Artikel top billede

It-opkomling mobber IBM i bitter patentstrid: I er et levn fra det 20. århundrede

IBM sagsøgte for to måneder siden Groupon for patentbrud. Modtrækket har vist sig at være et modsøgsmål fra Groupons side, som også lige benytter lejligheden til at sende en regulær sviner i retning af IBM.

For omkring to måneder siden anklagede it-giganten IBM den syv år gamle e-handelsmarkedsplads Groupon for brud på fire patenter, hvoraf to omhandlede Prodigy, som er en forgænger til internettet.

Nu har Groupon i starten af denne uge så svaret igen med et modsøgsmål for patentbrud.

Mere konkret har Groupon beskyldt IBM for at tilføje funktionalitet i it-gigantens egen middleware-platform WebSphere, som ifølge Groupon lader handlende sende beskeder til kunder baseret på disse kunders GPS-placering og deres brug af sociale medier som Facebook.

Denne teknologi mener Groupon at have patenteret tilbage i 2010, hvilket er årsagen til, at Groupon nu kræver betalinger for de 'milliardvis af dollar', som IBM har omsat for via det påståede patentbrud.

Det skriver Reuters.

Groupon: IBM er en dinosaur
Det er dog tonen i Groupons anklage, som for alvor har hævet et øjenbryn eller to.

For udover at kræve royalties for det påståede patentbrud, sender Groupn også lige en regulær sviner i retning af Big Blue.

"IBM forsøger at benytte sin status som en dial-up-æra-dinosaur ved at krænke rettighederne hos nutidens teknologiselskaber som Groupon," lyder anklagen fra Groupons talsmand Bill Roberts ifølge Reuters.

Læs også: Disse 10 it-giganter har scoret flest patenter i 2015

I selve søgsmålet med IBM er tonen bestemt ikke mildere.

"IBM, et levn fra et af de engang-store teknologiselskaber i det 20. århundrede, har nu set sig tvunget til at tilrane sig intellektuelle rettigheder fra selskaber født i dette årtusinde," lyder det fra e-handelsmarkedspladsen mod IBM.

Ubegrundet modsøgsmål

Hos IBM tager man umiddelbart situationen med knusende ro.

"Modsøgsmålet er helt ubegrundet," lyder det fra selskabets talsmand Doug Shelton.

Han forklarer, at IBM i tre års tid har en fair og fornuftig licensaftale med Groupon på de områder, som IBM i marts anklagede Groupon for at have brudt.

"Vi er skuffede over, at Groupon nu forsøger at aflede opmærksomheden fra sin egen patentkrænkelse ved at sagsøge os," forklarer IBM-talsmand Doug Shelton ifølge Reuters.

Læs også: 
Kæmpe-nederlag til Apple: Samsung vinder stort i retssag om iPhone-patenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere