Artikel top billede

Der var ikke så meget pjat i gamle dage.

Ny printer vil forhindre dig i at bryde ophavsretten: Nægter at printe

En ny printer fra IBM vil nægte at udskrive dokumenter, der krænker ophavsretten. Læs her, hvordan den skal gøre det.

Normalt skyldes et printerstop fastklemt papir eller manglende toner, men hvis IBM får sin vilje, kan du snart få betydeligt større problemer i printerrummet.

Big Blue har nemlig ansøgt om patent på en printer, som scanner hele din printopgave igennem i jagten på tekst og billeder, som du ikke må udskrive. Det skriver teknologimediet The register.

Leder efter regelbrud

Ifølge IBM's amerikanske patentansøgning holder printeren simpelthen øje med, om du er uartig. Eller som der står i patentansøgningen:

"Hvis computeren genkender tekst, billeder eller formatering, der indikerer potentielt copyrightbeskyttet materiale, identificerer den det potentielt copyright-beskyttede materiale i filen."

Sådan virker det

Idéen bag printeren er, at den sammenligner alle printopgaver med data på en ekstern server. Denne server huser en database over copyright beskyttet materiale.

Hvis der er et sammenfald mellem databasens indhold og det dokument, som du gerne vil udskrive, tager printeren højde for, om der er et specifikt antal tilladte print af det beskyttede materiale, eller om du helt må opgive at udskrive sanghæftet til din kusines konfirmation.

Det er som sådan ikke overraskende, at IBM har fundet en måde at bygge sådan en printer på. Men redaktionen glæder sig til at se, hvem der dog vil købe den.

Læs også:

It-opkomling mobber IBM i bitter patentstrid: I er et levn fra det 20. århundrede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere