Artikel top billede

Foto: Uber Newsroom

Uber-chef: De selvkørende biler kommer, før du tror det

Uber støvsuger i øjeblikket jobmarkedet for robot-eksperter, lyder det fra en Uber-chef, der hævder, at de selvkørende biler kommer hurtigere end mange af os tror.

I fremtiden kan du glemme alt om at small-talke med din chauffør, når du kører med en taxa eller en Uber.

I stedet vil du bliver hentet af en selvkørende robot-styret bil. Et scenarie, som vi efterhånden er blevet stillet i udsigt gennem en del år.

Men ifølge Jeff Holden, der er chef for produktudvikling hos Uber, er scenariet tættere på blive realiseret, end mange af os umiddelbart tror.

Til det amerikanske erhvervsmedie Bloombergs tech-konference Bloomberg Technology Conference fortæller han, at de selvkørende biler langt fra blot er et hobbyprojekt hos Uber. Derimod er det ifølge Jeff Holden et projekt, der har absoulut topprioritet for virksomheden.

Han forventer, at vi i løbet af dette år vil se en stadig øget aktviitet fra selvkørende biler på de amerikanske veje. Ikke alene fra Uber, men fra adskillige aktører, der udover Uber, Google og Tesla også menes at tælle Apple og adskillige etablerede bilkoncerner. 

Kommer før du tror det

Ifølge Jeff Holden vil vi i løbet af de kommende år se bilerne rulle ud på vejene i endnu større skala. 

På spørgsmålet om, hvornår det vil være muligt at bestille en selvkørende Uber fra sin smartphone, svarer Jeff Holden: 

"Stay tuned, det kommer til at ske, før du tror det,"  

Vi har dog allerede set Uber løfte den første del af sløret for virksomhedens fremskredne planer på området. 

Det skete i sidste måned, da Uber på sin hjemmeside publicerede de første billeder af virksomhedens selvkørende bil, der i disse dage bliver testet på gaderne i den amerikanske by Pittsburgh.

Læs også: Her er Ubers nye selvkørende "superhelte-bil"

Den disruption Uber ser i bagspejlet

Jeff Holden beskriver de selvkørende biler, som den disruption som de hos Uber ser komme susende bagfra, når de kigger i bagspejlet. 

Hos Uber er det desuden vurderingen, at de teknologiske landvindinger, der gør de selvkørende biler mulige, vil blive baseret på en proprietær teknologi. Teknologien bliver således ikke  en ressource, som kan forventes at bliver frit tilgængelige for alle spillere på markedet.

Det efterlader ifølge Jeff Holden Uber med to muligheder.

Hos Uber kan de enten læne sig tilbage og håbe på, at en tredjepart vil gør sin teknologi tilgængelig for Uber, eller også kan Uber gå i gang med at udvikle sin egen teknologi.

Uber valgte det sidste, og ifølge Jeff Holden støvsuger virksomheden derfor i øjeblikket jobmarkedet for eksperter i robotteknologi.

Forskellige meldinger

Udmeldingen lader umiddelbart til at stå i kontrast til meldingerne fra Ubers administrerende direktør Travis Kalanick tidligere på året. 

Til en TED-konference bekendtgjorde han, at det givetvis vil tage længere tid at implementere teknologien end mange eksperter spår. 

Ifølge Travis Kalanick vil teknologien desuden langsomt blive indfaset, og derfor skal Ubers chauffører ikke forvente, at de fra den ene dag til den anden blive erstattet fra selvkørende biler. 

Samme melding lød fra Nicolai Jørgensen, der er talsmand for Uber Partner Foreningen Danmark, der er den danske forening for Uber-chauffører, da Computerworld talte med ham i sidste måned

"Jeg tror, at det bliver endnu et supplerende produkt i rækken af de produkter, som Uber i forvejen tilbyder. Så jeg ser det ikke som en trussel. Især fordi en stor del af Uber-oplevelsen netop er det sociale element, der ligger i samtalen mellem chaufføren og passageren, og det kommer du til at gå glip af i en selvkørende bil," sagde han til Computerworld.

Læs: også: 
Danske Uber-chauffører frygter slet ikke at blive overflødiggjort af selvkørende biler

Årets vigtigste it-personlighed: Her er manden i Ubers førersæde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere