Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft i nyt stort spring over mod open source: Klar med .Net Core og ASP.Net Core 1.0

Med lanceringen af .Net Core og ASP.Net Core håber Microsoft at kunne trække flere udviklere over mod Windows-økosystemet.

Det er omkring halvandet år siden, at Microsoft gjorde .Net-serverstacken til open source.

Nu følger selskabet op med at åbne for .Net Core 1.0, hvilket af flere medier betegnes som en decideret milepæl i Microsofts arbejde med at 'open source' en række af selskabets produkter.

.Net Core 1.0 indeholder blandt andet .Net Standard Library, der skal gøre det nemmere for udviklerne at 'genanvende deres kode og kompetencer i applikationer, der kører på servere, i clouden, desktop-computer og på tværs af alle enheder, hvad enten de kører på Windows, iOS og Android.

Med lanceringen af .Net Core og ASP.Net Core 1.0 bliver to af de helt centrale elementer i .Net tilgængelige for brug på både Linux- og OS X-baserede systemer.

Microsoft meddeler, at mere end 18.000 udviklere i 1.300 virksomheder har bidraget til .Net Core inden udgivelsen.

På tværs af platforme

Ny-lanceringerne passer godt ind i Microsoft langsigtede planer om udvikle .Net til en udviklingsplatform, som udviklere kan anvende på tværs af mange forskellige platforme - og på både servere, computere og mobile enheder.

Med lanceringen af .Net Core og ASP.Net Core løfter Microsoft også sløret for flere nye partner-aftaler, som skal være med til at fremme udrulningen af de nye produkter.

De tæller aftaler med Red Hat, der vil understøtte .Net Core i selskabets Enterprise Linux-distribution og OpenShift-platform samt Samsung, der i forbindelse med lanceringen af .Net Core har meldt sig ind i .Net Foundation, som Microsoft har etableret for at flytte .Net over mod open source.

Hertil kommer, at Red Hat og det knap så kendte selskabet Codenvy ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste meddeler, at de vil indlemme Language Server Protocol bag Visual Studio Code i deres porteføljer.

Det vil gøre det langt nemmere at udnytte værktøjerne i Microsofts open source code-editor.

"Historisk har de fleste programmerings-sprog været optimeret til et enkelt værktøj, hvilket har begrænset mulighederne for leverandører af programmerings-sprog for at nå ud til et bredt publikum," lyder det fra Tyler Jewell fra Codenvy i en pressemeddelelse.

Med en fælles protokol, der understøttes af både Microsoft, Red Hat og Codenvy, bliver muligheder nu meget større, hedder det.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau vil Microsoft demonstrere SQL Server på Linux til Red Hat Summit, der afvikles i San Francisco i denne uge.

Med lanceringen bliver .Net Core samtidig tilgængelig i både Ubuntu, Debian og CentOS.

Læs også:

Open source har sejret: Derfor deler it-giganterne nu deres kode

Microsoft frigiver koden til udbredt JavaScript-motor: Bliver open source

Microsoft giver kodeplatform Xamarin gratis væk for at fange iOS og Android-udviklere

Microsoft Danmarks nye topchef: Her er min plan med Microsoft

Microsoft bygger Linux-funktioner ind i Windows 10

Steve Ballmer ændrer mening: Linux er ikke længere en 'kræftsygdom'

Microsoft rykker mod Linux: Kronjuvelen SQL Server klar i Linux-version




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere