Artikel top billede

Microsofts fitness-armbånd forsynes med masser af nye funktioner

Nu kommer den første opdatering til Microsofts fitness-armbånd. Her kan du se, hvad Redmond-firmaet har valgt at ændre på i den nye kode. Der er også lidt guf til udviklerne.

Sammen med digitale ure er fitness-armbåndene blevet det nye sort, der skal åbne brugernes tegnebøger og sende kontanter tilbage til de digitale producenter.

I oktober i fjor kastede Microsoft sig ind i brændingen og hoppede med på bølgen ved at fremvise Microsoft Band.

Læs mere her: Microsoft klar med sit eget smartwatch: Her er Microsoft Band

Armbåndet er allerede velforsynet med teknologi, og det har fået rimelige anmeldelser med på vejen, men også et par bedrevidende anmelderkommentarer om, at den næste version nok bliver bedre.

Og nu har Microsoft så bygget den første kodeopdatering til den lille arm-gadget med funktioner, der finpudser de allerede eksisterende.

Svar på beskeder

Microsoft Band tilbyder allerede mulighed for at koble sig til mobilen via Bluetooth LE-teknologi og modtage besked om mail, sms og opringninger samt meddelelser fra eksempelvis Facebook eller Twitter.

Disse meddelelsesmuligheder får nu et boost med den nye opdatering.

Det bliver eksempelvis muligt at svare på beskeder direkte fra håndleddet.

Det gøres via et tastatur på den lille skærm, som benytter Microsofts Word Flow-løsning, der er hentet fra Microsoft Phone.

WordFlow fungerer ved at vise forskellige ord-forslag baseret på de bogstaver, du skriver, og teknologien kan 'lære', hvilke ord du anvender hyppigst og tilpasse visningen af ord til din tidligere adfærd.

De træningsrelaterede funktioner er også blevet opdateret, og det er specielt cykel-folket, der er blevet tilgodeset denne gang.

Der er nemlig kommet en dedikeret cykel-indstilling, der blandt andet anvender den indbyggede GPS til at tilpasse pulsen til din cykeltur.

Ligeledes kan du få informationer om kalorieforbrændingen, mens du pruster afsted på carbon-kanonen.

Læs også: Galleri: 12 sjove fitness-trackere til din løbetur

Udviklerværktøj til nye applikationer

Microsofts træningssky, Microsoft Health, er blevet forsynet med betydelig mere træningsrelateret information og flere muligheder for dataudtræk og grafisk visning.

I forbindelse med opdateringen har Microsoft også frigivet en prøveversion af et udviklerværktøj (SDK), der giver tredjepartsudviklere mulighed for at udnytte sensorerne i Band til at bygge nye applikationer.

Band har indbygget ti sensorer blandt andet en UV-sensor, gyro-funktion og lyssensor.

Læs mere om det her: Under motorhjelmen: Sådan virker Microsoft Band

Opdateringen skal i øvrigt bare være den første i en række opdateringer, som Redmond-firmaet vil slippe på månedlig basis fremover.

Band er i USA prissat til 199 dollar, men er ikke kommet til Danmark endnu.

Læs også:
Det vælter frem med smartwatches - men er det for tidligt at købe endnu?

Lunkne anmeldelser af Microsoft Band: Langt fra perfekt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere