Microsoft erkender batteriproblem i Surface Pro: Sådan bliver det løst

Efter længere tids brok fra Surface Pro 3-brugerne, erkender Microsoft nu, at der er et problem med batteritiden. Løsningen er på vej, melder selskabet.

Microsofts Surface Pro 3 har efterhånder et par år på bagen, men er stadig en uhyre populær maskine.

Vi gav den også topkarakter i vores test tilbage i 2014.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen for Microsoft og den populære hybridmaskine.  

Et betydeligt antal Surface Pro 3-brugere har i de seneste måneder brokket sig over, at batteritiden på maskinen pludselig er skrumpet ind til blot en til to timer.

Microsoft erkender problemet
En af Microsofts egne online-moderatorer, Greg, har nu via online-supporten bekræftet, at Microsoft erkender, at der er et problem.

Microsoft-medarbejderen skriver:

"Hej allesammen,

Vi er opmærksomme på, at nogle kunder rapporterer om et scenarie med deres Surface Pro 3 batterier, hvor systemet melder om lavere batteritid end ventet. Vi har isoleret dette til et begrænset antal kunder, der oplever problemet.

Baseret på vores undersøgelser kan vi bekræfte, at det ikke er et problem med battericellerne, og vi mener, at det er noget, der kan adresseres via software.

Vi arbejder på detaljerne om, hvordan vi leverer det. Tak for alle jeres detaljer, I har delt her.

Greg"


Kan normalt klare syv til otte timer
Selv om det altså nu ligger fast, at der er et problem med Surface Pro 3, vil mange brugere nok være glade for at høre, at det tilsyneladende ikke er hardwaren, den er gal med - for garantien er udløbet på en stor del af maskinerne.

I stedet vil en softwareopdatering forhåbentlig kunne løse batteri-problemerne.

Læs også: Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10

Det er i øvrigt langt fra første gang, at batteridræn på populær elektronik viser sig at kunne løses med en softwareopdatering.

Ofte er problemerne såmænd også skabt via en ny - og ikke helt gennemtestet - softwareopdatering. Læs mere om den problemstilling her.

Da Computerworld testede Surface Pro 3 i 2014, kunne vi berette, at maskinen lå på omkring syv til otte timer i reel batteritid, så der er altså potentiale for forbedring for de brugere, der i øjeblikket oplever langt kortere batteritider på Surface Pro 3.

Læs også:

Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10

Test: Microsofts Surface Pro 3 får topkarakter

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sjællandsk online-veteran leverer rekordregnskab: Hæver omsætning med 25 procent
Online-forhandleren Computersalg.dk fortsætter væksten i det nye årsregnskab, hvor omsætningen overstiger 700 millioner kroner.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.