Omkring en fjerdedel af de studerende på datalogi på Aarhus Universitet falder fra i løbet af det første studieår.

Ny stor it-test skal mindske frafald på datalog-uddannelsen - prøv testen her

Hver fjerde studerende på datalogi i Aarhus falder fra i løbet af det første studieår. Nu har Aarhus Universitet taget utraditionelle midler i brug for at mindske frafaldet.

"Tænker du som en datalog?"

Det spørgsmål kan du få svar på, hvis du tager en ny utraditionel test, som datalogi-studiet på Aarhus Universitet har udviklet i bestræbelserne på at mindske studiets meget høje frafald.

Ifølge Michael Schwartzbach, der er professor i datalogi på Aarhus Universitet, er det omkring en fjerdedel af de studerende, der falder fra i løbet af det første studieår.

En af del af forklaringen er, at mange af de studerende, der søger ind på datalogi, har misforstået, hvad studiet går ud på. 

"Vi ser testen som en slags alternativ studievejledning. Nogle studerende vælger datalogi, fordi de ‘er gode til sådan noget med computere' og tror, at det er et studie, der udelukkende handler om teknik. Men de folk falder ofte fra, når de finder ud af, at studiet byder på utroligt meget matematik og undervisning på et meget højt abstraktionsniveau," siger Michael Schwartzbach til Computerworld. Handler ikke om teknik 
Han forklarer, at det er hans forhåbning er, at testen blandt andet kan være med til at vække interessen hos de folk, der måske ikke har så meget forstand på teknik, men i stedet går og overvejer at søge ind på en anden naturvidenskabelig uddannelsen. Det kan eksempelvis være fysik eller matematik. 

Testen er blevet rundsendt til landets gymnasier og indtil videre har mere end 3.000 potentielle datalogi-studerende taget prøven. 

Spørgsmålene i testen spænder vidt - lige fra gåder om kanindrab til spørgsmål om, hvordan du opnår den kortest mulige ventetid hos bageren. 

"Den feedback, vi har fået, viser, at mange folk har været ret overraskede over spørgsmålene, der alle handler om logik, præcision og sund fornuft. Mange har fejlagtigt den opfattelse, at en datalog mest skal tænke teknisk," siger Michael Schawartzbach.

Han håber, at testen bliver så populær, at det allerede vil sætte sit præg på, hvilke typer studerende, der denne sommer søger ind på studiet.

Du kan selv prøve kræfter med testen her.

Læs også:
Forslag skaber kritik: Datalogi skal nedlægges som selvstændigt institut på Københavns Universitet 

Stormløb mod it-uddannelser: Nu vil de unge kode

Danske dataloger imponerer verden med lynhurtig gps-løsning


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.