Artikel top billede

Facebook: Slut med at bruge Messenger i browseren på din smartphone - vil have fuld adgang via app'en

Facebook vil nu tvinge dig til at installere Messenger, hvis du vil læse dine beskeder på mobilen. Læs her hvorfor.

Hvis du ikke allerede har Facebooks Messenger-app installeret på din telefon, kan du som Facebook-bruger godt begynde at forberede dig på det.

For Facebook tvinger dig nu til at installere appen, hvis du gerne vil læse beskeder fra dine Facebook-venner på Android-mobilen.

Hvis du tilgår Messenger via noget så gammeldags som en browser på Android-mobilen, bliver du  nu mødt af en besked om, at "Dine samtale flyttes til Messenger."

Ikke engang de opmærksomme brugere slipper. For hvis du klikker på det klassiske 'luk så det pjat, så jeg kan komme videre' kryds i øverste højre hjørne, bliver du automatisk sendt videre til Messengers side i App Store.

Hvorfor nu det?

Helt basalt har Facebook en fordel ved at tvinge mobilbrugerne over i Messenger appen.

For hvis du er i appen, er du i Facebooks økosystem, og Messenger må samle en lang række data om dig, som Facebook ikke nødvendigvis får, hvis du logger ind via browsere.

Det kan du læse mere om her: Gider du ikke Facebooks Messenger-app? Sådan undgår du app'en og sparer strøm på mobilen

Eksempelvis må Messenger aflæse din nøjagtige placering, tjekke dine beskeder og lignende.

Reklamer på vej

En anden og vigtig detalje i regnestykket er, at Facebook tilsyneladende barsler med at indføre reklamer i Messenger senere på året.

Allerede i februar kunne TechCrunch ud fra lækkede dokumenter fortælle, at Facebook har lovet store annoncører muligheden for at sende dig reklamebeskeder via Messenger, hvis du har skrevet til virksomheden tidligere.

Læs også: Facebook Messenger bliver integreret i et hav af andre apps - og du kan skrive direkte til virksomheder

En komplet uvidenskabelig rundspørge på redaktionen tyder på, at tvangsflytningen indtil videre kun rammer Android-mobiler.

Computerworld har spurgt Facebook, hvorfor brugerne skal tvinges over på Messenger, hvad fordelene ved skiftet er for brugerne og for Facebook, og om iPhone-brugere går fri.

"Der er ikke rigtigt noget nyt i det. Vi begyndte at flytte beskeder ud af facebook appen for ca. to år siden, og det her er en del af det," lyder mailsvaret fra Facebooks nordiske kommunikationsansvarlige Peter Münster.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere