Artikel top billede

Foto: Mads Elkær.

Afgørelse på trapperne: Snart kan det blive muligt at se dansk Netflix i hele Europa

Danskerne skal have mulighed for at se den danske version af Netflix og andre streaming-tjenester ligegyldig hvor i Europa, de befinder sig. EU vil tillade streaming på tværs af grænserne.

Streaming-brugerne i EU skal have adgang til deres abonnement fra tjenester som Netflix, Sky og Canal+ ligegyldig, hvor i Europa de befinder sig.

Det skriver Reuters.

Du skal med andre ord have adgang til den danske udgave af Netflix, når du tager på sommerferie eller forretningsrejser i det europæiske fællesskab.

Netflix lukker eksempelvis for dansk indhold, når du forlader landet, men giver adgang til den lokale udgave af tjenesten, hvis den findes.

Andre, som HBO, lukker helt ned for adgangen, når tjenesten ikke understøttes.

Læs også: Efter flere år med klart nej: Nu er offline-film (måske) på vej til Netflix

Kritiske filmfolk

Forslaget blev præsenteret af EU-Kommissionen i december sidste år i et forsøg på at vælte de nationale barrierer for online-tjenester i de 28 medlemslande.

Fredag 26. maj 2016 skal forslaget så stå sin prøve og i bedste fald vedtages.

Streaming-brugerne kan herefter se frem til at kunne anvende den tjeneste, de har betalt for på midlertidige rejser i Europa.

Præcis hvor længe 'midlertidig' dækker over er endnu ikke helt klart.

EU håber, at forslaget kan effektueres i 2017, hvor roaming-taksterne for mobilbrugere i de 28 lande ligeledes harmoniseres.

Lunken modtagelse

Forslaget har dog fået en lunken modtagelse af indholdsleverandørerne.

Flere af dem udtrykker bekymring for om producenterne og filmudgiverne vil forlange flere penge for at indholdet bliver mobilt og ikke forbliver indenfor en enkelt landegrænse.

Ligeledes frygter producenter og filmfolk, at de enkelte landelicenser vil miste deres værdi, hvis det bliver nemmere for folk at få adgang til indhold fra udlandet.

Læs også:
Her er listen: Disse danske bredbåndsselskaber giver dig den bedste Netflix-streaming

Dansk bogtjeneste: Sådan finder teknologien præcis den bog, du har lyst til at læse

Netflix åbner for HDR-kvalitet - skarpere og flottere film på vej til dig og dit tv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere