Datacon skal møde Flügger i retten: "Der har været masser af problemer, men det er ikke på grund af systemet. Det skyldes Flügger"

Ifølge direktør i Datacon, Jan Misser, er det malerkæden Flüggers egen skyld, at et stort ERP-projekt er kørt af sporet og nu ender i en retssag.

Den danske ERP-leverandør Datacon har hevet malerkæden Flügger i retten om et omstridt ERP-system.

Systemet har været medvirkende til, at Flügger i et enkelt kvartal har mistet ni pricent procent af sin omsætning.

Det kan du læse mere om her: Flüggers resultat faldet med 29 procent på grund af problemfyldt it-projekt - nu venter retsopgør mod Datacon

I Datacon, der har leveret systemet, stiller administrerende direktør Jan Misser sig imidlertid helt uforstående overfor kritikken fra Flügger.

"Jeg stiller mig helt uforstående overfor Flüggers krav. Der har været masser af problemer, men det er ikke på grund af systemet. Det skyldes interne organisatoriske forhold hos Flügger," siger Jan Misser til Computerworld. 

Udover tabet af omsætning har det problemfyldte projekt  betydet, at Flügger i en periode ikke har været i stand til at modtage ordrer eller sende varer ud til kunderne. 

Men Jan Misser afviser igen, at det skulle være være Datacons ansvar: 

"Det her svarer lidt til, at jeg går ned og køber et Sonos musiksystem, men ikke kan få det til at virke, fordi der er problemer med mit netværk derhjemme. Det er jo ikke Sonos problem, men min egen skyld. Det samme gælder med et it-system, hvis man ikke har de fornødne ressourcer til at få det til at virke, så får man heller ikke det optimale ud af det," siger han.

Datacon hev Flügger i retten
I et interview med Computerworld har Flüggers administrerende direktør, Peter Røpke fortalt, at retssagen skyldes "uoverensstemmelser om kvaliteten af det tekniske arbejde".

Det må dog stå for Peter Røpkes egen regning, hvis han er utilfreds med Datacons arbejde, lyder det fra Jan Misser.

Han forklarer, at det er Datacon, som har hevet Flügger i retten, fordi malerkæden med henvisning til problemerne i ERP-systemet ikke har ønsket at betale for det arbejde, som Datacon har udført.

"Det begyndte med et tilgodehavende, som vi indkrævede helt klassisk, men det blev pludselig vendt til, at kunden mente at have et krav på Datacon. Og det er der, hvor sagen står nu," siger han.

Flügger ville satse på brugervenlighed 
Allerede i 2011 omtalte Computerworld første gang arbejdet med Flüggers ERP-system.

Her blev det fortalt, at valget faldt på den pågældende løsning, fordi Flügger satte brugervenlig, hastighed og datatroværdig i højsædet.

Det fremgår ligeledes, at der er tale om en Dynamics AX-baseret ERP-løsning, der omfatter stort set hele koncernen, som på daværende tidspunkt talte syv fabrikker og knap 300 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Island, Polen, Tjekkiet og Kina.

"Brugervenligheden er et must, for det skal ikke være en it-opgave at lave nye rapporter - det skal brugerne selv kunne gøre," sagde Flüggers it-chef i den fem år gamle artikel.

Læs også:

Flüggers resultat faldet med 29 procent på grund af problemfyldt it-projekt - nu venter retsopgør mod Datacon


Sådan baner nyt ERP i Flügger vej for moderne BI

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.