Artikel top billede

Så mange milliarder kroner scorer Microsoft på sine partnere

Microsoft er kendt for at generere mange penge på sit store partnernetværk. Men hvor mange milliarder kroner er det egentlig, at it-giganten scorer på sine partnere? Få svaret her.

It-giganten Microsoft afholder i denne uge sin store, årlige partnerkonference i den canadiske millionby Toronto med deltagelse af mere end 16.000 personer.

I forbindelse med konferencen, der har titlen WPC2016, har Microsofts presseafdeling udsendt en meddelelse, hvori selskabet fortæller om forskellige fakta, som menigmand måske ikke vidste.

Her fremgår det blandt andet, at Microsoft hiver mere end 90 procent af sin globale omsætning hjem via sit partnernetværk.

Det vil i kroner og øre sige, at it-selskabet ud af en samlet omsætning på 629 milliarder kroner, omsætter for 566 milliarder via sit partnernetværk.

De resterende 63 milliarder kroner i Microsofts omsætning stammer fra direkte salg af cloudløsninger som Office 365 og selskabets løsninger til de helt store kunder.

Pengene ligger i skyen

På Microsoft-konferencen lyder det på jungletrommerne, at selskabet har en del artige overraskelser i ærmet, blandt andet når det kommer til opgradering af selskabets Dynamics-produkter.

Ligeledes forventes det, at Microsoft sætter alle sejl til i skyen, hvor it-giganten går fra en 'cloud first'-tankegang til en 'cloud only'-strategi. Dette er dog ikke bekræftet endeligt.

Ikke desto mindre holder Microsofts internationale presseafdeling sig ikke tilbage, når det kommer til at fortælle om de mange penge, som selskabets hundredtusindvis af partnere kan tjene via it-gigantens produkter i skyen.

"For hver dollar(6,72 kroner) Microsofts cloudservice-partnere sælger, omsætter partnerne for omkring 5,87 dollar (39,46 kroner) igennem deres egne værdiforøgende services," lyder det fra Microsofts presseafdeling, som med disse tal henviser til en ny IDC-undersøgelse.

Samtidig bliver det understreget, at Microsoft har it-verdenens største kanal-netværk; større end Amazons Web Services, Google og Salesforce - tilsammen.

Computerworld er til stede ved WPC 2016-konferencen i Toronto og vil i de kommende dage bringe alle de store nyheder fra Microsoft-konferencen her på sitet.

Læs også:
Derfor er LinkedIn en guldgrube for Microsoft: Kommer til at vide alt om dit arbejdsliv

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere