Artikel top billede

Foto: Mads Elkær.

Afgørelse på trapperne: Snart kan det blive muligt at se dansk Netflix i hele Europa

Danskerne skal have mulighed for at se den danske version af Netflix og andre streaming-tjenester ligegyldig hvor i Europa, de befinder sig. EU vil tillade streaming på tværs af grænserne.

Streaming-brugerne i EU skal have adgang til deres abonnement fra tjenester som Netflix, Sky og Canal+ ligegyldig, hvor i Europa de befinder sig.

Det skriver Reuters.

Du skal med andre ord have adgang til den danske udgave af Netflix, når du tager på sommerferie eller forretningsrejser i det europæiske fællesskab.

Netflix lukker eksempelvis for dansk indhold, når du forlader landet, men giver adgang til den lokale udgave af tjenesten, hvis den findes.

Andre, som HBO, lukker helt ned for adgangen, når tjenesten ikke understøttes.

Læs også: Efter flere år med klart nej: Nu er offline-film (måske) på vej til Netflix

Kritiske filmfolk

Forslaget blev præsenteret af EU-Kommissionen i december sidste år i et forsøg på at vælte de nationale barrierer for online-tjenester i de 28 medlemslande.

Fredag 26. maj 2016 skal forslaget så stå sin prøve og i bedste fald vedtages.

Streaming-brugerne kan herefter se frem til at kunne anvende den tjeneste, de har betalt for på midlertidige rejser i Europa.

Præcis hvor længe 'midlertidig' dækker over er endnu ikke helt klart.

EU håber, at forslaget kan effektueres i 2017, hvor roaming-taksterne for mobilbrugere i de 28 lande ligeledes harmoniseres.

Lunken modtagelse

Forslaget har dog fået en lunken modtagelse af indholdsleverandørerne.

Flere af dem udtrykker bekymring for om producenterne og filmudgiverne vil forlange flere penge for at indholdet bliver mobilt og ikke forbliver indenfor en enkelt landegrænse.

Ligeledes frygter producenter og filmfolk, at de enkelte landelicenser vil miste deres værdi, hvis det bliver nemmere for folk at få adgang til indhold fra udlandet.

Læs også:
Her er listen: Disse danske bredbåndsselskaber giver dig den bedste Netflix-streaming

Dansk bogtjeneste: Sådan finder teknologien præcis den bog, du har lyst til at læse

Netflix åbner for HDR-kvalitet - skarpere og flottere film på vej til dig og dit tv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere