Artikel top billede

Microsofts mobiler sendt til tælling - men Microsoft har stadig ét skud i bøssen

Microsofts mobil-strategi har været alt for modstridende, men med den dramatiske nedtur på markedet og den seneste store fyringsrunde i selskabet har Microsoft måske endelig forstået, hvor der er en reel mulighed på smartphone-markedet.

Microsofts melding om en ny, stor fyringsrunde i selskabets mobil-forretning kommer ikke som den store overraskelse efter elendige salgstal for de Windows-baserede smartphones - igen - har været på dagsordenen.

Og selvom det unægteligt ser svært ud for Microsoft på smartphone-markedet nu, så er det den rigtige strategi at satse på erhvervsbrugerne fremadrettet.

Læs også: Efter katastrofale salgstal: Ny stor fyringsrunde i Microsoft

Det mener i hvert fald analysefirmaet IDC i en kommentar til den seneste store fyringsrunde hos Microsoft.

"Lige siden Microsoft overtog Nokias mobilforretning som en af de sidste handlinger, mens Steve Ballmer regerede, har smartphone-strategien være for ambivalent til at kunne blive en succes," skriver IDC.

Argumentet for dette er, at Microsofts satsning på forskellige segmenter og markeder har været for spredt, ifølge IDC.

Nu er Microsofts ambivalens endelig forbi," mener IDC og peger på, at Microsoft har valgt at nedskalere smartphone-satsningen og så til gengæld at koncentrere sig om erhvervsmarkedet.

"Vi mener, at det er den rigtige beslutning. Massemarkedet for smartphones er nu uden for Microsofts rækkevidde: Det er et iOS/Android duopol."

"Men erhvervsmarkedet rummer stadig et potentielle muligheder for Microsoft, hvis de adresseres med passende vigør," skriver IDC.

Blot 0,7 procent af markedet

Da Microsoft tidligere på ugen meddelte, at yderligere 1.850 stillinger i selskabet skal nedlægges, var beskeden fra Microsoft-topchef Satya Nadella.

"Vi fokuserer vores mobilindsats, hvor vi har differentiering - hos virksomheder, der sætter pris på sikkerhed, styring og vores Continuum, og hos forbrugere, der sætter pris på det samme."

Det er dog i dén grad op ad bakke for Microsoft, som markedet har udviklet sig på det seneste.

Som vi fortalte i sidste uge, har Microsofts markedsandel på smartphone-markedet nu taget endnu et katastrofalt dyk til blot 0,7 procent af det globale marked.

Det har fået Gartner til at tvivle på fremtidsudsigterne for Microsofts mobil-projekt. Læs om det her.

Læs også:

Efter katastrofale salgstal: Ny stor fyringsrunde i Microsoft

Microsofts smartphone-salg i katastrofalt dyk: Ekspert tror ikke længere på projektet

Analyse: Google tager førertrøjen, Apple satser på det sikre, og Microsoft er hægtet af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere