Artikel top billede

It-opkomling mobber IBM i bitter patentstrid: I er et levn fra det 20. århundrede

IBM sagsøgte for to måneder siden Groupon for patentbrud. Modtrækket har vist sig at være et modsøgsmål fra Groupons side, som også lige benytter lejligheden til at sende en regulær sviner i retning af IBM.

For omkring to måneder siden anklagede it-giganten IBM den syv år gamle e-handelsmarkedsplads Groupon for brud på fire patenter, hvoraf to omhandlede Prodigy, som er en forgænger til internettet.

Nu har Groupon i starten af denne uge så svaret igen med et modsøgsmål for patentbrud.

Mere konkret har Groupon beskyldt IBM for at tilføje funktionalitet i it-gigantens egen middleware-platform WebSphere, som ifølge Groupon lader handlende sende beskeder til kunder baseret på disse kunders GPS-placering og deres brug af sociale medier som Facebook.

Denne teknologi mener Groupon at have patenteret tilbage i 2010, hvilket er årsagen til, at Groupon nu kræver betalinger for de 'milliardvis af dollar', som IBM har omsat for via det påståede patentbrud.

Det skriver Reuters.

Groupon: IBM er en dinosaur
Det er dog tonen i Groupons anklage, som for alvor har hævet et øjenbryn eller to.

For udover at kræve royalties for det påståede patentbrud, sender Groupn også lige en regulær sviner i retning af Big Blue.

"IBM forsøger at benytte sin status som en dial-up-æra-dinosaur ved at krænke rettighederne hos nutidens teknologiselskaber som Groupon," lyder anklagen fra Groupons talsmand Bill Roberts ifølge Reuters.

Læs også: Disse 10 it-giganter har scoret flest patenter i 2015

I selve søgsmålet med IBM er tonen bestemt ikke mildere.

"IBM, et levn fra et af de engang-store teknologiselskaber i det 20. århundrede, har nu set sig tvunget til at tilrane sig intellektuelle rettigheder fra selskaber født i dette årtusinde," lyder det fra e-handelsmarkedspladsen mod IBM.

Ubegrundet modsøgsmål

Hos IBM tager man umiddelbart situationen med knusende ro.

"Modsøgsmålet er helt ubegrundet," lyder det fra selskabets talsmand Doug Shelton.

Han forklarer, at IBM i tre års tid har en fair og fornuftig licensaftale med Groupon på de områder, som IBM i marts anklagede Groupon for at have brudt.

"Vi er skuffede over, at Groupon nu forsøger at aflede opmærksomheden fra sin egen patentkrænkelse ved at sagsøge os," forklarer IBM-talsmand Doug Shelton ifølge Reuters.

Læs også: 
Kæmpe-nederlag til Apple: Samsung vinder stort i retssag om iPhone-patenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere