider via en mobilapplikation.

Det er også muligt at vælge forhåndsdefinerede tider fra kendte sportsudøvere som eksempelvis den jamaicansk atletikudøver og mangedobbelte VM- og OL-medaljevinder Usain Bolt, hvis man ønsker at sætte sig meget høje mål.

Foreløbig findes BeatBot dog kun som en prototype, og der er endnu ikke en lanceringsdato eller en pris på den lille hurtigløber.

Herunder kan du se en præsentationsvideo fra producenten Puma.

Læs også:
Must have: Kom i sommerform med seks fitness-trackere

Microsofts fitness-armbånd forsynes med masser af nye funktioner

Ny forskning: Så god - eller upræcis - er din fitness-tracker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere