Artikel top billede

Foto: Mads Elkær.

Efter flere år med klart nej: Nu er offline-film (måske) på vej til Netflix

Netflix har været meget skråsikre i selskabets udmelding om muligheden for at se film og serier offline. Men nu får piben en anden lyd.

Et af de store spørgsmål til streaming-tjenesten Netflix har længe været, om tjenesten nogensinde kommer til at tilbyde offline-afspilning af film og serier.

Svaret har gennem flere år ligeledes været et klart og rungende nej, men nu bliver der åbnet en dør på klem.

Det er blandt andet tech-sider som Techinsider, der beretter, at selve Netflix-chefen, der hedder Reed Hastings, nu er blevet lidt blødere i filten.

Selskabet skal være mere åbent

I bedste politiker-stil har han således sagt i et interview i forbindelse med de seneste kvartalstal, at offline-afspilning ikke længere er uaktuel for Netflix.

"Vi bør have et åbent sind om dette emne. Når man vokser overalt i verden, hvor der også er masser af ustabile netværk, er det noget, vi bør være åbne overfor," svarede Reed Hastings på spørgsmålet om, hvorvidt Netflix vil give plads til afspilningerne uden netadgang.

Selv om det ikke er en utvetydig bekræftelse på at funktionen faktisk ligger i planerne, er det alligevel en kovending i forhold til den kategoriske nej-stil, der tidligere har været på menuen.

Begrundelsen for den manglende offline-afspilning har været, at det er for besværligt for brugerne.

Forklaringen på, at der nu (måske) skal andre boller på suppen, kan være konkurrencen.

Ikke mindst fra Amazon Prime, der i september sidste år fik netop den funktion tilføjet til paletten af tilbud.

Læs også:
Her er listen: Disse danske bredbåndsselskaber giver dig den bedste Netflix-streaming

Dansk bogtjeneste: Sådan finder teknologien præcis den bog, du har lyst til at læse

Netflix åbner for HDR-kvalitet - skarpere og flottere film på vej til dig og dit tv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere