Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

Drone-levering af pakker kan være på vej i England: Pakker leveres 30 minutter efter bestilling

Amazons plan om at kunne levere pakker med droner lige til din dør er mere eller mindre kuldsejlet på det store amerikanske marked. Men det britiske marked er stadig åbent. Nu sender Amazon de første droner i luften.

Amazon skal i gang med at teste lyn-levering af pakker via droner i Storbritannien, efter det er lykkedes for selskabet at indgå en aftale med de britiske myndighede, der sikrer selskabet plads i luftrummet til at sende de små droner afsted.

Aftalen betyder blandt andet, at Amazon må teste drone-flyvninger uden visuel kontakt - altså hvor 'piloten' ikke kan se dronen.

Ligeledes vil Amazon teste løsninger, hvor en drone-pilot kan styre flere droner på en gang i leveringer til flere forskellige, individuelle destinationer.

Aftalen kan blive et gennembrud for Amazon, der i flere år har arbejdet med ganske ambitiøse planer om drone-levering, men som på det store hjemmemarked i USA er blevet bremset af lovgivning.

I USA må drone-flyvning således ifølge helt nye regler for 'små ubemandede luftfartøjer' kun foretages om dagen i maksimalt 400 fods højde, dronen må maksimalt veje 25 kg alt inklusive, og - vigtigst af alt - skal piloten hele tiden kunne se dronen.

Dette gør reelt dronerne uanvendelige som leveringsform i stor, kommerciel skala, har det lydt fra kritikere af de nye regler, som træder i kraft fra august.

Amazon har ellers i lang tid været klar med planerne, og du kan se video af dronen og læse mere om planerne her: Her er Amazons nye post-drone - pakker vil stå på dit dørtrin 30 minutter efter bestilling

I Storbritannien ser det imidlertid anderledes ud med aftalen med UK Civil Aviation Authority, der gør det muligt for Amazon at teste dronerne, som Amazon ønsker.

Under testen vil Amazon blandt andet teste sensorer i dronerne, som skal gøre det muligt for den lille flyvemaskine automatisk at identificere og undgå eventuelle forhindringer under flyvningen.

Amazon arbejder allerede i dag på visse produkter med levering samme dag, som varen bestilles.

Med drone-leveringen vil leverings-tiden for små-pakker kunne begrænses yderligere - helt ned til en halv time eller mindre, lyder det fra selskabet.

Amazon tester for tiden også droner i Canada og Holland.

Google er ligeledes i gang med at teste droner.

Det sker under Google X-projektet 'Project Wing,' der for et par år siden blev præsenteret.

Den første prototype blev dengang testet i Australien.

Det kan du læse mere om her: Her er Googles nye post-drone: Skal flyve pakker lige til din dør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere