Artikel top billede

Asus lancerer nye Windows-computere - kommer uden crapware

Asus har annonceret en ny computerserie, hvor der ikke bliver installeret andet software end Windows 10.

Hvis du er træt af at skulle slette et hav af ekstraprogammer, når du køber nye computere, så kommer Asus nu til undsætning.

Firmaet lancerer nemlig en ny serie af computere, der kommer uden tredjepartsprogrammer - det vi almindelige forbrugere kalder bloat- eller crapware.

I første omgang er det kun Asus' CoreM-computer, Zenbook UX305(CA), der kommer uden nogle former for ekstra programmer.

Ren som en nyvasket barnenumse. Den sættes til salg hos Power, Dustin, CDON, Webhallen og ComputerCity.

"Vi har noteret os, at dette er et ønske fra markedet, specielt blandt vores mest computerinteresserede kunder, og vi er glade for at kunne lancere dette koncept i de nordiske lande," forklarer Stinè Jespersen, Marketing Manager, ASUS Nordic, i en pressemeddelelse.

Microsoft Signature Edition
Asus er ikke det eneste selskab, der tilbyder computere uden ekstra, forudinstalleret software.

Microsoft har i en årrække haft sin Signature Edition-serie, en serie af computere fra forskellige producenter uden crapware, som Microsoft sælger via sine amerikanske butikker og webstore.

Men tilbage i marts lancerede Microsoft også Signature Edition i Danmark igennem Elgiganten. Her kan du købe en række computere uden crapware, og ifølge Martin Thorning Hansen, Windowschef i Microsoft Danmark, er netop crapware med til at skabe en negativ diskurs omkring Windows-maskiner.

"Det er et af de kritikpunkter, vi oftest hører om Windows: At Windows med tiden bliver langsommere og begynder at crashe, og det er ofte den ekstra software, som producenterne installerer på deres computere. Derfor har vi lavet Signature, så der er ikke nogen unødvendige processer, som står og trækker unødvendigt på computerens ressourcer og gør den langsom," udtalte Martin Thorning Hansen i forbindelse med lanceringen af Signature Edition i Danmark.

Har du overvejet at købe en Signature Edition eller en Asus-computer i Pure-serien? 

Læs også: Derfor bliver iPad Pro aldrig så god som en pc
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere