Artikel top billede

Der var ikke så meget pjat i gamle dage.

Ny printer vil forhindre dig i at bryde ophavsretten: Nægter at printe

En ny printer fra IBM vil nægte at udskrive dokumenter, der krænker ophavsretten. Læs her, hvordan den skal gøre det.

Normalt skyldes et printerstop fastklemt papir eller manglende toner, men hvis IBM får sin vilje, kan du snart få betydeligt større problemer i printerrummet.

Big Blue har nemlig ansøgt om patent på en printer, som scanner hele din printopgave igennem i jagten på tekst og billeder, som du ikke må udskrive. Det skriver teknologimediet The register.

Leder efter regelbrud

Ifølge IBM's amerikanske patentansøgning holder printeren simpelthen øje med, om du er uartig. Eller som der står i patentansøgningen:

"Hvis computeren genkender tekst, billeder eller formatering, der indikerer potentielt copyrightbeskyttet materiale, identificerer den det potentielt copyright-beskyttede materiale i filen."

Sådan virker det

Idéen bag printeren er, at den sammenligner alle printopgaver med data på en ekstern server. Denne server huser en database over copyright beskyttet materiale.

Hvis der er et sammenfald mellem databasens indhold og det dokument, som du gerne vil udskrive, tager printeren højde for, om der er et specifikt antal tilladte print af det beskyttede materiale, eller om du helt må opgive at udskrive sanghæftet til din kusines konfirmation.

Det er som sådan ikke overraskende, at IBM har fundet en måde at bygge sådan en printer på. Men redaktionen glæder sig til at se, hvem der dog vil købe den.

Læs også:

It-opkomling mobber IBM i bitter patentstrid: I er et levn fra det 20. århundrede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere