Artikel top billede

Topchef sat på porten i kriseramte Ericsson: Stopper med omgående virkning

Kriseramte Ericsson skiller sig af med CEO'en og søger nu efter ny topchef, der skal føre selskabet ind i en ny fase.

Hans Vestberg, der har været CEO i Ericsson siden januar 2010, er nu fortid i det kriseramte selskab.

Hans Vestberg træder tilbage som CEO med omgående virkning, meddeler Ericsson i en pressemeddelelse.

"Ericssons bestyrelse annoncerer i dag, at Hans Vestberg træder tilbage som president og CEO og medlem af bestyrelsen med omgående virkning," lyder beskeden.

I stedet træder Jan Frykhammar til som konstitueret CEO, indtil den endelige afløser er fundet.

Samtidig er Carl Mellander udnævnt til ny finansdirektør, og der er da også et markant behov for, at kriseramte Ericsson får bedre styr på økonomien: 

Læs også: Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

Bestyrelsesformand Leif Johansson udtaler, at Hans Vestberg i syv år har "ført virksomheden gennem en signifikant transformation i industrien og i selskabet," og at han har været en "inspiration for medarbejderne og lederne på tværs af Ericsson."

"Men i den nuværende miljø, og mens virksomheden sætter fart på udførelsen af strategien, har bestyrelsen besluttet, at det er tid til, at en ny leder skal drive den næste fase i udviklingen af Ericsson."

Skal spare milliarder af kroner

I april meddelte Ericsson, at det ikke gik hurtigt nok med den igangværende spareplan.

Læs også: Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

Den svenske tele- og netværksgigant Ericsson har i flere år været i gang med spareøvelser i milliardklassen - den seneste fra 2014 indebar, at der skulle spares omkring 7,2 milliarder danske kroner over et par år.

Men det går ikke hurtigt nok med at trimme selskabet, og derfor lægger Ericsson nu an til nye omfattende indgreb, lød det i april.

"Vi er ikke tilfredse med udviklingen i vores generelle vækst og indtjeningen over de seneste år. Vi annoncerer i dag yderligere tiltag for at accelerere eksekveringen af strategien og drive væksten og effektivitet på tværs af selskabet endnu mere frem," udtalte Hans Vestberg.

Nu er han så selv blevet fyret i Ericcson og udtaler i den forbindelse:

"Jeg har haft 28 fantastiske år hos Ericsson, de seneste syv som CEO. Nu, hvor industrien, tager hul på en ny fase - drevet af 5G, IoT og cloud - er det tid til, at en ny CEO træder til og fortsætter arbejdet med at sikre Ericssons lederskab i industrien."

Hans Vestberg stopper omgående som CEO, men vil over de næste seks måneder hjælpe virksomhedens bestyrelse og ledelse, oplyses det i pressemeddelelsen.

Giganten skrumper

Ericsson har i dag omkring 115.000 ansatte fordelt på 180 lande. I det seneste årsregnskab var omsætningen på omkring 192 milliarder danske kroner. I 2012 var der næsten 128.000 ansatte i selskabet.

Ercisson Danmark er også skrumpet betydeligt i de seneste 10 år. I 2009 blev afdelingen i Struer lukket ned, og cirka 200 medarbejdere mistede dengang jobbet. Så sent som i 2011 var der dog stadig 368 ansatte i Ericsson - er antal der var skrumpet til 145 i årsregnskabet for 2014.

Sidste år i januar kom der ny administrerende direktør i den danske afdeling af Ericsson, da Lars Tofft blev erstattet af Jørgen Alsing. Jørgen Alsing er samtidig også direktør for Managed Services Practice i regionen Nordeuropa og Centralasien.

Læs også:

Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

Fyringer på vej hos Ericsson: Sådan skal der spares milliarder

Tele-nedsmeltning i Sverige: Så mange mister jobbet hos Sony Mobile og Ericsson

Ny administrerende direktør i Ericsson Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?