Krakket softwarefirma reddet på målstregen

To private investorer skyder kapital i nyt selskab, der overtager aktiviteterne fra det konkursramte software-firma Codesealer.

"Det er et godt produkt. Det er det, vi tror på."

Sådan lyder det fra it-investoren Stig Hølledig, som sammen med sikkerhedsspecialisten Ulf Munkedal nu overtager resterne af det krakkede software-firma Codesealer.

Efter flere år med millionunderskud valgte venture-fondene Seed Capital og Vækstfonden i forrige uge at erklære det "gamle" Codesealer-selskab konkurs.

Men efter en uge med hektiske forhandlinger kunne kurator fredag sidste uge indgå en aftale, som betyder, at de ti menige medarbejdere i Codesealer kan beholde deres job og arbejde videre i et nyt selskab, som har fået navnet Codesealer A/S.

Læs mere her: Konkurs: Investorer trækker stikket på dansk iværksætter-selskab - købere står klar i kulissen

De to nye hovedaktionærer har det sidste halvandet års tid haft mindre ejerandele i Codesealer, men efter venture-fondenes exit sætter de to nye ejere sig nu for bordenden i det nye selskabs bestyrelse.

Stig Hølledig, der tidligere har haft succes med sine investeringer i selskaber som Datapro, Fort Consult, Sitecore og Athena, ønsker ikke at sætte tal på, hvor mange penge han og hans kompagnon har lagt på bordet for at videreføre Codesealer.

"Det er for tidligt at sige. Vi har ikke taget stilling til, hvor meget kapital, der er brug for. Men i første omgang har vi sikret, at driften kan fortsætte," siger Stig Hølledig til Computerworld.

Den vigtigste opgave er nu, at skaffe flere kunder til Codesales produkt, som sørger for sikkerhed i netbank-løsninger.

"Sikkerhedsmarkedet er interessant . Der er et produkt, der virker, men det tager altid længere tid at få salget i gang, end man tror. Så vi skal ud og finde nogle kunder," lyder det fra Stig Hølledig.

Direktør i det nye selskab er den hidtidige CIO Tonny Rabjerg, som afløser hollænderen Hans Middelburg.

Læs også:

Danske netbank-beskyttere sigter mod verden efter millioninvestering

Sådan kan NemID beskyttes mod "Man in the middle" angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.