Artikel top billede

Stor Spotify-nyhed på vej: Snart kan du også streame tv-programmer

Den svenske streamingtjeneste Spotify er snart på vej med video-streaming.

Musikstreamingtjenesten Spotify vil nu til at streame egen-producerede tv-programmer.

Ifølge det amerikanske medie Bloomberg vil Spotify skabe 12 originale serier, som blandt andet skuespilleren Tim Robbins og stifteren af pladeselskabet Def Jam Records Russel Simmons vil deltage i.

Programmerne vil alle tage udgangspunkt i musikkens verden, og nogle af serierne vil være dokumentarserier, andre vil bestå af koncertoptagelser mens nogle af programmerne ifølge Bloomberg vil have "et bredere populært-kulturelt tema."

Ifølge Bloomberg vil programmerne have en længde på mellem to og 15 minutter, og de vil være tilgængelig for Spotify-brugere i USA, Storbritannien, Tyskland og Sverige. Hvorvidt danske brugere også vil få adgang til materialet fremgår ikke af Bloombergs artikel.

Mere end blot lyd

Allerede sidste år annoncerede Spotify, at tjenesten ville begynde at levere video i samarbejde med eksterne producenter som eksempelvis Comedy Central og Vice News.

Men at Spotify nu også selv vil producere indhold viser, at tjenesten har ambitioner om at være med end blot en musiktjenenste.

Til Bloomberg siger Tom Calderone, der er chef for indhold og partnerskaber hos Spotify:

"Musik vil altid være det vigtigste, men vores publikum ønsker mere fra os. Det er derfor nødvendigt, at vi er i stand til at levere et nyt produkt, og jeg tror, at det vil vise sig at blive video," siger han.

Apple satser også på video

Spotify er dog ikke den eneste streamingtjeneste, der satser på egenproduceret video-indhold.

Tidligere på året kunne det amerikanske medie The Hollywood Reporter afsløre, at rapmusikeren og medstifter af Beats, Dr Dre, samarbejder med Apple om at udvikle tv-serien Vital Signs, der ventes at blive gjort tilgængelig på Apples musikstreamingtjeneste Apple Music. 

Spotify er verdens største musikstreaming-tjeneste og har i dag 75 millioner brugere, hvor af 30 millioner er betalende.

Til sammenligning har Apples musikstreamingtjeneste 13 millioner betalende brugere.  

Læs også:
Apple efter hård kritik: Store ændringer på vej til Apple Music

Nørd-mangel får Spotify til at true med at droppe Sverige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere