Aktionærerne siger ja: Nu sælges den norske Opera-browser til kinesiske investorer

En kinesisk investorgruppe vil indtage browser-markedet og har lagt et solidt bud ind på norsk browser-software. Nu har aktionærerne sagt ja.

Nu skulle det næsten være sikkert, at den norske browser med det musikklingende navn Opera forsvinder fra nabolandet og havner på den modsatte side af kloden.

Nærmere bestemt i Kina.

I dag er det ifølge Computerworlds norske søstersite nemlig blevet offentliggjort, at 90 procent af Opera-aktionærerne har stemt ja til et købstilbud fra den kinesiske investorgruppe Golden Brick Silk Road.

Buddet fra kineserne kom i februar, og det er altså nu blevet godkendt af de eksisterende aktionærer.

Læs også: Kinesere byder milliarder for norske Opera - ledelse siger ja til at sælge selskabet

Prissedlen, der er hæftet på Opera, lyder på 10,5 milliarder norske kroner eller omkring 8,5 milliarder danske ditto.

Det svarer til en pæn overpris på aktien, der handles til under 67 norske kroner, mens kineserne betaler 71 norske kroner per aktie.

Blodbad og aktiemillionærer
Præcis hvad Opera-koden og ikke mindst de ansatte i virksomheden skal bruges til, er usikkert.

Mangemilliardæren Zhou Yahui, der er en af de centrale aktører i opkøbet, har tidligere sagt i et interview til Forbes, at han planlægger at fyre hver tredje af firmaets cirka 1.600 ansatte.

Så der er optakt til et blodbad i den norske it-branche i de kommende måneder - nå ja, og et par aktiemillionærer.

Globalt ligger Opera Softwares browser nogenlunde stabilt på en andel på cirka to procent af markedet.

Læs mere her: Microsoft slået af tronen for første gang: IE er ikke længere verdens mest udbredte browser

Salget skal dog først godkendes af konkurrencemyndighederne, får den endelige handel kan indgås.

Læs også:
Kinesere byder milliarder for norske Opera - ledelse siger ja til at sælge selskabet

Helt ny browser klar i færdig udgave: Nu kan du hente Vivaldi 1.0

Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Opera-browseren får indbygget adblocking - sender surf-hastigheden i top
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skat gør klar til mangeårigt kæmpeudbud til mere end kvart milliard kroner
Skat sender central kæmpeopgave til mere end en kvart milliard kroner i udbud. Opgaven håndteres i dag af KMD, der tidligere har budt langt under udbudsprisen.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.