Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Saudi Arabien pumper 23 milliarder kroner ind i Uber - skal bruges til yderligere ekspansion

Saudi Arabien investerer 23,3 milliarder kroner i fremadstormende Uber i selskabets hidtil største kapitalindsprøjtning.

Den kontroversielle samkørings-tjeneste Uber har allerede påkaldt sig stor opmærksomhed mange steder i verden - ikke mindst på investor-siden, hvor tjenesten har været ualmindelig god til at tiltrække sig investorernes interesse.

Nu kommer der flere penge.

Saudi Arabien pumper nemlig 3,5 milliarder dollar - 23,3 milliarder kroner - ind i Uber.

Pengene kommer fra Saudi Arabiens offentlige investerings-fond - Public Investment Fund.

Vil med på vognen

Investeringen fra olielandet Saudi Arabien understreger, at mange investorer ser Uber-modellen som en af fremtidens mulige transport-modeller, som det kan blive meget dyrt at undlade at komme med på.

Saudi Arabien forsøger for tiden at frigøre sig fra landets dybe afhængighed af olie.

Uber er om nogen et selskab, der arbejder på at disrupte transport-branchen, og mulighederne er store - ikke mindst når man medregner de selvkørende biler, som bil-branchen for tiden arbejder på højtryk på at udvikle.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil bil-firmaerne få afgørende betydning for it-firmaerne i de kommende år

Ekstrem høj værdi

At Uber har fat i noget potentielt meget stort underbygges af, at selskabet har en markedsværdi på 68 milliarder dollar - 450 milliarder kroner.

Det er 133 milliarder kroner mere end USA's største bil-producent (og verdens næststørste), General Motors, med 212.000 ansatte og tilstedeværelse i 140 lande.

Læs også: Uanset hvad Københavns Byret kommer frem til, vil Uber ende som den store vinder

Krigen er på vej

Uber er blot seks år gammel, og der findes intet iværksætterselskab, der nogensinde tidligere har modtaget så mange penge som Uber, som har oparbejdet en såkaldt 'warchest' med 73 milliarder kroner, som skal investeres i udvikling og udbredelse.

Den ret aggressive ekspansion, som Uber er i færd med overalt i verden, koster da også mange penge, da Uber betaler kontanter til kommende chauffører for på denne måde at animere dem til at melde sig under fanerne.

Ifølge Wall Street Journal er fronterne i den tilstundende krig om at få en position i fremtidens transport-marked ved at forme sig.

Toyota har investeret i Uber, Apple har smidt syv milliarder kroner ind i den kinesiske Uber-pendant, Digi Chuxing, General Motors forsøger sig med Lyft, som arbejder på at søsætte en hel flåde af selvkørende elektriske taxier, mens tyske VW har investeret i israelske Gett.

Læs også:

Dansk taxachauffør gik undercover hos Uber: Her er, hvad han oplevede

Danske Uber-chauffører frygter slet ikke at blive overflødiggjort af selvkørende biler

Her er Ubers nye selvkørende "superhelte-bil"

Apple i gang med stor mystisk milliard-satsning: Hvad er der i gære?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere