Artikel top billede

Nets: I øjeblikket er vi ramt af en phishing-bølge

Har du har fået en sms eller en mail med Nets som afsender? Så er du langt fra den eneste. En phishing-bølge har været i gang siden sidste uge.

Så er den gal igen.

Nets, der står bag vores NemId-login, har været udsat for en bølge af svindelforsøg startende i den sidste uge.

Det fortæller pressechef i Nets, Søren Winge.

"I sidste uge startede en bølge af sms-beskeder, som udgav sig for at være udsendelser fra Nets, hvilket naturligvis ikke er tilfældet," fortæller han.

"Det startede primært i form af sms-beskeder, men er nu også blevet til phishing-mail."

De falske udsendelser har i mange tilfælde handlet om, at du skal sende en kopi af nøglekortet, mens andre henviser til falske websider, hvorfra ondsindede personer kan placere malware på maskinen.

"Man skal altid undlade at indtaste data, sende informationer eller klikke på links. Vi sender ikke generelle mails indeholdende links til folk og aldrig i forbindelse med indsamling af følsomme oplysninger."

Phishing er efterhånden blevet hverdagskost. Hvad gør I for at komme disse problemer i forkøbet?

"Det primære våben i kampen er oplysning, og heldigvis er vores erfaring, at færre og færre dumper i. Men når vi oplever disse phishing-bølger, så kan vi også mærke, at der er langt flere brugere, som ringer og spørger vores support," fortæller han.

"Ligeledes forsøger vi sammen med eksperter via bankerne at forfølge de digitale spor og lukke ned for problemerne af den vej. Men det er rigtig svært at følge sporene både fordi, de kriminelle er gode til at slette fodspor og også ofte arbejder uden for Europas grænser."

Læs også: Se hvor Nets-phishing-linket sender dig hen

Hvor mange falder for fristelsen til at klikke på et link eller dump i nøglekort-fælden?

"Det er svært at gøre op, for vi kender ikke antallet af modtagere. Men i forbindelse med udsendelserne så kan vi mærke at flere kontakter os. Hvis de er blevet lokket i en fælde, så spærrer vi naturligvis deres konto med det samme."

Nets opfordrer alle til at være opmærksomme på udsendelser med Nets navn på og til at holde maskinen opdateret med de nyeste sikkerhedsrettelser fra producenterne.

Husk også at banker, Nets og andre finansielle virksomheder aldrig henvender sig til dig med en opfordring om at oplyse følsomme oplysninger via mail eller sms.

Ligeledes er NemID-nøglekortet privat og personligt, og det må ikke digitaliseres, fotograferes eller sendes til andre.

Før sommerferien var Nets også ude i et lignende sikkerhedsstormvejr. Den historie kan du læse her: Nets er ude i et sandt stormvejr af phishing-mail, fup-sms'er og snydeopkald

Læs også:
Disse danskere klikker mest på phishing-beskeder

Svindlere automatiserer målrettet phishing - dette skal du passe på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere