Artikel top billede

Microsofts mobiler sendt til tælling - men Microsoft har stadig ét skud i bøssen

Microsofts mobil-strategi har været alt for modstridende, men med den dramatiske nedtur på markedet og den seneste store fyringsrunde i selskabet har Microsoft måske endelig forstået, hvor der er en reel mulighed på smartphone-markedet.

Microsofts melding om en ny, stor fyringsrunde i selskabets mobil-forretning kommer ikke som den store overraskelse efter elendige salgstal for de Windows-baserede smartphones - igen - har været på dagsordenen.

Og selvom det unægteligt ser svært ud for Microsoft på smartphone-markedet nu, så er det den rigtige strategi at satse på erhvervsbrugerne fremadrettet.

Læs også: Efter katastrofale salgstal: Ny stor fyringsrunde i Microsoft

Det mener i hvert fald analysefirmaet IDC i en kommentar til den seneste store fyringsrunde hos Microsoft.

"Lige siden Microsoft overtog Nokias mobilforretning som en af de sidste handlinger, mens Steve Ballmer regerede, har smartphone-strategien være for ambivalent til at kunne blive en succes," skriver IDC.

Argumentet for dette er, at Microsofts satsning på forskellige segmenter og markeder har været for spredt, ifølge IDC.

Nu er Microsofts ambivalens endelig forbi," mener IDC og peger på, at Microsoft har valgt at nedskalere smartphone-satsningen og så til gengæld at koncentrere sig om erhvervsmarkedet.

"Vi mener, at det er den rigtige beslutning. Massemarkedet for smartphones er nu uden for Microsofts rækkevidde: Det er et iOS/Android duopol."

"Men erhvervsmarkedet rummer stadig et potentielle muligheder for Microsoft, hvis de adresseres med passende vigør," skriver IDC.

Blot 0,7 procent af markedet

Da Microsoft tidligere på ugen meddelte, at yderligere 1.850 stillinger i selskabet skal nedlægges, var beskeden fra Microsoft-topchef Satya Nadella.

"Vi fokuserer vores mobilindsats, hvor vi har differentiering - hos virksomheder, der sætter pris på sikkerhed, styring og vores Continuum, og hos forbrugere, der sætter pris på det samme."

Det er dog i dén grad op ad bakke for Microsoft, som markedet har udviklet sig på det seneste.

Som vi fortalte i sidste uge, har Microsofts markedsandel på smartphone-markedet nu taget endnu et katastrofalt dyk til blot 0,7 procent af det globale marked.

Det har fået Gartner til at tvivle på fremtidsudsigterne for Microsofts mobil-projekt. Læs om det her.

Læs også:

Efter katastrofale salgstal: Ny stor fyringsrunde i Microsoft

Microsofts smartphone-salg i katastrofalt dyk: Ekspert tror ikke længere på projektet

Analyse: Google tager førertrøjen, Apple satser på det sikre, og Microsoft er hægtet af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere