Artikel top billede

Stor Spotify-nyhed på vej: Snart kan du også streame tv-programmer

Den svenske streamingtjeneste Spotify er snart på vej med video-streaming.

Musikstreamingtjenesten Spotify vil nu til at streame egen-producerede tv-programmer.

Ifølge det amerikanske medie Bloomberg vil Spotify skabe 12 originale serier, som blandt andet skuespilleren Tim Robbins og stifteren af pladeselskabet Def Jam Records Russel Simmons vil deltage i.

Programmerne vil alle tage udgangspunkt i musikkens verden, og nogle af serierne vil være dokumentarserier, andre vil bestå af koncertoptagelser mens nogle af programmerne ifølge Bloomberg vil have "et bredere populært-kulturelt tema."

Ifølge Bloomberg vil programmerne have en længde på mellem to og 15 minutter, og de vil være tilgængelig for Spotify-brugere i USA, Storbritannien, Tyskland og Sverige. Hvorvidt danske brugere også vil få adgang til materialet fremgår ikke af Bloombergs artikel.

Mere end blot lyd

Allerede sidste år annoncerede Spotify, at tjenesten ville begynde at levere video i samarbejde med eksterne producenter som eksempelvis Comedy Central og Vice News.

Men at Spotify nu også selv vil producere indhold viser, at tjenesten har ambitioner om at være med end blot en musiktjenenste.

Til Bloomberg siger Tom Calderone, der er chef for indhold og partnerskaber hos Spotify:

"Musik vil altid være det vigtigste, men vores publikum ønsker mere fra os. Det er derfor nødvendigt, at vi er i stand til at levere et nyt produkt, og jeg tror, at det vil vise sig at blive video," siger han.

Apple satser også på video

Spotify er dog ikke den eneste streamingtjeneste, der satser på egenproduceret video-indhold.

Tidligere på året kunne det amerikanske medie The Hollywood Reporter afsløre, at rapmusikeren og medstifter af Beats, Dr Dre, samarbejder med Apple om at udvikle tv-serien Vital Signs, der ventes at blive gjort tilgængelig på Apples musikstreamingtjeneste Apple Music. 

Spotify er verdens største musikstreaming-tjeneste og har i dag 75 millioner brugere, hvor af 30 millioner er betalende.

Til sammenligning har Apples musikstreamingtjeneste 13 millioner betalende brugere.  

Læs også:
Apple efter hård kritik: Store ændringer på vej til Apple Music

Nørd-mangel får Spotify til at true med at droppe Sverige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere