Artikel top billede

Foto: Uber Newsroom

Uber-chef: De selvkørende biler kommer, før du tror det

Uber støvsuger i øjeblikket jobmarkedet for robot-eksperter, lyder det fra en Uber-chef, der hævder, at de selvkørende biler kommer hurtigere end mange af os tror.

I fremtiden kan du glemme alt om at small-talke med din chauffør, når du kører med en taxa eller en Uber.

I stedet vil du bliver hentet af en selvkørende robot-styret bil. Et scenarie, som vi efterhånden er blevet stillet i udsigt gennem en del år.

Men ifølge Jeff Holden, der er chef for produktudvikling hos Uber, er scenariet tættere på blive realiseret, end mange af os umiddelbart tror.

Til det amerikanske erhvervsmedie Bloombergs tech-konference Bloomberg Technology Conference fortæller han, at de selvkørende biler langt fra blot er et hobbyprojekt hos Uber. Derimod er det ifølge Jeff Holden et projekt, der har absoulut topprioritet for virksomheden.

Han forventer, at vi i løbet af dette år vil se en stadig øget aktviitet fra selvkørende biler på de amerikanske veje. Ikke alene fra Uber, men fra adskillige aktører, der udover Uber, Google og Tesla også menes at tælle Apple og adskillige etablerede bilkoncerner. 

Kommer før du tror det

Ifølge Jeff Holden vil vi i løbet af de kommende år se bilerne rulle ud på vejene i endnu større skala. 

På spørgsmålet om, hvornår det vil være muligt at bestille en selvkørende Uber fra sin smartphone, svarer Jeff Holden: 

"Stay tuned, det kommer til at ske, før du tror det,"  

Vi har dog allerede set Uber løfte den første del af sløret for virksomhedens fremskredne planer på området. 

Det skete i sidste måned, da Uber på sin hjemmeside publicerede de første billeder af virksomhedens selvkørende bil, der i disse dage bliver testet på gaderne i den amerikanske by Pittsburgh.

Læs også: Her er Ubers nye selvkørende "superhelte-bil"

Den disruption Uber ser i bagspejlet

Jeff Holden beskriver de selvkørende biler, som den disruption som de hos Uber ser komme susende bagfra, når de kigger i bagspejlet. 

Hos Uber er det desuden vurderingen, at de teknologiske landvindinger, der gør de selvkørende biler mulige, vil blive baseret på en proprietær teknologi. Teknologien bliver således ikke  en ressource, som kan forventes at bliver frit tilgængelige for alle spillere på markedet.

Det efterlader ifølge Jeff Holden Uber med to muligheder.

Hos Uber kan de enten læne sig tilbage og håbe på, at en tredjepart vil gør sin teknologi tilgængelig for Uber, eller også kan Uber gå i gang med at udvikle sin egen teknologi.

Uber valgte det sidste, og ifølge Jeff Holden støvsuger virksomheden derfor i øjeblikket jobmarkedet for eksperter i robotteknologi.

Forskellige meldinger

Udmeldingen lader umiddelbart til at stå i kontrast til meldingerne fra Ubers administrerende direktør Travis Kalanick tidligere på året. 

Til en TED-konference bekendtgjorde han, at det givetvis vil tage længere tid at implementere teknologien end mange eksperter spår. 

Ifølge Travis Kalanick vil teknologien desuden langsomt blive indfaset, og derfor skal Ubers chauffører ikke forvente, at de fra den ene dag til den anden blive erstattet fra selvkørende biler. 

Samme melding lød fra Nicolai Jørgensen, der er talsmand for Uber Partner Foreningen Danmark, der er den danske forening for Uber-chauffører, da Computerworld talte med ham i sidste måned

"Jeg tror, at det bliver endnu et supplerende produkt i rækken af de produkter, som Uber i forvejen tilbyder. Så jeg ser det ikke som en trussel. Især fordi en stor del af Uber-oplevelsen netop er det sociale element, der ligger i samtalen mellem chaufføren og passageren, og det kommer du til at gå glip af i en selvkørende bil," sagde han til Computerworld.

Læs: også: 
Danske Uber-chauffører frygter slet ikke at blive overflødiggjort af selvkørende biler

Årets vigtigste it-personlighed: Her er manden i Ubers førersæde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere