Artikel top billede

En sand sværm af sikkerhedsrettelser rammer i dag

Både Microsoft og Adobe har haft de store poser med lappegrej fremme for at lukke sårbarheder i firmaernes populære produkter. Her er, hvad du skal opdatere i dag.

Så er det igen blevet opdateringstirsdag, altså den anden tirsdag i måneden, hvor Microsoft og Adobe sender deres nye sikkerhedslapper afsted mod brugerne.

Redmond-giganten har i den forbindelse frigivet 16 sikkerhedsrettelser, der samlet set lukker en hel stribe sårbarheder i alt fra Windows Vista over Windows 10 og Windows Server til Office, Microsoft Exchange Server og DNS.

Fem af de 16 kategoriseres som kritiske.

"Det er særligt rettelsen men nummer MS16-063, som der bør udrulles med det samme, da den lapper en kritisk svaghed, som optræder på alle supporterede klient-udgaver af Windows," skriver sikkerhedsfirmaet CSIS i en opdatering.

Du kan finde flere oplysninger på Microsofts TechNet-side.

Lapper 0-dagssårbarhed

Traditionen tro følger grafik-giganten Adobe trop med rettelser på samme datoer som Microsoft.

Adobe har således udsendt fem unikke sikkerhedsopdateringer, der lapper sårbarheder i en hel stribe produkter som eksempelvis Coldfusion og Adobe Creative Cloud Desktop Application.

Desuden lukkes en yderst kritisk sårbarhed i Adobe Flash Player, som derved lapper en 0-dagssårbarhed, der aktivt misbruges i målrettede angreb.

Sårbarheden findes på alle supporterede platforme, hvilket er Windows, Macintosh, Linux og Chrome OS.

Den sårbarhed kan du læse mere om her.

Læs også:

Dansk sikkerhedsekspert om bølge af ransomware: Sådan forsvarer du dig

Er en ny supervirus på vej? Mystisk Stuxnet-klon på spil på nettet

Ny liste over 50 landes it-sikkerhed: Så sårbar er Danmark over for angreb


Ransomware-offer bukker under for presset og betaler løsesum: Hvad ville du gøre?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere