Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Omkring en fjerdedel af de studerende på datalogi på Aarhus Universitet falder fra i løbet af det første studieår.

Ny stor it-test skal mindske frafald på datalog-uddannelsen - prøv testen her

Hver fjerde studerende på datalogi i Aarhus falder fra i løbet af det første studieår. Nu har Aarhus Universitet taget utraditionelle midler i brug for at mindske frafaldet.

"Tænker du som en datalog?"

Det spørgsmål kan du få svar på, hvis du tager en ny utraditionel test, som datalogi-studiet på Aarhus Universitet har udviklet i bestræbelserne på at mindske studiets meget høje frafald.

Ifølge Michael Schwartzbach, der er professor i datalogi på Aarhus Universitet, er det omkring en fjerdedel af de studerende, der falder fra i løbet af det første studieår.

En af del af forklaringen er, at mange af de studerende, der søger ind på datalogi, har misforstået, hvad studiet går ud på. 

"Vi ser testen som en slags alternativ studievejledning. Nogle studerende vælger datalogi, fordi de ‘er gode til sådan noget med computere' og tror, at det er et studie, der udelukkende handler om teknik. Men de folk falder ofte fra, når de finder ud af, at studiet byder på utroligt meget matematik og undervisning på et meget højt abstraktionsniveau," siger Michael Schwartzbach til Computerworld. Handler ikke om teknik 
Han forklarer, at det er hans forhåbning er, at testen blandt andet kan være med til at vække interessen hos de folk, der måske ikke har så meget forstand på teknik, men i stedet går og overvejer at søge ind på en anden naturvidenskabelig uddannelsen. Det kan eksempelvis være fysik eller matematik. 

Testen er blevet rundsendt til landets gymnasier og indtil videre har mere end 3.000 potentielle datalogi-studerende taget prøven. 

Spørgsmålene i testen spænder vidt - lige fra gåder om kanindrab til spørgsmål om, hvordan du opnår den kortest mulige ventetid hos bageren. 

"Den feedback, vi har fået, viser, at mange folk har været ret overraskede over spørgsmålene, der alle handler om logik, præcision og sund fornuft. Mange har fejlagtigt den opfattelse, at en datalog mest skal tænke teknisk," siger Michael Schawartzbach.

Han håber, at testen bliver så populær, at det allerede vil sætte sit præg på, hvilke typer studerende, der denne sommer søger ind på studiet.

Du kan selv prøve kræfter med testen her.

Læs også:
Forslag skaber kritik: Datalogi skal nedlægges som selvstændigt institut på Københavns Universitet 

Stormløb mod it-uddannelser: Nu vil de unge kode

Danske dataloger imponerer verden med lynhurtig gps-løsning


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.