Artikel top billede

Foto: Mads Elkær.

Afgørelse på trapperne: Snart kan det blive muligt at se dansk Netflix i hele Europa

Danskerne skal have mulighed for at se den danske version af Netflix og andre streaming-tjenester ligegyldig hvor i Europa, de befinder sig. EU vil tillade streaming på tværs af grænserne.

Streaming-brugerne i EU skal have adgang til deres abonnement fra tjenester som Netflix, Sky og Canal+ ligegyldig, hvor i Europa de befinder sig.

Det skriver Reuters.

Du skal med andre ord have adgang til den danske udgave af Netflix, når du tager på sommerferie eller forretningsrejser i det europæiske fællesskab.

Netflix lukker eksempelvis for dansk indhold, når du forlader landet, men giver adgang til den lokale udgave af tjenesten, hvis den findes.

Andre, som HBO, lukker helt ned for adgangen, når tjenesten ikke understøttes.

Læs også: Efter flere år med klart nej: Nu er offline-film (måske) på vej til Netflix

Kritiske filmfolk

Forslaget blev præsenteret af EU-Kommissionen i december sidste år i et forsøg på at vælte de nationale barrierer for online-tjenester i de 28 medlemslande.

Fredag 26. maj 2016 skal forslaget så stå sin prøve og i bedste fald vedtages.

Streaming-brugerne kan herefter se frem til at kunne anvende den tjeneste, de har betalt for på midlertidige rejser i Europa.

Præcis hvor længe 'midlertidig' dækker over er endnu ikke helt klart.

EU håber, at forslaget kan effektueres i 2017, hvor roaming-taksterne for mobilbrugere i de 28 lande ligeledes harmoniseres.

Lunken modtagelse

Forslaget har dog fået en lunken modtagelse af indholdsleverandørerne.

Flere af dem udtrykker bekymring for om producenterne og filmudgiverne vil forlange flere penge for at indholdet bliver mobilt og ikke forbliver indenfor en enkelt landegrænse.

Ligeledes frygter producenter og filmfolk, at de enkelte landelicenser vil miste deres værdi, hvis det bliver nemmere for folk at få adgang til indhold fra udlandet.

Læs også:
Her er listen: Disse danske bredbåndsselskaber giver dig den bedste Netflix-streaming

Dansk bogtjeneste: Sådan finder teknologien præcis den bog, du har lyst til at læse

Netflix åbner for HDR-kvalitet - skarpere og flottere film på vej til dig og dit tv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere