Artikel top billede

To hurtige tip til at gøre din mobil mere privat

Facebook og Twitter hiver tonsvis af data ud af din mobil. Men der er en hurtig og nem måde at begrænse datastrømmen på.

En lind strøm af data om din færden i både den fysiske og den virtuelle verden flyder løbende fra din telefon og ud til private firmaer, som bruger dem til at kortlægge dig så præcist som muligt.

På den måde bliver du tæppebombet med de helt rigtige reklamer på de helt rigtige tidspunkter.

To af de mest populære datahøstere er Facebook og Twitter, som findes på et utal af mobiltelefoner.

Facebook har altid fulgt din internetadfærd, når du har besøgt siden, men på det seneste har Zuckerbergs hjertebarn udvidet datajagten med en række tiltag, der skal drive brugerne over på Facebooks app.

Det kan du læse mere om her: Facebook: Slut med at bruge Messenger i browseren på din smartphone - vil have fuld adgang via app'en

Med appen installeret på din mobil har Facebook adgang til stort set alle de informationer, firmaet kan ønske sig, fra din fysiske placering til hvilke apps du har installeret.

Hvis du er typen, som trækker på skuldrene og tænker, at det går nok alt sammen, behøver du ike at læse videre. Men hvis du mener, at det måske er lige i overkanten, at både Twitter og Facebook kan fortælle deres kunder, hvor du holder ferie, skal du endelig læse videre.

For du er, ironisk nok i disse overvågningstider, ikke alene.
Andre deler din bekymring, og de har sat sig for at gøre noget ved det.

Det noget er eksempelvis de to apps, Tinfoil for Facebook og Tinfoil for Twitter.

Ganske som navnene antyder, er de udviklet til folk, som måske går lidt mere op i privatliv end deres naboer gør.

"Tinfoil til Facebook er udviklet til folk, der har brug for en sølvpapirshat, når de logger på Facebook," skriver udvikleren Daniel Velazco selv om sin app.

Sådan virker det

Kort sagt åbner  appen Facebook i en såkaldt sandbox, så det sociale netværk ikke kan følge med i resten af din browseraktivitet.

Du kan altså bruge Facebook så meget du lyster, uden at din browsertrafik afslører din forkærlighed for stramajbroderi og Jean Claude van Damme-film for Zuckerberg og hans kunder.

En enkelt svaghed ved Tinfoil for Facebook er dog, at du efter Facebooks seneste tiltag ikke kan sende beskeder.

Det har Computerworld dog tidligere fundet en løsning på, som du kan læse her:  Sådan slipper du for at installere Facebook Messenger (selv om Facebook siger, at du skal)

Ikke overraskende er det også Daniel Velazcos kildekode til Tinfoil der ligger til grund for Tinfoil for Twitter.

Læs også: Eksperternes dom: Udviklerne skal ikke redde kryptering - det skal din bedstemor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere