Artikel top billede

Så mange milliarder kroner scorer Microsoft på sine partnere

Microsoft er kendt for at generere mange penge på sit store partnernetværk. Men hvor mange milliarder kroner er det egentlig, at it-giganten scorer på sine partnere? Få svaret her.

It-giganten Microsoft afholder i denne uge sin store, årlige partnerkonference i den canadiske millionby Toronto med deltagelse af mere end 16.000 personer.

I forbindelse med konferencen, der har titlen WPC2016, har Microsofts presseafdeling udsendt en meddelelse, hvori selskabet fortæller om forskellige fakta, som menigmand måske ikke vidste.

Her fremgår det blandt andet, at Microsoft hiver mere end 90 procent af sin globale omsætning hjem via sit partnernetværk.

Det vil i kroner og øre sige, at it-selskabet ud af en samlet omsætning på 629 milliarder kroner, omsætter for 566 milliarder via sit partnernetværk.

De resterende 63 milliarder kroner i Microsofts omsætning stammer fra direkte salg af cloudløsninger som Office 365 og selskabets løsninger til de helt store kunder.

Pengene ligger i skyen

På Microsoft-konferencen lyder det på jungletrommerne, at selskabet har en del artige overraskelser i ærmet, blandt andet når det kommer til opgradering af selskabets Dynamics-produkter.

Ligeledes forventes det, at Microsoft sætter alle sejl til i skyen, hvor it-giganten går fra en 'cloud first'-tankegang til en 'cloud only'-strategi. Dette er dog ikke bekræftet endeligt.

Ikke desto mindre holder Microsofts internationale presseafdeling sig ikke tilbage, når det kommer til at fortælle om de mange penge, som selskabets hundredtusindvis af partnere kan tjene via it-gigantens produkter i skyen.

"For hver dollar(6,72 kroner) Microsofts cloudservice-partnere sælger, omsætter partnerne for omkring 5,87 dollar (39,46 kroner) igennem deres egne værdiforøgende services," lyder det fra Microsofts presseafdeling, som med disse tal henviser til en ny IDC-undersøgelse.

Samtidig bliver det understreget, at Microsoft har it-verdenens største kanal-netværk; større end Amazons Web Services, Google og Salesforce - tilsammen.

Computerworld er til stede ved WPC 2016-konferencen i Toronto og vil i de kommende dage bringe alle de store nyheder fra Microsoft-konferencen her på sitet.

Læs også:
Derfor er LinkedIn en guldgrube for Microsoft: Kommer til at vide alt om dit arbejdsliv

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere