Artikel top billede

Microsoft erkender batteriproblem i Surface Pro: Sådan bliver det løst

Efter længere tids brok fra Surface Pro 3-brugerne, erkender Microsoft nu, at der er et problem med batteritiden. Løsningen er på vej, melder selskabet.

Microsofts Surface Pro 3 har efterhånder et par år på bagen, men er stadig en uhyre populær maskine.

Vi gav den også topkarakter i vores test tilbage i 2014.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen for Microsoft og den populære hybridmaskine.  

Et betydeligt antal Surface Pro 3-brugere har i de seneste måneder brokket sig over, at batteritiden på maskinen pludselig er skrumpet ind til blot en til to timer.

Microsoft erkender problemet

En af Microsofts egne online-moderatorer, Greg, har nu via online-supporten bekræftet, at Microsoft erkender, at der er et problem.

Microsoft-medarbejderen skriver:

"Hej allesammen,

Vi er opmærksomme på, at nogle kunder rapporterer om et scenarie med deres Surface Pro 3 batterier, hvor systemet melder om lavere batteritid end ventet. Vi har isoleret dette til et begrænset antal kunder, der oplever problemet.

Baseret på vores undersøgelser kan vi bekræfte, at det ikke er et problem med battericellerne, og vi mener, at det er noget, der kan adresseres via software.

Vi arbejder på detaljerne om, hvordan vi leverer det. Tak for alle jeres detaljer, I har delt her.

Greg"

Kan normalt klare syv til otte timer

Selv om det altså nu ligger fast, at der er et problem med Surface Pro 3, vil mange brugere nok være glade for at høre, at det tilsyneladende ikke er hardwaren, den er gal med - for garantien er udløbet på en stor del af maskinerne.

I stedet vil en softwareopdatering forhåbentlig kunne løse batteri-problemerne.

Læs også: Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10

Det er i øvrigt langt fra første gang, at batteridræn på populær elektronik viser sig at kunne løses med en softwareopdatering.

Ofte er problemerne såmænd også skabt via en ny - og ikke helt gennemtestet - softwareopdatering. Læs mere om den problemstilling her.

Da Computerworld testede Surface Pro 3 i 2014, kunne vi berette, at maskinen lå på omkring syv til otte timer i reel batteritid, så der er altså potentiale for forbedring for de brugere, der i øjeblikket oplever langt kortere batteritider på Surface Pro 3.

Læs også:

Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10

Test: Microsofts Surface Pro 3 får topkarakter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere