Artikel top billede

Efter lang nedtur: Yahoo bliver solgt for 32 milliarder kroner

Efter lang nedtur bliver Yahoo solgt til amerikansk telekæmpe.

Den amerikanske telegigant Verizon Communications overtager en af internet-verdenes helt store pionerer, Yahoo.

Det skriver Wall Street Journal, der citerer en unavngiven kilde, som ifølge avisen ligger inde med fortrolig viden.

Ifølge avisen vil Verizon betale 4,8 milliarder dollar - godt 32 milliarder kroner - for Yahoos internet-forretning samt forskellige ejendomme.

Langvarige rygter

Der har længe været rygter fremme om, at netop Verizon og Yahoo arbejdede på en handel.

Yahoo er en af internet-verdenens helt store pionerer, og selskabet har været med stort set siden internet-æraen for alvor tog fart.

Prisen for selskabet er langt lavere end oprindeligt forventet.

Yahoo arbejdede oprindeligt med en plan om, at et salg af selskabet ville kunne indbringe helt op til otte milliarder dollar.

Også en række kapitalfonde - som Bain Capital, Vista Equity Partners samt den tidligere Yahoo-boss Ross Levinsohn - har tidligere luftet interesse for at overtage selskabet.

Det er for analytikere og andre svært at prisfastsætte Yahoos kerneforretningen - web-forretningen - korrekt, da en stor del af værdien består af en stor aktieandel af det stærkt succesrige kinesiske selskab, Alibaba Group Holding samt Yahoo Japan.

Alene disse to asiatiske dele af Yahoo er fornylig blevet vurderet til at være mellem fire milliarder og fem milliarder dollar værd.

Mens de asiatiske dele er mange penge værd, ser det værre ud med den amerikanske del af Yahoo. Her er omsætningen i årets første kvartal faldet med 18 procent i forhold til det samme kvartal i fjor.

Yahoo har i de senere år været gennem en turbulent omstilling med den meget vellønnede topchef Marissa Mayer i spidsen.

Successen har imidlertid været begrænset. Omsætningen er faldet støt, mens omkostningerne løbende er steget.

I foråret fyrede selskabet derfor hver sjette medarbejder efter et kvartal med den laveste omsætning, siden Mayer overtog ledelsen af selskabet for et par år siden.

Hun har ellers købt massivt op for at styrke Yahoo-forretningen, ligesom hun har omstruktureret og fyret store dele af virksomhedens medarbejderstab, der i dag er 40 procent mindre end i 2012.

Selskabet har desuden været plaget af masseafgang blandt topcheferne, ligesom investorerne har øget presset på selskabet for at få sat gang i væksten igen.

Med det kommende køb ventes det, at Marissa Mayer degraderes til en langt lavere rolle.

Ifølge Wall Street Journal vil Verizon anvende Yahoo som et kerneelement i opbygningen af en online-portefølje, som i dag også inkluderer Huffington Post og TechCrunch.

Yahoo har i samme ombæring udbudt 3.000 patenter på teknologier indenfor e-handel, online-annoncering og søge-funktionaliteter, som selskabet forventer vil indbringe yderligere en milliard dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.