Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Opkøbsfesten fortsætter: Oracle køber endnu et cloud-selskab for milliarder af kroner

Oracle har i de seneste måneder brugt flere milliarder kroner på køb af cloudbaserede virksomheder. Nu køber Oracle energidata-selskab for 3,4 milliarder kroner.

It-giganten Oracle har i det seneste årti brugt langt over 200 milliarder kroner på opkøb, men det har ikke fået it-oraklet til at lægge checkhæftet fra sig.

For senest har selskabet lagt 25 milliarder kroner for Micros Systems, mens Oracle for helt nyligt har betalt cirka 3,4 milliarder kroner for energidata-selskabet Opower.

Opower har specialiseret sig i at spore energianvendelsen på tværs af millionvis af husholdninger og derpå sælge disse dataanalyser med henblik på, at husejerne kan optimere deres energiforbrug.

Det skriver The Washington Post.

Her kan du læse mere om, hvordan Oracle orkestrerer alle sine mange opkøb her: Sådan styrer Oracle sine mange milliard-opkøb.

Ikke en kasse-ko

Med sit nyeste køb har Oracle ikke ligefrem stukket gaflen i en kasse-ko, der kan malkes for dollarsedler morgen, middag og aften.

For sidste år gav Opower ifølge The Washington Post et underskud på knap 300 millioner kroner, mens selskabet omsatte for nærved en milliard kroner.

Samtidig har Opower, der blev stiftet i 2007, også været igennem en større fyringsrunde, som kostede 45 medarbejdere jobbet i selskabet.

Omkring 100 millioner kroner fra omsætningen kommer fra det internationale marked.

Opower har blandt andet hentet store ordrer fra det japanske marked, efter Fukushima Daiichi-atomkraftværket har været ude af drift på grund af den tsunami, der ramte kraftværket i foråret 2011.

Øjnene rettet mod skyen

Opkøbet er med Oracle-øjne endnu et tungt skridt på vejen mod at få flere cloudbaserede dataselskaber i sin portefølje.

For nylig har Oracle købt et andet cloudbaseret selskab, management-virksomheden Textura med speciale inden for levering af løsninger til kommercielle byggefirmaer.

Tidligere på året har Oracle også købt cloud-marketingselskabet AddThis for en god milliard kroner.

I februar blev der så plads i indkøbsvognen til også at købe virtualiseringsselskabet Ravello Systems for omkring 3,2 milliarder kroner.

Iværksætterselskabet Ravello har blandt andet specialiseret sig i at flytte workloads fra ét virtuelt miljø til et andet.

Læs også:
Derfor vil Oracle lægge kassen for kasseapparat-firma: Her er den gyldne plan
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere