Artikel top billede

Stor Spotify-nyhed på vej: Snart kan du også streame tv-programmer

Den svenske streamingtjeneste Spotify er snart på vej med video-streaming.

Musikstreamingtjenesten Spotify vil nu til at streame egen-producerede tv-programmer.

Ifølge det amerikanske medie Bloomberg vil Spotify skabe 12 originale serier, som blandt andet skuespilleren Tim Robbins og stifteren af pladeselskabet Def Jam Records Russel Simmons vil deltage i.

Programmerne vil alle tage udgangspunkt i musikkens verden, og nogle af serierne vil være dokumentarserier, andre vil bestå af koncertoptagelser mens nogle af programmerne ifølge Bloomberg vil have "et bredere populært-kulturelt tema."

Ifølge Bloomberg vil programmerne have en længde på mellem to og 15 minutter, og de vil være tilgængelig for Spotify-brugere i USA, Storbritannien, Tyskland og Sverige. Hvorvidt danske brugere også vil få adgang til materialet fremgår ikke af Bloombergs artikel.

Mere end blot lyd

Allerede sidste år annoncerede Spotify, at tjenesten ville begynde at levere video i samarbejde med eksterne producenter som eksempelvis Comedy Central og Vice News.

Men at Spotify nu også selv vil producere indhold viser, at tjenesten har ambitioner om at være med end blot en musiktjenenste.

Til Bloomberg siger Tom Calderone, der er chef for indhold og partnerskaber hos Spotify:

"Musik vil altid være det vigtigste, men vores publikum ønsker mere fra os. Det er derfor nødvendigt, at vi er i stand til at levere et nyt produkt, og jeg tror, at det vil vise sig at blive video," siger han.

Apple satser også på video

Spotify er dog ikke den eneste streamingtjeneste, der satser på egenproduceret video-indhold.

Tidligere på året kunne det amerikanske medie The Hollywood Reporter afsløre, at rapmusikeren og medstifter af Beats, Dr Dre, samarbejder med Apple om at udvikle tv-serien Vital Signs, der ventes at blive gjort tilgængelig på Apples musikstreamingtjeneste Apple Music. 

Spotify er verdens største musikstreaming-tjeneste og har i dag 75 millioner brugere, hvor af 30 millioner er betalende.

Til sammenligning har Apples musikstreamingtjeneste 13 millioner betalende brugere.  

Læs også:
Apple efter hård kritik: Store ændringer på vej til Apple Music

Nørd-mangel får Spotify til at true med at droppe Sverige
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist til PMO

ALD Automotive Danmark A/S

Regional IT-administrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere