Artikel top billede

Stor Spotify-nyhed på vej: Snart kan du også streame tv-programmer

Den svenske streamingtjeneste Spotify er snart på vej med video-streaming.

Musikstreamingtjenesten Spotify vil nu til at streame egen-producerede tv-programmer.

Ifølge det amerikanske medie Bloomberg vil Spotify skabe 12 originale serier, som blandt andet skuespilleren Tim Robbins og stifteren af pladeselskabet Def Jam Records Russel Simmons vil deltage i.

Programmerne vil alle tage udgangspunkt i musikkens verden, og nogle af serierne vil være dokumentarserier, andre vil bestå af koncertoptagelser mens nogle af programmerne ifølge Bloomberg vil have "et bredere populært-kulturelt tema."

Ifølge Bloomberg vil programmerne have en længde på mellem to og 15 minutter, og de vil være tilgængelig for Spotify-brugere i USA, Storbritannien, Tyskland og Sverige. Hvorvidt danske brugere også vil få adgang til materialet fremgår ikke af Bloombergs artikel.

Mere end blot lyd

Allerede sidste år annoncerede Spotify, at tjenesten ville begynde at levere video i samarbejde med eksterne producenter som eksempelvis Comedy Central og Vice News.

Men at Spotify nu også selv vil producere indhold viser, at tjenesten har ambitioner om at være med end blot en musiktjenenste.

Til Bloomberg siger Tom Calderone, der er chef for indhold og partnerskaber hos Spotify:

"Musik vil altid være det vigtigste, men vores publikum ønsker mere fra os. Det er derfor nødvendigt, at vi er i stand til at levere et nyt produkt, og jeg tror, at det vil vise sig at blive video," siger han.

Apple satser også på video

Spotify er dog ikke den eneste streamingtjeneste, der satser på egenproduceret video-indhold.

Tidligere på året kunne det amerikanske medie The Hollywood Reporter afsløre, at rapmusikeren og medstifter af Beats, Dr Dre, samarbejder med Apple om at udvikle tv-serien Vital Signs, der ventes at blive gjort tilgængelig på Apples musikstreamingtjeneste Apple Music. 

Spotify er verdens største musikstreaming-tjeneste og har i dag 75 millioner brugere, hvor af 30 millioner er betalende.

Til sammenligning har Apples musikstreamingtjeneste 13 millioner betalende brugere.  

Læs også:
Apple efter hård kritik: Store ændringer på vej til Apple Music

Nørd-mangel får Spotify til at true med at droppe Sverige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere