Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Vigtig it-topstilling på spil: Ny it-direktør får ansvaret for 300 medarbejdere

Københavns Kommune har netop slået en ny it-topstilling op, hvor man som it-direktør får ansvaret for cirka 300 medarbejdere og et væld af it-opgaver.

Det er næppe hvem som helst, der kan komme i spil til en ny it-topstilling i København, men for personen med den rette profil er der udsigt til et ganske spændende job.

Københavns Kommune søger nemlig en ny direktør til Koncern IT.

"Koncern IT er en af Danmarks største it-arbejdspladser og en selvstændig koncernenhed i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning (ØKF)," fremgår det af opslaget, hvor man også får et indblik i, hvad den nye direktør præcis skal stå i spidsen for:

"Koncern IT har to centerchefer, 12 kontorchefer og cirka 300 medarbejdere. Du får direkte reference til den økonomiansvarlige direktør i ØKF, en plads i ØKF's koncerndirektion og et selvstændigt budgetansvar for Koncern IT."

Koncern IT er en nyoprettet enhed, der er udskilt fra Koncernservice i Københavns Kommune.

"De seneste år har Koncernservice skabt gode resultater på it-området, og Koncern IT er dannet for at sikre et fortsat fokus på fagligheden. Som koncernenhed arbejder Koncern IT tværgående i hele kommunen og leverer services til kommunens syv forvaltninger," fremgår det af opslaget.

Automatisering og komplekse systemer

Den kommende direktør for Koncern IT skal blandt andet sikre forandringer, der skal til for løbende at effektivisere kommunen - herunder blandt andet "opfylde kommunens behov for automatisering, digitalisering og komplekse systemer."

Du kan læse mere om ambitionerne om automatisering i dette interview med Stig Lundbech fra Københavns Kommune.

Hvis man vil i betragtning til den nye it-topstilling, skal man blandt have et "konstant fokus på målopfyldelse" og være "drevet af lysten til at levere synlige resultater."

Læs også:

Skat dropper CIO-rollen og indfører helt ny it-organisation: Derfor er det nødvendigt

Massive udfordringer truer it-afdelingerne: Seks nødvendige tiltag kan hindre en knock-out

Når CIO'en selv skal stå skoleret: Her er it-chefens egen chef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere