Artikel top billede

Uber vil bruge smartphone-sensorer til at overvåge sine chauffører

Smartphone-sensorer kan bruges til at identificere dårlige chauffører.

I fremtiden vil Ubers app anvende sensorerne i brugernes telefoner til at fange dårlige chauffører.

Det skriver det amerikanske medie Buzzfeed, som kan fortælle, at Ubers app i fremtiden vil måle Uber-bilernes navigation, acceleration og udsving på vejbanen. Disse data kan bruges til at fastlå kvaliteten at de enkelte chaufførers kørsel. 

I fremtiden vil chaufførerne dagligt få en notifikation i deres app, der giver dem karakterer for deres kørsel og sammenligner den med andre chaufførers kørsel

Vil kortlægge mønstre

Ifølge Buzzfeed vil Uber ved at kortlægge mønstre i chaufførernes kørsel kunne opbygge et advarselssystem, der kan identificere chauffører, der har en upåregnelig og direkte farlig kørsel.

Uber vil eksempelvis kunne fange chauffører, der accelererer eller bremser unormalt kraftigt.

I sidste ende kan denne viden også bruges i programmeringen af selvkørende bilerne, som Uber for nylig begyndte at teste.

Læs også: Her er Ubers nye selvkørende "superhelte-bil" 

Kan efterprøve kundeklager

Passagerne, der kører med Uber, kan efter hver tur give chaufføren karakter, og hvis chaufførnes karakter er tilstrækkeligt dårlig, kan en chauffør blive forhindret i at køre Uber i fremtiden.

Men Uber vil ifølge Buzzfeed bruge den nye funktion til at dobbelttjekke anmeldelser, der er begrundet i dårlige kørsel.

Buzzfeed skriver ligeledes, at Uber er klar over, at nogle af tjenestens chauffører sidder med deres telefoner i hånden eller i skødet under kørslen. Den slags adfærd vil Uber også være i stand til at registrere i fremtiden.

Den nye funktion er i første blevet udrullet i USA på forsøgsbasis. 

Læs også: 
Uber-chef: De selvkørende biler kommer, før du tror det

Danske Uber-chauffører frygter slet ikke at blive overflødiggjort af selvkørende biler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere