Nets: I øjeblikket er vi ramt af en phishing-bølge

Har du har fået en sms eller en mail med Nets som afsender? Så er du langt fra den eneste. En phishing-bølge har været i gang siden sidste uge.

Så er den gal igen.

Nets, der står bag vores NemId-login, har været udsat for en bølge af svindelforsøg startende i den sidste uge.

Det fortæller pressechef i Nets, Søren Winge.

"I sidste uge startede en bølge af sms-beskeder, som udgav sig for at være udsendelser fra Nets, hvilket naturligvis ikke er tilfældet," fortæller han.

"Det startede primært i form af sms-beskeder, men er nu også blevet til phishing-mail."

De falske udsendelser har i mange tilfælde handlet om, at du skal sende en kopi af nøglekortet, mens andre henviser til falske websider, hvorfra ondsindede personer kan placere malware på maskinen.

"Man skal altid undlade at indtaste data, sende informationer eller klikke på links. Vi sender ikke generelle mails indeholdende links til folk og aldrig i forbindelse med indsamling af følsomme oplysninger."

Phishing er efterhånden blevet hverdagskost. Hvad gør I for at komme disse problemer i forkøbet?

"Det primære våben i kampen er oplysning, og heldigvis er vores erfaring, at færre og færre dumper i. Men når vi oplever disse phishing-bølger, så kan vi også mærke, at der er langt flere brugere, som ringer og spørger vores support," fortæller han.

"Ligeledes forsøger vi sammen med eksperter via bankerne at forfølge de digitale spor og lukke ned for problemerne af den vej. Men det er rigtig svært at følge sporene både fordi, de kriminelle er gode til at slette fodspor og også ofte arbejder uden for Europas grænser."

Læs også: Se hvor Nets-phishing-linket sender dig hen Hvor mange falder for fristelsen til at klikke på et link eller dump i nøglekort-fælden?

"Det er svært at gøre op, for vi kender ikke antallet af modtagere. Men i forbindelse med udsendelserne så kan vi mærke at flere kontakter os. Hvis de er blevet lokket i en fælde, så spærrer vi naturligvis deres konto med det samme."

Nets opfordrer alle til at være opmærksomme på udsendelser med Nets navn på og til at holde maskinen opdateret med de nyeste sikkerhedsrettelser fra producenterne.

Husk også at banker, Nets og andre finansielle virksomheder aldrig henvender sig til dig med en opfordring om at oplyse følsomme oplysninger via mail eller sms.

Ligeledes er NemID-nøglekortet privat og personligt, og det må ikke digitaliseres, fotograferes eller sendes til andre.

Før sommerferien var Nets også ude i et lignende sikkerhedsstormvejr. Den historie kan du læse her: Nets er ude i et sandt stormvejr af phishing-mail, fup-sms'er og snydeopkald

Læs også:
Disse danskere klikker mest på phishing-beskeder

Svindlere automatiserer målrettet phishing - dette skal du passe på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgne rundt om bygningen for at nå målsætningerne"
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgen rundt om bygningen for at nå målsætningerne."
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.