Artikel top billede

Nets: I øjeblikket er vi ramt af en phishing-bølge

Har du har fået en sms eller en mail med Nets som afsender? Så er du langt fra den eneste. En phishing-bølge har været i gang siden sidste uge.

Så er den gal igen.

Nets, der står bag vores NemId-login, har været udsat for en bølge af svindelforsøg startende i den sidste uge.

Det fortæller pressechef i Nets, Søren Winge.

"I sidste uge startede en bølge af sms-beskeder, som udgav sig for at være udsendelser fra Nets, hvilket naturligvis ikke er tilfældet," fortæller han.

"Det startede primært i form af sms-beskeder, men er nu også blevet til phishing-mail."

De falske udsendelser har i mange tilfælde handlet om, at du skal sende en kopi af nøglekortet, mens andre henviser til falske websider, hvorfra ondsindede personer kan placere malware på maskinen.

"Man skal altid undlade at indtaste data, sende informationer eller klikke på links. Vi sender ikke generelle mails indeholdende links til folk og aldrig i forbindelse med indsamling af følsomme oplysninger."

Phishing er efterhånden blevet hverdagskost. Hvad gør I for at komme disse problemer i forkøbet?

"Det primære våben i kampen er oplysning, og heldigvis er vores erfaring, at færre og færre dumper i. Men når vi oplever disse phishing-bølger, så kan vi også mærke, at der er langt flere brugere, som ringer og spørger vores support," fortæller han.

"Ligeledes forsøger vi sammen med eksperter via bankerne at forfølge de digitale spor og lukke ned for problemerne af den vej. Men det er rigtig svært at følge sporene både fordi, de kriminelle er gode til at slette fodspor og også ofte arbejder uden for Europas grænser."

Læs også: Se hvor Nets-phishing-linket sender dig hen

Hvor mange falder for fristelsen til at klikke på et link eller dump i nøglekort-fælden?

"Det er svært at gøre op, for vi kender ikke antallet af modtagere. Men i forbindelse med udsendelserne så kan vi mærke at flere kontakter os. Hvis de er blevet lokket i en fælde, så spærrer vi naturligvis deres konto med det samme."

Nets opfordrer alle til at være opmærksomme på udsendelser med Nets navn på og til at holde maskinen opdateret med de nyeste sikkerhedsrettelser fra producenterne.

Husk også at banker, Nets og andre finansielle virksomheder aldrig henvender sig til dig med en opfordring om at oplyse følsomme oplysninger via mail eller sms.

Ligeledes er NemID-nøglekortet privat og personligt, og det må ikke digitaliseres, fotograferes eller sendes til andre.

Før sommerferien var Nets også ude i et lignende sikkerhedsstormvejr. Den historie kan du læse her: Nets er ude i et sandt stormvejr af phishing-mail, fup-sms'er og snydeopkald

Læs også:
Disse danskere klikker mest på phishing-beskeder

Svindlere automatiserer målrettet phishing - dette skal du passe på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere