Nets: I øjeblikket er vi ramt af en phishing-bølge

Har du har fået en sms eller en mail med Nets som afsender? Så er du langt fra den eneste. En phishing-bølge har været i gang siden sidste uge.

Så er den gal igen.

Nets, der står bag vores NemId-login, har været udsat for en bølge af svindelforsøg startende i den sidste uge.

Det fortæller pressechef i Nets, Søren Winge.

"I sidste uge startede en bølge af sms-beskeder, som udgav sig for at være udsendelser fra Nets, hvilket naturligvis ikke er tilfældet," fortæller han.

"Det startede primært i form af sms-beskeder, men er nu også blevet til phishing-mail."

De falske udsendelser har i mange tilfælde handlet om, at du skal sende en kopi af nøglekortet, mens andre henviser til falske websider, hvorfra ondsindede personer kan placere malware på maskinen.

"Man skal altid undlade at indtaste data, sende informationer eller klikke på links. Vi sender ikke generelle mails indeholdende links til folk og aldrig i forbindelse med indsamling af følsomme oplysninger."

Phishing er efterhånden blevet hverdagskost. Hvad gør I for at komme disse problemer i forkøbet?

"Det primære våben i kampen er oplysning, og heldigvis er vores erfaring, at færre og færre dumper i. Men når vi oplever disse phishing-bølger, så kan vi også mærke, at der er langt flere brugere, som ringer og spørger vores support," fortæller han.

"Ligeledes forsøger vi sammen med eksperter via bankerne at forfølge de digitale spor og lukke ned for problemerne af den vej. Men det er rigtig svært at følge sporene både fordi, de kriminelle er gode til at slette fodspor og også ofte arbejder uden for Europas grænser."

Læs også: Se hvor Nets-phishing-linket sender dig hen Hvor mange falder for fristelsen til at klikke på et link eller dump i nøglekort-fælden?

"Det er svært at gøre op, for vi kender ikke antallet af modtagere. Men i forbindelse med udsendelserne så kan vi mærke at flere kontakter os. Hvis de er blevet lokket i en fælde, så spærrer vi naturligvis deres konto med det samme."

Nets opfordrer alle til at være opmærksomme på udsendelser med Nets navn på og til at holde maskinen opdateret med de nyeste sikkerhedsrettelser fra producenterne.

Husk også at banker, Nets og andre finansielle virksomheder aldrig henvender sig til dig med en opfordring om at oplyse følsomme oplysninger via mail eller sms.

Ligeledes er NemID-nøglekortet privat og personligt, og det må ikke digitaliseres, fotograferes eller sendes til andre.

Før sommerferien var Nets også ude i et lignende sikkerhedsstormvejr. Den historie kan du læse her: Nets er ude i et sandt stormvejr af phishing-mail, fup-sms'er og snydeopkald

Læs også:
Disse danskere klikker mest på phishing-beskeder

Svindlere automatiserer målrettet phishing - dette skal du passe på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Knowit overtager konsulenthuset Creuna: 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet
Konsulenthuset Knowit køber Creuna, der i de senere år har landet dundrende underskud. Ambitionen er nu at blive Nordens førende leverandør af datadrevet CX. 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.