Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Saudi Arabien pumper 23 milliarder kroner ind i Uber - skal bruges til yderligere ekspansion

Saudi Arabien investerer 23,3 milliarder kroner i fremadstormende Uber i selskabets hidtil største kapitalindsprøjtning.

Den kontroversielle samkørings-tjeneste Uber har allerede påkaldt sig stor opmærksomhed mange steder i verden - ikke mindst på investor-siden, hvor tjenesten har været ualmindelig god til at tiltrække sig investorernes interesse.

Nu kommer der flere penge.

Saudi Arabien pumper nemlig 3,5 milliarder dollar - 23,3 milliarder kroner - ind i Uber.

Pengene kommer fra Saudi Arabiens offentlige investerings-fond - Public Investment Fund.

Vil med på vognen

Investeringen fra olielandet Saudi Arabien understreger, at mange investorer ser Uber-modellen som en af fremtidens mulige transport-modeller, som det kan blive meget dyrt at undlade at komme med på.

Saudi Arabien forsøger for tiden at frigøre sig fra landets dybe afhængighed af olie.

Uber er om nogen et selskab, der arbejder på at disrupte transport-branchen, og mulighederne er store - ikke mindst når man medregner de selvkørende biler, som bil-branchen for tiden arbejder på højtryk på at udvikle.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil bil-firmaerne få afgørende betydning for it-firmaerne i de kommende år

Ekstrem høj værdi

At Uber har fat i noget potentielt meget stort underbygges af, at selskabet har en markedsværdi på 68 milliarder dollar - 450 milliarder kroner.

Det er 133 milliarder kroner mere end USA's største bil-producent (og verdens næststørste), General Motors, med 212.000 ansatte og tilstedeværelse i 140 lande.

Læs også: Uanset hvad Københavns Byret kommer frem til, vil Uber ende som den store vinder

Krigen er på vej

Uber er blot seks år gammel, og der findes intet iværksætterselskab, der nogensinde tidligere har modtaget så mange penge som Uber, som har oparbejdet en såkaldt 'warchest' med 73 milliarder kroner, som skal investeres i udvikling og udbredelse.

Den ret aggressive ekspansion, som Uber er i færd med overalt i verden, koster da også mange penge, da Uber betaler kontanter til kommende chauffører for på denne måde at animere dem til at melde sig under fanerne.

Ifølge Wall Street Journal er fronterne i den tilstundende krig om at få en position i fremtidens transport-marked ved at forme sig.

Toyota har investeret i Uber, Apple har smidt syv milliarder kroner ind i den kinesiske Uber-pendant, Digi Chuxing, General Motors forsøger sig med Lyft, som arbejder på at søsætte en hel flåde af selvkørende elektriske taxier, mens tyske VW har investeret i israelske Gett.

Læs også:

Dansk taxachauffør gik undercover hos Uber: Her er, hvad han oplevede

Danske Uber-chauffører frygter slet ikke at blive overflødiggjort af selvkørende biler

Her er Ubers nye selvkørende "superhelte-bil"

Apple i gang med stor mystisk milliard-satsning: Hvad er der i gære?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere