Artikel top billede

To hurtige tip til at gøre din mobil mere privat

Facebook og Twitter hiver tonsvis af data ud af din mobil. Men der er en hurtig og nem måde at begrænse datastrømmen på.

En lind strøm af data om din færden i både den fysiske og den virtuelle verden flyder løbende fra din telefon og ud til private firmaer, som bruger dem til at kortlægge dig så præcist som muligt.

På den måde bliver du tæppebombet med de helt rigtige reklamer på de helt rigtige tidspunkter.

To af de mest populære datahøstere er Facebook og Twitter, som findes på et utal af mobiltelefoner.

Facebook har altid fulgt din internetadfærd, når du har besøgt siden, men på det seneste har Zuckerbergs hjertebarn udvidet datajagten med en række tiltag, der skal drive brugerne over på Facebooks app.

Det kan du læse mere om her: Facebook: Slut med at bruge Messenger i browseren på din smartphone - vil have fuld adgang via app'en

Med appen installeret på din mobil har Facebook adgang til stort set alle de informationer, firmaet kan ønske sig, fra din fysiske placering til hvilke apps du har installeret.

Hvis du er typen, som trækker på skuldrene og tænker, at det går nok alt sammen, behøver du ike at læse videre. Men hvis du mener, at det måske er lige i overkanten, at både Twitter og Facebook kan fortælle deres kunder, hvor du holder ferie, skal du endelig læse videre.

For du er, ironisk nok i disse overvågningstider, ikke alene.
Andre deler din bekymring, og de har sat sig for at gøre noget ved det.

Det noget er eksempelvis de to apps, Tinfoil for Facebook og Tinfoil for Twitter.

Ganske som navnene antyder, er de udviklet til folk, som måske går lidt mere op i privatliv end deres naboer gør.

"Tinfoil til Facebook er udviklet til folk, der har brug for en sølvpapirshat, når de logger på Facebook," skriver udvikleren Daniel Velazco selv om sin app.

Sådan virker det

Kort sagt åbner  appen Facebook i en såkaldt sandbox, så det sociale netværk ikke kan følge med i resten af din browseraktivitet.

Du kan altså bruge Facebook så meget du lyster, uden at din browsertrafik afslører din forkærlighed for stramajbroderi og Jean Claude van Damme-film for Zuckerberg og hans kunder.

En enkelt svaghed ved Tinfoil for Facebook er dog, at du efter Facebooks seneste tiltag ikke kan sende beskeder.

Det har Computerworld dog tidligere fundet en løsning på, som du kan læse her:  Sådan slipper du for at installere Facebook Messenger (selv om Facebook siger, at du skal)

Ikke overraskende er det også Daniel Velazcos kildekode til Tinfoil der ligger til grund for Tinfoil for Twitter.

Læs også: Eksperternes dom: Udviklerne skal ikke redde kryptering - det skal din bedstemor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere