Artikel top billede

Datacon skal møde Flügger i retten: "Der har været masser af problemer, men det er ikke på grund af systemet. Det skyldes Flügger"

Ifølge direktør i Datacon, Jan Misser, er det malerkæden Flüggers egen skyld, at et stort ERP-projekt er kørt af sporet og nu ender i en retssag.

Den danske ERP-leverandør Datacon har hevet malerkæden Flügger i retten om et omstridt ERP-system.

Systemet har været medvirkende til, at Flügger i et enkelt kvartal har mistet ni pricent procent af sin omsætning.

Det kan du læse mere om her: Flüggers resultat faldet med 29 procent på grund af problemfyldt it-projekt - nu venter retsopgør mod Datacon

I Datacon, der har leveret systemet, stiller administrerende direktør Jan Misser sig imidlertid helt uforstående overfor kritikken fra Flügger.

"Jeg stiller mig helt uforstående overfor Flüggers krav. Der har været masser af problemer, men det er ikke på grund af systemet. Det skyldes interne organisatoriske forhold hos Flügger," siger Jan Misser til Computerworld. 

Udover tabet af omsætning har det problemfyldte projekt  betydet, at Flügger i en periode ikke har været i stand til at modtage ordrer eller sende varer ud til kunderne. 

Men Jan Misser afviser igen, at det skulle være være Datacons ansvar: 

"Det her svarer lidt til, at jeg går ned og køber et Sonos musiksystem, men ikke kan få det til at virke, fordi der er problemer med mit netværk derhjemme. Det er jo ikke Sonos problem, men min egen skyld. Det samme gælder med et it-system, hvis man ikke har de fornødne ressourcer til at få det til at virke, så får man heller ikke det optimale ud af det," siger han.

Datacon hev Flügger i retten

I et interview med Computerworld har Flüggers administrerende direktør, Peter Røpke fortalt, at retssagen skyldes "uoverensstemmelser om kvaliteten af det tekniske arbejde".

Det må dog stå for Peter Røpkes egen regning, hvis han er utilfreds med Datacons arbejde, lyder det fra Jan Misser.

Han forklarer, at det er Datacon, som har hevet Flügger i retten, fordi malerkæden med henvisning til problemerne i ERP-systemet ikke har ønsket at betale for det arbejde, som Datacon har udført.

"Det begyndte med et tilgodehavende, som vi indkrævede helt klassisk, men det blev pludselig vendt til, at kunden mente at have et krav på Datacon. Og det er der, hvor sagen står nu," siger han.

Flügger ville satse på brugervenlighed 

Allerede i 2011 omtalte Computerworld første gang arbejdet med Flüggers ERP-system.

Her blev det fortalt, at valget faldt på den pågældende løsning, fordi Flügger satte brugervenlig, hastighed og datatroværdig i højsædet.

Det fremgår ligeledes, at der er tale om en Dynamics AX-baseret ERP-løsning, der omfatter stort set hele koncernen, som på daværende tidspunkt talte syv fabrikker og knap 300 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Island, Polen, Tjekkiet og Kina.

"Brugervenligheden er et must, for det skal ikke være en it-opgave at lave nye rapporter - det skal brugerne selv kunne gøre," sagde Flüggers it-chef i den fem år gamle artikel.

Læs også:

Flüggers resultat faldet med 29 procent på grund af problemfyldt it-projekt - nu venter retsopgør mod Datacon

Sådan baner nyt ERP i Flügger vej for moderne BI
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere