Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck. (Foto: Mikael Rieck freelance)

Han skal stå i spidsen for DSB's it-løsninger: Derfor skifter dansk top-CIO fra Dong Energy til DSB

Interview: Efter 12 år som CIO i Dong Energy skifter Michael Moesgaard til til DSB. "Hverken DSB eller Dong Energy ville kunne fungere uden it. Slukker du for systemerne, stopper forretningen," siger han om de to store virksomheder.

12 år er det blevet til for Michael Moesgaard som CIO i Dong Energy og det tidligere Dong, der i 2006 var ét af seks energiselskaber, der fusionerede til Dong Energy.

Men nu skifter 51-årige Michael Moesgaard til DSB, som Computerworld kunne fortælle fredag.

Læs om det her.

"Jeg har været her i 12 år. Jeg har været rigtig glad for det - nok også fordi, jeg er lidt en sejtrækker-type, der gerne vil have det hele med," siger Michael Moesgaard, der vandt titlen som Årets CIO i Danmark i 2010.

"Det har været en super spændende rejse fra dengang, det hed Dong frem til fusionen og hele den forretningsudvikling, der har været i perioden."

"Og senest har vi så haft forberedelserne til en børsnotering. Så jeg føler, at det har været en meget komplet rejse," siger han til Computerworld.

"Men det er også rigtig længe at være samme sted, og på et eller andet tidspunkt må man jo gøre op med sig selv, hvordan man udvikler sig selv bedst, og hvordan man bedst muligt kan bruge den erfaring, man har som CIO."

Vil optimere og forbedre

Michael Moesgaard afløser i DSB Martin Börjesson, der stopper som CIO, fordi han i stedet skal være executive partner i Gartner.

Michael Moesgaard har sidste arbejdsdag i Dong Energy ved udgangen af juni, så han den 1. juli er klar til at tage over som CIO i DSB.

"Som jeg ser det, kan sådan et skifte gavne både DSB og Dong Energy: Der kommer en ny mand til DSB med nye briller og et nyt filter, så jeg vil kunne se på tingene på en anden måde og forhåbentlig optimere og forbedre derfra."

"Jeg skal arbejde videre med de ting, Martin har sat i søen," siger Michael Moesgaard.

Hvilke kompetencer kan du tage med dig over til DSB?

"Mange af de teknologier og systemer, man har i DSB, er jo ikke helt ukendte for mig. Der bliver også kørt en række kritiske projekter i DSB - og det har jeg også været vant til at få sat i system."

"Og så er der hele præmissen om at arbejde i et statsejet selskab. Det har jeg også prøvet før, og jeg ved, hvad det fører med sig i forhold til udbudspligt og så videre."

CIO-rollen i 2016

Hvilken rolle mener du, at en CIO og it-organisationen skal spille i år 2016?

"Jeg er nok relativ ydmyg i forhold til CIO'ens rolle. Det er jo ikke nyt, at man taler om, at it og digitalisering er super vigtigt i alle virksomhederne, og at CIO'en derfor skal have en mere fremtrædende position. Det talte man også om for 10 år siden."

"Men jeg er ikke tvivl om, at it er super kritisk i dag. Hverken DSB eller Dong Energy ville kunne fungere uden it. Slukker du for systemerne, stopper forretningen - og det er noget, der er blevet mere og mere udtalt."

"Jeg ser positivt på det på den måde, at det job, vi udfører, kun er blevet mere vigtigt og centralt, og derfor skal vi være ekstra omhyggelige med at få det til at fungere," lyder det fra Michael Moesgaard.

Får færre medarbejdere

Der er omkring 150 it-medarbejdere i DSB's it-organisation, hvor meget it-arbejde i dag er outsourcet.

I Dong Energy har Michael Moesgaard ansvaret for 400 it-medarbejdere lokalt plus 150 it-folk i offshoring-delen.

"Der er en langt større outsourcing-grad i DSB, så det bliver en af de større omlægninger for mig."

"Men alt andet lige giver en mindre organisation mulighed for at påvirke og lytte længere ud i organisationen, og det må trods alt være en fordel," siger Dong Energy-CIO'en om skiftet til DSB.

Læs også:

CIO i Dong Energy forlader selskabet: Har fået nyt it-topjob i dansk erhvervsliv

DSB's CIO stopper - har fået ny topstilling i it-branchen

Her er Danmarks bedste CIO 2010