Artikel top billede

Dump: Youtube.

Digital løbeven: Denne robot er din næste træningspartner

Nu skal det være slut med fitness-ure, for din næste træningspartner er nemlig en robot. Her er sportsproducenten Pumas bud på en digital løbeven i verdenseliten.

It- og robotteknologien breder sig hele tiden ud over flere og flere brugsområder, og nu er der også kommet en lille elektronisk ven, der kan forbedre din løbetræning.

Opfindelsen hedder BeatBot, og den er fremstillet af sportsudstyrsfirmaet Puma.

BeatBot er en selvkørende robot, der suser afsted på træningsbanen ved siden af dig, og meningen er således, at du kan anvende robotten som en digital konkurrent.

På den måde kan løberen sætte sig nogle helt konkrete mål og anvende løberobotten som en forprogrammeret konkurrent på cindersbanen.

BeatBot er programmerbar og selvkørende, og den er konstrueret, så den kan følge en linje på løbebanen.

Det gør den via ni infrarøde sensorer på undersiden og et lille digitalkamera i fronten.

Robotten bruger informationerne, der indsamles under kørslen, til at foretage mere end hundrede justeringer i sekundet, hvilket angiveligt skulle give en meget høj præcision og pålidelighed i træningsarbejdet.

Der anvendes ligeledes en digital servo på styrehjulene for at ramme løbelinjens krumninger helt præcist under kørsel.

Løb mod Usain Bolt

Løbetræneren anvendes sammen med mobilen, der lader brugeren programmere løbeafstande og tider via en mobilapplikation.

Det er også muligt at vælge forhåndsdefinerede tider fra kendte sportsudøvere som eksempelvis den jamaicansk atletikudøver og mangedobbelte VM- og OL-medaljevinder Usain Bolt, hvis man ønsker at sætte sig meget høje mål.

Foreløbig findes BeatBot dog kun som en prototype, og der er endnu ikke en lanceringsdato eller en pris på den lille hurtigløber.

Herunder kan du se en præsentationsvideo fra producenten Puma.

Læs også:
Must have: Kom i sommerform med seks fitness-trackere

Microsofts fitness-armbånd forsynes med masser af nye funktioner

Ny forskning: Så god - eller upræcis - er din fitness-tracker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere