Artikel top billede

Ekspert i deleøkonomi om Uber-dom: Det er super ærgerligt for Danmark

En dansk ekspert i deleøkonomi advarer mod klapjagt på deleøkonomiske virksomheder. Han mener, at Danmark kan gå glip af milliarder, hvis det sker.

Det kan få negative konsekvenser for Danmark, hvis dommen over de seks Uber-chauffører ender med at lamme deleøkonomien i Danmark.

Det mener ekspert i deleøkonomi Jesper Bove-Nielsen, der er forfatter til bogen "Den nye deleøkonomi".

"Jeg frygter jo, at det næste gang går udover en virksomhed som Airbnb. Det skulle nødigt ende med at vi bygger en "firewall" op om Danmark, hvor det bliver umuligt at komme igennem med deleøkonomiske koncepter," siger han til Computerworld.

En tendens vi allerede har set i en række storbyer rundt omkring i verden, hvor der i byer som New York, Barcelona og Berlin er kommet betydeligt strammere regler for udlejning via Airbnb i løbet af de seneste år. 

Læs også: Kendte storbyer vil ikke have Airbnb længere: Airbnb-lejligheder lukkes på stribe på danskernes favorit-feriemål

Svært at kvæle deleøkonomien
Jesper Bove-Nielsen vurderer dog, at deleøkonomien er så stærk en trend, at den bliver meget svær at kvæle i Danmark, men skulle det lykkedes vil det ifølge ham være "super ærgerligt."

"Vi risikerer at gå glip af et milliardmarked i Danmark, hvor vi ikke får skabt nye deleøkonomiske virksomheder, og hvor det etablerede erhvervsliv ikke tager principperne i deleøkonomien til sig," siger han.

Jesper Bove-Nielsen påpeger ligeledes, at virksomheder som Uber og i særdeles Airbnb er en vigtig motor for den danske turismeindustri.

Eksempelvis bruger Airbnb-gæster ifølge Jesper Bove-Nielsen betydeligt flere penge på destinationen og har flere overnatninger.

"Der vil vi komme til at gå glip af store turisme-indtægter," siger han.

Læs også:
Uber-chauffører dømt for piratkørsel

Byretten: Derfor er Uber ikke samkørsel 

Så faldt dommen over Uber-chaffører - men der er meget mere på spil

Se også Computerworlds interview med Jesper Bove-Nielsen herunder, hvor han forklarer ideerne bag og perspektiverne ved deleøkonomi.