Artikel top billede

Priskrig brudt ud om danske Topsil: Nyt million-bud indløbet i sidste øjeblik

Opdateret: Kriseramte Topsil har få timer inden generalforsamlingen modtaget et nyt tilbud på selskabets silicium-forretning. Det åbner nu en budkrig.

Den danske virksomhed Topsil, der sælger siliciumskriver til it-branchen er nu blevet genstand for en budkrig, hvilket har fået Topsil til at anmode fondsbørsen om at suspendere handlen med selskabets aktier.  

Virksomheden stod ellers til at blive solgt til virksomheden GlobalWafers Co. Ltd. for 320 millioner kroner, men nu er der indløbet et bud på 335 millioner kroner fra virksomheden National Silicon Industry Group.

Det meddeler Topsil i en børsmeddelelse fredag formiddag

Generalforsamling i dag

Handlen med GlobalWafers manglede ellers blot en godkendelse på en generalforsamling senere fredag.

Topsil meddeler nu, at selskabet giver begge virksomheder mulighed for at komme med et endeligt bud, der kan fremlægges på generalforsamlingen senere fredag.

Vælger aktionærerne på generalforsamlingen at forkaste tilbudet fra Globalwafers, forventer Topsils bestyrelse i stedet at acceptere tilbuddet fra National Silicon Industry Group, der i så fald vil skulle endeligt godkendes på en ny ekstraordinær generalforsamling, som vil blive afviklet i juli.

Globalwafers bud på Topsil fik en lunken modtagelse af investeringsselskabet Smallcap Danmark, der er en af Topsils aktionærer, da tilbudet indløb i sidste måned.

"Prisen er ikke af en størrelse, som vælter mig omkuld. Det er ikke et tilbud, som får mig til at sige: 'Den er vi med på,' Men nu må vi jo analysere det," sagde Christian Reinholdt, direktør for Smallcap Danmark, til Computerworld for knap en måned siden. 

Opdateret: I en ny børsmeddelelse oplyser Topsil, at selskabet har modtaget et forhøjet opkøbstilbud på dets siliciumforretning fra Globalwafers. Topsil oplyser dog ikke størrelsen på tilbudet. 

Af børsmeddelelsen fremgår det ligeledes at National Silicon Industry Group frivilligt vil fremsætte et offentligt købstilbud på alle Topsils aktier, hvilket har fået selskabet til anmode Københavns fondsbørs, Nasdaq Copenhagen, om at suspendere handlen med Topsils aktier. 

Læs også:
Topsil efter frasalg af hovedforretningen: Vi har fået en rigtig god pris - aktionær ikke enig

Danske Topsil sælger hele it-forretningen for 320 millioner: Fortsætter som ejendomsselskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere