Artikel top billede

Opkøbsfesten fortsætter: Oracle køber endnu et cloud-selskab for milliarder af kroner

Oracle har i de seneste måneder brugt flere milliarder kroner på køb af cloudbaserede virksomheder. Nu køber Oracle energidata-selskab for 3,4 milliarder kroner.

It-giganten Oracle har i det seneste årti brugt langt over 200 milliarder kroner på opkøb, men det har ikke fået it-oraklet til at lægge checkhæftet fra sig.

For senest har selskabet lagt 25 milliarder kroner for Micros Systems, mens Oracle for helt nyligt har betalt cirka 3,4 milliarder kroner for energidata-selskabet Opower.

Opower har specialiseret sig i at spore energianvendelsen på tværs af millionvis af husholdninger og derpå sælge disse dataanalyser med henblik på, at husejerne kan optimere deres energiforbrug.

Det skriver The Washington Post.

Her kan du læse mere om, hvordan Oracle orkestrerer alle sine mange opkøb her: Sådan styrer Oracle sine mange milliard-opkøb.

Ikke en kasse-ko

Med sit nyeste køb har Oracle ikke ligefrem stukket gaflen i en kasse-ko, der kan malkes for dollarsedler morgen, middag og aften.

For sidste år gav Opower ifølge The Washington Post et underskud på knap 300 millioner kroner, mens selskabet omsatte for nærved en milliard kroner.

Samtidig har Opower, der blev stiftet i 2007, også været igennem en større fyringsrunde, som kostede 45 medarbejdere jobbet i selskabet.

Omkring 100 millioner kroner fra omsætningen kommer fra det internationale marked.

Opower har blandt andet hentet store ordrer fra det japanske marked, efter Fukushima Daiichi-atomkraftværket har været ude af drift på grund af den tsunami, der ramte kraftværket i foråret 2011.

Øjnene rettet mod skyen

Opkøbet er med Oracle-øjne endnu et tungt skridt på vejen mod at få flere cloudbaserede dataselskaber i sin portefølje.

For nylig har Oracle købt et andet cloudbaseret selskab, management-virksomheden Textura med speciale inden for levering af løsninger til kommercielle byggefirmaer.

Tidligere på året har Oracle også købt cloud-marketingselskabet AddThis for en god milliard kroner.

I februar blev der så plads i indkøbsvognen til også at købe virtualiseringsselskabet Ravello Systems for omkring 3,2 milliarder kroner.

Iværksætterselskabet Ravello har blandt andet specialiseret sig i at flytte workloads fra ét virtuelt miljø til et andet.

Læs også:
Derfor vil Oracle lægge kassen for kasseapparat-firma: Her er den gyldne plan
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere