Artikel top billede

En sand sværm af sikkerhedsrettelser rammer i dag

Både Microsoft og Adobe har haft de store poser med lappegrej fremme for at lukke sårbarheder i firmaernes populære produkter. Her er, hvad du skal opdatere i dag.

Så er det igen blevet opdateringstirsdag, altså den anden tirsdag i måneden, hvor Microsoft og Adobe sender deres nye sikkerhedslapper afsted mod brugerne.

Redmond-giganten har i den forbindelse frigivet 16 sikkerhedsrettelser, der samlet set lukker en hel stribe sårbarheder i alt fra Windows Vista over Windows 10 og Windows Server til Office, Microsoft Exchange Server og DNS.

Fem af de 16 kategoriseres som kritiske.

"Det er særligt rettelsen men nummer MS16-063, som der bør udrulles med det samme, da den lapper en kritisk svaghed, som optræder på alle supporterede klient-udgaver af Windows," skriver sikkerhedsfirmaet CSIS i en opdatering.

Du kan finde flere oplysninger på Microsofts TechNet-side.

Lapper 0-dagssårbarhed

Traditionen tro følger grafik-giganten Adobe trop med rettelser på samme datoer som Microsoft.

Adobe har således udsendt fem unikke sikkerhedsopdateringer, der lapper sårbarheder i en hel stribe produkter som eksempelvis Coldfusion og Adobe Creative Cloud Desktop Application.

Desuden lukkes en yderst kritisk sårbarhed i Adobe Flash Player, som derved lapper en 0-dagssårbarhed, der aktivt misbruges i målrettede angreb.

Sårbarheden findes på alle supporterede platforme, hvilket er Windows, Macintosh, Linux og Chrome OS.

Den sårbarhed kan du læse mere om her.

Læs også:

Dansk sikkerhedsekspert om bølge af ransomware: Sådan forsvarer du dig

Er en ny supervirus på vej? Mystisk Stuxnet-klon på spil på nettet

Ny liste over 50 landes it-sikkerhed: Så sårbar er Danmark over for angreb


Ransomware-offer bukker under for presset og betaler løsesum: Hvad ville du gøre?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere