Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Efter lang nedtur: Yahoo bliver solgt for 32 milliarder kroner

Efter lang nedtur bliver Yahoo solgt til amerikansk telekæmpe.

Den amerikanske telegigant Verizon Communications overtager en af internet-verdenes helt store pionerer, Yahoo.

Det skriver Wall Street Journal, der citerer en unavngiven kilde, som ifølge avisen ligger inde med fortrolig viden.

Ifølge avisen vil Verizon betale 4,8 milliarder dollar - godt 32 milliarder kroner - for Yahoos internet-forretning samt forskellige ejendomme.

Langvarige rygter

Der har længe været rygter fremme om, at netop Verizon og Yahoo arbejdede på en handel.

Yahoo er en af internet-verdenens helt store pionerer, og selskabet har været med stort set siden internet-æraen for alvor tog fart.

Prisen for selskabet er langt lavere end oprindeligt forventet.

Yahoo arbejdede oprindeligt med en plan om, at et salg af selskabet ville kunne indbringe helt op til otte milliarder dollar.

Også en række kapitalfonde - som Bain Capital, Vista Equity Partners samt den tidligere Yahoo-boss Ross Levinsohn - har tidligere luftet interesse for at overtage selskabet.

Det er for analytikere og andre svært at prisfastsætte Yahoos kerneforretningen - web-forretningen - korrekt, da en stor del af værdien består af en stor aktieandel af det stærkt succesrige kinesiske selskab, Alibaba Group Holding samt Yahoo Japan.

Alene disse to asiatiske dele af Yahoo er fornylig blevet vurderet til at være mellem fire milliarder og fem milliarder dollar værd.

Mens de asiatiske dele er mange penge værd, ser det værre ud med den amerikanske del af Yahoo. Her er omsætningen i årets første kvartal faldet med 18 procent i forhold til det samme kvartal i fjor.

Yahoo har i de senere år været gennem en turbulent omstilling med den meget vellønnede topchef Marissa Mayer i spidsen.

Successen har imidlertid været begrænset. Omsætningen er faldet støt, mens omkostningerne løbende er steget.

I foråret fyrede selskabet derfor hver sjette medarbejder efter et kvartal med den laveste omsætning, siden Mayer overtog ledelsen af selskabet for et par år siden.

Hun har ellers købt massivt op for at styrke Yahoo-forretningen, ligesom hun har omstruktureret og fyret store dele af virksomhedens medarbejderstab, der i dag er 40 procent mindre end i 2012.

Selskabet har desuden været plaget af masseafgang blandt topcheferne, ligesom investorerne har øget presset på selskabet for at få sat gang i væksten igen.

Med det kommende køb ventes det, at Marissa Mayer degraderes til en langt lavere rolle.

Ifølge Wall Street Journal vil Verizon anvende Yahoo som et kerneelement i opbygningen af en online-portefølje, som i dag også inkluderer Huffington Post og TechCrunch.

Yahoo har i samme ombæring udbudt 3.000 patenter på teknologier indenfor e-handel, online-annoncering og søge-funktionaliteter, som selskabet forventer vil indbringe yderligere en milliard dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere