En sand sværm af sikkerhedsrettelser rammer i dag

Både Microsoft og Adobe har haft de store poser med lappegrej fremme for at lukke sårbarheder i firmaernes populære produkter. Her er, hvad du skal opdatere i dag.

Så er det igen blevet opdateringstirsdag, altså den anden tirsdag i måneden, hvor Microsoft og Adobe sender deres nye sikkerhedslapper afsted mod brugerne.

Redmond-giganten har i den forbindelse frigivet 16 sikkerhedsrettelser, der samlet set lukker en hel stribe sårbarheder i alt fra Windows Vista over Windows 10 og Windows Server til Office, Microsoft Exchange Server og DNS.

Fem af de 16 kategoriseres som kritiske.

"Det er særligt rettelsen men nummer MS16-063, som der bør udrulles med det samme, da den lapper en kritisk svaghed, som optræder på alle supporterede klient-udgaver af Windows," skriver sikkerhedsfirmaet CSIS i en opdatering.

Du kan finde flere oplysninger på Microsofts TechNet-side.

Lapper 0-dagssårbarhed
Traditionen tro følger grafik-giganten Adobe trop med rettelser på samme datoer som Microsoft.

Adobe har således udsendt fem unikke sikkerhedsopdateringer, der lapper sårbarheder i en hel stribe produkter som eksempelvis Coldfusion og Adobe Creative Cloud Desktop Application.

Desuden lukkes en yderst kritisk sårbarhed i Adobe Flash Player, som derved lapper en 0-dagssårbarhed, der aktivt misbruges i målrettede angreb.

Sårbarheden findes på alle supporterede platforme, hvilket er Windows, Macintosh, Linux og Chrome OS.

Den sårbarhed kan du læse mere om her.

Læs også:

Dansk sikkerhedsekspert om bølge af ransomware: Sådan forsvarer du dig

Er en ny supervirus på vej? Mystisk Stuxnet-klon på spil på nettet

Ny liste over 50 landes it-sikkerhed: Så sårbar er Danmark over for angreb


Ransomware-offer bukker under for presset og betaler løsesum: Hvad ville du gøre?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.