Artikel top billede

Drone-levering af pakker kan være på vej i England: Pakker leveres 30 minutter efter bestilling

Amazons plan om at kunne levere pakker med droner lige til din dør er mere eller mindre kuldsejlet på det store amerikanske marked. Men det britiske marked er stadig åbent. Nu sender Amazon de første droner i luften.

Amazon skal i gang med at teste lyn-levering af pakker via droner i Storbritannien, efter det er lykkedes for selskabet at indgå en aftale med de britiske myndighede, der sikrer selskabet plads i luftrummet til at sende de små droner afsted.

Aftalen betyder blandt andet, at Amazon må teste drone-flyvninger uden visuel kontakt - altså hvor 'piloten' ikke kan se dronen.

Ligeledes vil Amazon teste løsninger, hvor en drone-pilot kan styre flere droner på en gang i leveringer til flere forskellige, individuelle destinationer.

Aftalen kan blive et gennembrud for Amazon, der i flere år har arbejdet med ganske ambitiøse planer om drone-levering, men som på det store hjemmemarked i USA er blevet bremset af lovgivning.

I USA må drone-flyvning således ifølge helt nye regler for 'små ubemandede luftfartøjer' kun foretages om dagen i maksimalt 400 fods højde, dronen må maksimalt veje 25 kg alt inklusive, og - vigtigst af alt - skal piloten hele tiden kunne se dronen.

Dette gør reelt dronerne uanvendelige som leveringsform i stor, kommerciel skala, har det lydt fra kritikere af de nye regler, som træder i kraft fra august.

Amazon har ellers i lang tid været klar med planerne, og du kan se video af dronen og læse mere om planerne her: Her er Amazons nye post-drone - pakker vil stå på dit dørtrin 30 minutter efter bestilling

I Storbritannien ser det imidlertid anderledes ud med aftalen med UK Civil Aviation Authority, der gør det muligt for Amazon at teste dronerne, som Amazon ønsker.

Under testen vil Amazon blandt andet teste sensorer i dronerne, som skal gøre det muligt for den lille flyvemaskine automatisk at identificere og undgå eventuelle forhindringer under flyvningen.

Amazon arbejder allerede i dag på visse produkter med levering samme dag, som varen bestilles.

Med drone-leveringen vil leverings-tiden for små-pakker kunne begrænses yderligere - helt ned til en halv time eller mindre, lyder det fra selskabet.

Amazon tester for tiden også droner i Canada og Holland.

Google er ligeledes i gang med at teste droner.

Det sker under Google X-projektet 'Project Wing,' der for et par år siden blev præsenteret.

Den første prototype blev dengang testet i Australien.

Det kan du læse mere om her: Her er Googles nye post-drone: Skal flyve pakker lige til din dør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere