Artikel top billede

Banker med dårlig it-sikkerhed kan blive smidt ud af det vigtige globale betalings-system

Banker, der ikke har ordentligt styr på it-sikkerheden, kan blive smidt ud af det vigtige globale betalings-samarbejde Swift.

Banker med dårlig it-sikkerhed risikerer at blive smidt ud af det globale betalings-samarbejde Swift, der for tiden tæller omkring 11.000 banker verden over.

Swift anvendes til penge-overførsler mellem internationale banker, og der føres dagligt omkring 25 millioner beskeder og mange milliarder kroner gennem det.

Beskeden kommer fra Swifts administrerende direktør, Gottfried Leibbrandt, efter den internationale bankverden har været præget af en række hacker-angreb - ikke mindst i Asien, hvor Swift er blevet anvendt som kanal for hackerne til at suge penge ud.

"Det er slut med de dage, hvor man røvede banker ved hjælp af pistoler og flammekastere. Nu sker det fra en pc, og det ændrer spillet fuldstændigt," siger han til Financial Times.

Skal ikke være på netværket

Han peger på, at det er vigtigt, at alle banker på netværket har fokus på høj it-sikkerhed omkring Swift-systemet.

"Ellers kan vi sige, at man ikke bør være en del af netværket," siger han.

Ifølge ham er der både fordele og ulemper ved at smide banker med dårlig it-sikkerhed ud af samarbejdet.

Balancegang

"Fordelen er, at det gør det klart, at alle medlemmer af netværket lever op til nogle minimums-standarder. Ulempen er, at vi risikerer at føre brugere ud i usikre kanaler, hvis vi håndhævet det for hårdt," siger han til avisen.

Gottfried Leibbrandt peger på, at det samlede antal brud på it-sikkerheden i hele det globale netvæk er under 10 stykker.

"Man kan ikke stoppe det helt. Der vil komme flere angreb, og nogle af dem vil være succesfulde. Men håndterer man sikkerheden ordentligt, kan man gøre angrebene til irritations-momenter, der er til at håndtere fremfor livstruende situationer."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere