Artikel top billede

Foto: Mads Elkær.

Efter flere år med klart nej: Nu er offline-film (måske) på vej til Netflix

Netflix har været meget skråsikre i selskabets udmelding om muligheden for at se film og serier offline. Men nu får piben en anden lyd.

Et af de store spørgsmål til streaming-tjenesten Netflix har længe været, om tjenesten nogensinde kommer til at tilbyde offline-afspilning af film og serier.

Svaret har gennem flere år ligeledes været et klart og rungende nej, men nu bliver der åbnet en dør på klem.

Det er blandt andet tech-sider som Techinsider, der beretter, at selve Netflix-chefen, der hedder Reed Hastings, nu er blevet lidt blødere i filten.

Selskabet skal være mere åbent

I bedste politiker-stil har han således sagt i et interview i forbindelse med de seneste kvartalstal, at offline-afspilning ikke længere er uaktuel for Netflix.

"Vi bør have et åbent sind om dette emne. Når man vokser overalt i verden, hvor der også er masser af ustabile netværk, er det noget, vi bør være åbne overfor," svarede Reed Hastings på spørgsmålet om, hvorvidt Netflix vil give plads til afspilningerne uden netadgang.

Selv om det ikke er en utvetydig bekræftelse på at funktionen faktisk ligger i planerne, er det alligevel en kovending i forhold til den kategoriske nej-stil, der tidligere har været på menuen.

Begrundelsen for den manglende offline-afspilning har været, at det er for besværligt for brugerne.

Forklaringen på, at der nu (måske) skal andre boller på suppen, kan være konkurrencen.

Ikke mindst fra Amazon Prime, der i september sidste år fik netop den funktion tilføjet til paletten af tilbud.

Læs også:
Her er listen: Disse danske bredbåndsselskaber giver dig den bedste Netflix-streaming

Dansk bogtjeneste: Sådan finder teknologien præcis den bog, du har lyst til at læse

Netflix åbner for HDR-kvalitet - skarpere og flottere film på vej til dig og dit tv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere