Artikel top billede

Banker med dårlig it-sikkerhed kan blive smidt ud af det vigtige globale betalings-system

Banker, der ikke har ordentligt styr på it-sikkerheden, kan blive smidt ud af det vigtige globale betalings-samarbejde Swift.

Banker med dårlig it-sikkerhed risikerer at blive smidt ud af det globale betalings-samarbejde Swift, der for tiden tæller omkring 11.000 banker verden over.

Swift anvendes til penge-overførsler mellem internationale banker, og der føres dagligt omkring 25 millioner beskeder og mange milliarder kroner gennem det.

Beskeden kommer fra Swifts administrerende direktør, Gottfried Leibbrandt, efter den internationale bankverden har været præget af en række hacker-angreb - ikke mindst i Asien, hvor Swift er blevet anvendt som kanal for hackerne til at suge penge ud.

"Det er slut med de dage, hvor man røvede banker ved hjælp af pistoler og flammekastere. Nu sker det fra en pc, og det ændrer spillet fuldstændigt," siger han til Financial Times.

Skal ikke være på netværket

Han peger på, at det er vigtigt, at alle banker på netværket har fokus på høj it-sikkerhed omkring Swift-systemet.

"Ellers kan vi sige, at man ikke bør være en del af netværket," siger han.

Ifølge ham er der både fordele og ulemper ved at smide banker med dårlig it-sikkerhed ud af samarbejdet.

Balancegang

"Fordelen er, at det gør det klart, at alle medlemmer af netværket lever op til nogle minimums-standarder. Ulempen er, at vi risikerer at føre brugere ud i usikre kanaler, hvis vi håndhævet det for hårdt," siger han til avisen.

Gottfried Leibbrandt peger på, at det samlede antal brud på it-sikkerheden i hele det globale netvæk er under 10 stykker.

"Man kan ikke stoppe det helt. Der vil komme flere angreb, og nogle af dem vil være succesfulde. Men håndterer man sikkerheden ordentligt, kan man gøre angrebene til irritations-momenter, der er til at håndtere fremfor livstruende situationer."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere