Foto: Uber Newsroom

Uber-chef: De selvkørende biler kommer, før du tror det

Uber støvsuger i øjeblikket jobmarkedet for robot-eksperter, lyder det fra en Uber-chef, der hævder, at de selvkørende biler kommer hurtigere end mange af os tror.

I fremtiden kan du glemme alt om at small-talke med din chauffør, når du kører med en taxa eller en Uber.

I stedet vil du bliver hentet af en selvkørende robot-styret bil. Et scenarie, som vi efterhånden er blevet stillet i udsigt gennem en del år.

Men ifølge Jeff Holden, der er chef for produktudvikling hos Uber, er scenariet tættere på blive realiseret, end mange af os umiddelbart tror.

Til det amerikanske erhvervsmedie Bloombergs tech-konference Bloomberg Technology Conference fortæller han, at de selvkørende biler langt fra blot er et hobbyprojekt hos Uber. Derimod er det ifølge Jeff Holden et projekt, der har absoulut topprioritet for virksomheden.

Han forventer, at vi i løbet af dette år vil se en stadig øget aktviitet fra selvkørende biler på de amerikanske veje. Ikke alene fra Uber, men fra adskillige aktører, der udover Uber, Google og Tesla også menes at tælle Apple og adskillige etablerede bilkoncerner. 

Kommer før du tror det
Ifølge Jeff Holden vil vi i løbet af de kommende år se bilerne rulle ud på vejene i endnu større skala. 

På spørgsmålet om, hvornår det vil være muligt at bestille en selvkørende Uber fra sin smartphone, svarer Jeff Holden: 

"Stay tuned, det kommer til at ske, før du tror det,"  

Vi har dog allerede set Uber løfte den første del af sløret for virksomhedens fremskredne planer på området. 

Det skete i sidste måned, da Uber på sin hjemmeside publicerede de første billeder af virksomhedens selvkørende bil, der i disse dage bliver testet på gaderne i den amerikanske by Pittsburgh.


Læs også: Her er Ubers nye selvkørende "superhelte-bil"


Den disruption Uber ser i bagspejlet
Jeff Holden beskriver de selvkørende biler, som den disruption som de hos Uber ser komme susende bagfra, når de kigger i bagspejlet. 

Hos Uber er det desuden vurderingen, at de teknologiske landvindinger, der gør de selvkørende biler mulige, vil blive baseret på en proprietær teknologi. Teknologien bliver således ikke  en ressource, som kan forventes at bliver frit tilgængelige for alle spillere på markedet.

Det efterlader ifølge Jeff Holden Uber med to muligheder.

Hos Uber kan de enten læne sig tilbage og håbe på, at en tredjepart vil gør sin teknologi tilgængelig for Uber, eller også kan Uber gå i gang med at udvikle sin egen teknologi.

Uber valgte det sidste, og ifølge Jeff Holden støvsuger virksomheden derfor i øjeblikket jobmarkedet for eksperter i robotteknologi.

Forskellige meldinger
Udmeldingen lader umiddelbart til at stå i kontrast til meldingerne fra Ubers administrerende direktør Travis Kalanick tidligere på året. 

Til en TED-konference bekendtgjorde han, at det givetvis vil tage længere tid at implementere teknologien end mange eksperter spår. 

Ifølge Travis Kalanick vil teknologien desuden langsomt blive indfaset, og derfor skal Ubers chauffører ikke forvente, at de fra den ene dag til den anden blive erstattet fra selvkørende biler. 

Samme melding lød fra Nicolai Jørgensen, der er talsmand for Uber Partner Foreningen Danmark, der er den danske forening for Uber-chauffører, da Computerworld talte med ham i sidste måned

"Jeg tror, at det bliver endnu et supplerende produkt i rækken af de produkter, som Uber i forvejen tilbyder. Så jeg ser det ikke som en trussel. Især fordi en stor del af Uber-oplevelsen netop er det sociale element, der ligger i samtalen mellem chaufføren og passageren, og det kommer du til at gå glip af i en selvkørende bil," sagde han til Computerworld.

Læs: også: 
Danske Uber-chauffører frygter slet ikke at blive overflødiggjort af selvkørende biler

Årets vigtigste it-personlighed: Her er manden i Ubers førersæde

IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Om få år vil næsten alle danskere have adgang til hurtigt bredbånd: Region Hovedstaden kommer til at halte mest bagefter
Overgangen til højhastigheds bredbånd i Danmark sker langt hurtigere end ventet. Om få år vil blot 24.000 danske husstande ikke have hurtigt bredbånd. Region Hovedstaden vil halte mest bagefter.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?