Artikel top billede

Der var ikke så meget pjat i gamle dage.

Ny printer vil forhindre dig i at bryde ophavsretten: Nægter at printe

En ny printer fra IBM vil nægte at udskrive dokumenter, der krænker ophavsretten. Læs her, hvordan den skal gøre det.

Normalt skyldes et printerstop fastklemt papir eller manglende toner, men hvis IBM får sin vilje, kan du snart få betydeligt større problemer i printerrummet.

Big Blue har nemlig ansøgt om patent på en printer, som scanner hele din printopgave igennem i jagten på tekst og billeder, som du ikke må udskrive. Det skriver teknologimediet The register.

Leder efter regelbrud

Ifølge IBM's amerikanske patentansøgning holder printeren simpelthen øje med, om du er uartig. Eller som der står i patentansøgningen:

"Hvis computeren genkender tekst, billeder eller formatering, der indikerer potentielt copyrightbeskyttet materiale, identificerer den det potentielt copyright-beskyttede materiale i filen."

Sådan virker det

Idéen bag printeren er, at den sammenligner alle printopgaver med data på en ekstern server. Denne server huser en database over copyright beskyttet materiale.

Hvis der er et sammenfald mellem databasens indhold og det dokument, som du gerne vil udskrive, tager printeren højde for, om der er et specifikt antal tilladte print af det beskyttede materiale, eller om du helt må opgive at udskrive sanghæftet til din kusines konfirmation.

Det er som sådan ikke overraskende, at IBM har fundet en måde at bygge sådan en printer på. Men redaktionen glæder sig til at se, hvem der dog vil købe den.

Læs også:

It-opkomling mobber IBM i bitter patentstrid: I er et levn fra det 20. århundrede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere