Artikel top billede

Asus lancerer nye Windows-computere - kommer uden crapware

Asus har annonceret en ny computerserie, hvor der ikke bliver installeret andet software end Windows 10.

Hvis du er træt af at skulle slette et hav af ekstraprogammer, når du køber nye computere, så kommer Asus nu til undsætning.

Firmaet lancerer nemlig en ny serie af computere, der kommer uden tredjepartsprogrammer - det vi almindelige forbrugere kalder bloat- eller crapware.

I første omgang er det kun Asus' CoreM-computer, Zenbook UX305(CA), der kommer uden nogle former for ekstra programmer.

Ren som en nyvasket barnenumse. Den sættes til salg hos Power, Dustin, CDON, Webhallen og ComputerCity.

"Vi har noteret os, at dette er et ønske fra markedet, specielt blandt vores mest computerinteresserede kunder, og vi er glade for at kunne lancere dette koncept i de nordiske lande," forklarer Stinè Jespersen, Marketing Manager, ASUS Nordic, i en pressemeddelelse.

Microsoft Signature Edition
Asus er ikke det eneste selskab, der tilbyder computere uden ekstra, forudinstalleret software.

Microsoft har i en årrække haft sin Signature Edition-serie, en serie af computere fra forskellige producenter uden crapware, som Microsoft sælger via sine amerikanske butikker og webstore.

Men tilbage i marts lancerede Microsoft også Signature Edition i Danmark igennem Elgiganten. Her kan du købe en række computere uden crapware, og ifølge Martin Thorning Hansen, Windowschef i Microsoft Danmark, er netop crapware med til at skabe en negativ diskurs omkring Windows-maskiner.

"Det er et af de kritikpunkter, vi oftest hører om Windows: At Windows med tiden bliver langsommere og begynder at crashe, og det er ofte den ekstra software, som producenterne installerer på deres computere. Derfor har vi lavet Signature, så der er ikke nogen unødvendige processer, som står og trækker unødvendigt på computerens ressourcer og gør den langsom," udtalte Martin Thorning Hansen i forbindelse med lanceringen af Signature Edition i Danmark.

Har du overvejet at købe en Signature Edition eller en Asus-computer i Pure-serien? 

Læs også: Derfor bliver iPad Pro aldrig så god som en pc
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere