Artikel top billede

Microsofts mobiler sendt til tælling - men Microsoft har stadig ét skud i bøssen

Microsofts mobil-strategi har været alt for modstridende, men med den dramatiske nedtur på markedet og den seneste store fyringsrunde i selskabet har Microsoft måske endelig forstået, hvor der er en reel mulighed på smartphone-markedet.

Microsofts melding om en ny, stor fyringsrunde i selskabets mobil-forretning kommer ikke som den store overraskelse efter elendige salgstal for de Windows-baserede smartphones - igen - har været på dagsordenen.

Og selvom det unægteligt ser svært ud for Microsoft på smartphone-markedet nu, så er det den rigtige strategi at satse på erhvervsbrugerne fremadrettet.

Læs også: Efter katastrofale salgstal: Ny stor fyringsrunde i Microsoft

Det mener i hvert fald analysefirmaet IDC i en kommentar til den seneste store fyringsrunde hos Microsoft.

"Lige siden Microsoft overtog Nokias mobilforretning som en af de sidste handlinger, mens Steve Ballmer regerede, har smartphone-strategien være for ambivalent til at kunne blive en succes," skriver IDC.

Argumentet for dette er, at Microsofts satsning på forskellige segmenter og markeder har været for spredt, ifølge IDC.

Nu er Microsofts ambivalens endelig forbi," mener IDC og peger på, at Microsoft har valgt at nedskalere smartphone-satsningen og så til gengæld at koncentrere sig om erhvervsmarkedet.

"Vi mener, at det er den rigtige beslutning. Massemarkedet for smartphones er nu uden for Microsofts rækkevidde: Det er et iOS/Android duopol."

"Men erhvervsmarkedet rummer stadig et potentielle muligheder for Microsoft, hvis de adresseres med passende vigør," skriver IDC.

Blot 0,7 procent af markedet

Da Microsoft tidligere på ugen meddelte, at yderligere 1.850 stillinger i selskabet skal nedlægges, var beskeden fra Microsoft-topchef Satya Nadella.

"Vi fokuserer vores mobilindsats, hvor vi har differentiering - hos virksomheder, der sætter pris på sikkerhed, styring og vores Continuum, og hos forbrugere, der sætter pris på det samme."

Det er dog i dén grad op ad bakke for Microsoft, som markedet har udviklet sig på det seneste.

Som vi fortalte i sidste uge, har Microsofts markedsandel på smartphone-markedet nu taget endnu et katastrofalt dyk til blot 0,7 procent af det globale marked.

Det har fået Gartner til at tvivle på fremtidsudsigterne for Microsofts mobil-projekt. Læs om det her.

Læs også:

Efter katastrofale salgstal: Ny stor fyringsrunde i Microsoft

Microsofts smartphone-salg i katastrofalt dyk: Ekspert tror ikke længere på projektet

Analyse: Google tager førertrøjen, Apple satser på det sikre, og Microsoft er hægtet af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere