Ekspert i deleøkonomi om Uber-dom: Det er super ærgerligt for Danmark

En dansk ekspert i deleøkonomi advarer mod klapjagt på deleøkonomiske virksomheder. Han mener, at Danmark kan gå glip af milliarder, hvis det sker.

Det kan få negative konsekvenser for Danmark, hvis dommen over de seks Uber-chauffører ender med at lamme deleøkonomien i Danmark.

Det mener ekspert i deleøkonomi Jesper Bove-Nielsen, der er forfatter til bogen "Den nye deleøkonomi".

"Jeg frygter jo, at det næste gang går udover en virksomhed som Airbnb. Det skulle nødigt ende med at vi bygger en "firewall" op om Danmark, hvor det bliver umuligt at komme igennem med deleøkonomiske koncepter," siger han til Computerworld.

En tendens vi allerede har set i en række storbyer rundt omkring i verden, hvor der i byer som New York, Barcelona og Berlin er kommet betydeligt strammere regler for udlejning via Airbnb i løbet af de seneste år. 

Læs også: Kendte storbyer vil ikke have Airbnb længere: Airbnb-lejligheder lukkes på stribe på danskernes favorit-feriemål

Svært at kvæle deleøkonomien

Jesper Bove-Nielsen vurderer dog, at deleøkonomien er så stærk en trend, at den bliver meget svær at kvæle i Danmark, men skulle det lykkedes vil det ifølge ham være "super ærgerligt."

"Vi risikerer at gå glip af et milliardmarked i Danmark, hvor vi ikke får skabt nye deleøkonomiske virksomheder, og hvor det etablerede erhvervsliv ikke tager principperne i deleøkonomien til sig," siger han.

Jesper Bove-Nielsen påpeger ligeledes, at virksomheder som Uber og i særdeles Airbnb er en vigtig motor for den danske turismeindustri.

Eksempelvis bruger Airbnb-gæster ifølge Jesper Bove-Nielsen betydeligt flere penge på destinationen og har flere overnatninger.

"Der vil vi komme til at gå glip af store turisme-indtægter," siger han.

Læs også:
Uber-chauffører dømt for piratkørsel

Byretten: Derfor er Uber ikke samkørsel 

Så faldt dommen over Uber-chaffører - men der er meget mere på spil

Se også Computerworlds interview med Jesper Bove-Nielsen herunder, hvor han forklarer ideerne bag og perspektiverne ved deleøkonomi.

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.