Artikel top billede

Microsoft erkender batteriproblem i Surface Pro: Sådan bliver det løst

Efter længere tids brok fra Surface Pro 3-brugerne, erkender Microsoft nu, at der er et problem med batteritiden. Løsningen er på vej, melder selskabet.

Microsofts Surface Pro 3 har efterhånder et par år på bagen, men er stadig en uhyre populær maskine.

Vi gav den også topkarakter i vores test tilbage i 2014.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen for Microsoft og den populære hybridmaskine.  

Et betydeligt antal Surface Pro 3-brugere har i de seneste måneder brokket sig over, at batteritiden på maskinen pludselig er skrumpet ind til blot en til to timer.

Microsoft erkender problemet

En af Microsofts egne online-moderatorer, Greg, har nu via online-supporten bekræftet, at Microsoft erkender, at der er et problem.

Microsoft-medarbejderen skriver:

"Hej allesammen,

Vi er opmærksomme på, at nogle kunder rapporterer om et scenarie med deres Surface Pro 3 batterier, hvor systemet melder om lavere batteritid end ventet. Vi har isoleret dette til et begrænset antal kunder, der oplever problemet.

Baseret på vores undersøgelser kan vi bekræfte, at det ikke er et problem med battericellerne, og vi mener, at det er noget, der kan adresseres via software.

Vi arbejder på detaljerne om, hvordan vi leverer det. Tak for alle jeres detaljer, I har delt her.

Greg"

Kan normalt klare syv til otte timer

Selv om det altså nu ligger fast, at der er et problem med Surface Pro 3, vil mange brugere nok være glade for at høre, at det tilsyneladende ikke er hardwaren, den er gal med - for garantien er udløbet på en stor del af maskinerne.

I stedet vil en softwareopdatering forhåbentlig kunne løse batteri-problemerne.

Læs også: Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10

Det er i øvrigt langt fra første gang, at batteridræn på populær elektronik viser sig at kunne løses med en softwareopdatering.

Ofte er problemerne såmænd også skabt via en ny - og ikke helt gennemtestet - softwareopdatering. Læs mere om den problemstilling her.

Da Computerworld testede Surface Pro 3 i 2014, kunne vi berette, at maskinen lå på omkring syv til otte timer i reel batteritid, så der er altså potentiale for forbedring for de brugere, der i øjeblikket oplever langt kortere batteritider på Surface Pro 3.

Læs også:

Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10

Test: Microsofts Surface Pro 3 får topkarakter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere