Artikel top billede

(Foto: Jesper Voldgaard / Jesper Voldgaard)

Priskrig brudt ud om danske Topsil: Nyt million-bud indløbet i sidste øjeblik

Opdateret: Kriseramte Topsil har få timer inden generalforsamlingen modtaget et nyt tilbud på selskabets silicium-forretning. Det åbner nu en budkrig.

Den danske virksomhed Topsil, der sælger siliciumskriver til it-branchen er nu blevet genstand for en budkrig, hvilket har fået Topsil til at anmode fondsbørsen om at suspendere handlen med selskabets aktier.  

Virksomheden stod ellers til at blive solgt til virksomheden GlobalWafers Co. Ltd. for 320 millioner kroner, men nu er der indløbet et bud på 335 millioner kroner fra virksomheden National Silicon Industry Group.

Det meddeler Topsil i en børsmeddelelse fredag formiddag

Generalforsamling i dag

Handlen med GlobalWafers manglede ellers blot en godkendelse på en generalforsamling senere fredag.

Topsil meddeler nu, at selskabet giver begge virksomheder mulighed for at komme med et endeligt bud, der kan fremlægges på generalforsamlingen senere fredag.

Vælger aktionærerne på generalforsamlingen at forkaste tilbudet fra Globalwafers, forventer Topsils bestyrelse i stedet at acceptere tilbuddet fra National Silicon Industry Group, der i så fald vil skulle endeligt godkendes på en ny ekstraordinær generalforsamling, som vil blive afviklet i juli.

Globalwafers bud på Topsil fik en lunken modtagelse af investeringsselskabet Smallcap Danmark, der er en af Topsils aktionærer, da tilbudet indløb i sidste måned.

"Prisen er ikke af en størrelse, som vælter mig omkuld. Det er ikke et tilbud, som får mig til at sige: 'Den er vi med på,' Men nu må vi jo analysere det," sagde Christian Reinholdt, direktør for Smallcap Danmark, til Computerworld for knap en måned siden. 

Opdateret: I en ny børsmeddelelse oplyser Topsil, at selskabet har modtaget et forhøjet opkøbstilbud på dets siliciumforretning fra Globalwafers. Topsil oplyser dog ikke størrelsen på tilbudet. 

Af børsmeddelelsen fremgår det ligeledes at National Silicon Industry Group frivilligt vil fremsætte et offentligt købstilbud på alle Topsils aktier, hvilket har fået selskabet til anmode Københavns fondsbørs, Nasdaq Copenhagen, om at suspendere handlen med Topsils aktier. 

Læs også:
Topsil efter frasalg af hovedforretningen: Vi har fået en rigtig god pris - aktionær ikke enig

Danske Topsil sælger hele it-forretningen for 320 millioner: Fortsætter som ejendomsselskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere