Artikel top billede

Så mange milliarder kroner scorer Microsoft på sine partnere

Microsoft er kendt for at generere mange penge på sit store partnernetværk. Men hvor mange milliarder kroner er det egentlig, at it-giganten scorer på sine partnere? Få svaret her.

It-giganten Microsoft afholder i denne uge sin store, årlige partnerkonference i den canadiske millionby Toronto med deltagelse af mere end 16.000 personer.

I forbindelse med konferencen, der har titlen WPC2016, har Microsofts presseafdeling udsendt en meddelelse, hvori selskabet fortæller om forskellige fakta, som menigmand måske ikke vidste.

Her fremgår det blandt andet, at Microsoft hiver mere end 90 procent af sin globale omsætning hjem via sit partnernetværk.

Det vil i kroner og øre sige, at it-selskabet ud af en samlet omsætning på 629 milliarder kroner, omsætter for 566 milliarder via sit partnernetværk.

De resterende 63 milliarder kroner i Microsofts omsætning stammer fra direkte salg af cloudløsninger som Office 365 og selskabets løsninger til de helt store kunder.

Pengene ligger i skyen

På Microsoft-konferencen lyder det på jungletrommerne, at selskabet har en del artige overraskelser i ærmet, blandt andet når det kommer til opgradering af selskabets Dynamics-produkter.

Ligeledes forventes det, at Microsoft sætter alle sejl til i skyen, hvor it-giganten går fra en 'cloud first'-tankegang til en 'cloud only'-strategi. Dette er dog ikke bekræftet endeligt.

Ikke desto mindre holder Microsofts internationale presseafdeling sig ikke tilbage, når det kommer til at fortælle om de mange penge, som selskabets hundredtusindvis af partnere kan tjene via it-gigantens produkter i skyen.

"For hver dollar(6,72 kroner) Microsofts cloudservice-partnere sælger, omsætter partnerne for omkring 5,87 dollar (39,46 kroner) igennem deres egne værdiforøgende services," lyder det fra Microsofts presseafdeling, som med disse tal henviser til en ny IDC-undersøgelse.

Samtidig bliver det understreget, at Microsoft har it-verdenens største kanal-netværk; større end Amazons Web Services, Google og Salesforce - tilsammen.

Computerworld er til stede ved WPC 2016-konferencen i Toronto og vil i de kommende dage bringe alle de store nyheder fra Microsoft-konferencen her på sitet.

Læs også:
Derfor er LinkedIn en guldgrube for Microsoft: Kommer til at vide alt om dit arbejdsliv

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere