Adgangskrav steget markant: Datamatikeruddannelse i Lyngby kræver 11,8 i snit

Flere vil gerne være it-folk, men det bliver sværere og sværere at blive lukket ind i varmen på landets uddannelsesinstitutioner. Det er Københavns Universitet faktisk glad for.

Det er blevet sværere at komme ind på en it-uddannelse.

I takt med at uddannelserne hitter blandt de studerende, så stiger kravet for at komme ind nemlig også.

Læs også: Jubel i it-branchen over stigning i antal optagne it-studerende: "De her unge kommer til at gå som varmt brød, når de er færdige"

På datalogi på Københavns Universitet er adgangskravet til kvote 1-adgang således forøget fra et karaktergennemsnit på 6,4 i 2015 til 7,4 i år.

Men vil du eksempelvis læse Datamatiker på Erhvervsakademiet Copenhagen Business Academy i Kongens Lyngby, med engelsk som hovedsprog, så skal karakterbladet være forsynet med 11,8 i gennemsnit.

Der er dog stor forskel fra skole til skole.

Det skyldes, at denne type korte uddannelser er blevet tildelt færre pladser fra centralt hold. Der er skåret ned på antallet af studerende, hvilket har fået adgangskravet til at ryge i vejret.

Det oplyser Karen Lisbeth Sejrup van Deurs, Chefkonsulent, Den Koordinerede Tilmelding.

På IT-Universitetet har man oplevet en lille nedgang i adgangskravet til software-linjen, af den modsatte grund. Her har man fået flere pladser, hvilket altså har sænket adgangskravet fra 8,4 til 7,3 i år.

Til gængæld er adgangskravet steget til ITU's øvrige to linjer steget.

Udfordringen som institutionerne stå overfor er da også en balancegang, fortæller Inge Hviid Jensen, der står for kommunikationen på DIKU.

"Vi vil gerne have mange studerende ind, men vi vil også gerne have, at de studerende gennemfører uddannelsen," fortæller hun. DIKU: Krav er godt
Derfor er DIKU godt tilfreds med, at adgangskarakteren er røget i vejret.

"Det er jo en ret stor stigning på DIKU, men det hæver samtidig den boglige kvalitet blandt de studerende. Forudsætningerne for at komme igennem studiet bliver således bedre," fortæller hun.

Specielt det første år falder de studerende fra.

"Det første år er svært, derfor falder de fleste fra her. Det er et sted mellem 10 og 15 procent."

Så I er faktisk tilhængere af lidt højere adgangskrav?

"Vi er tilhængere af, at kravet afspejler udfordringerne på realistisk vis. På Aarhus Universitet forsøgte man sig sidste år med at tage alle ind på it-studierne. Det gav et kæmpe frafald, hvilket altså viser, at en hvis adgangskvote kan give studerende, der gennemfører. Vi er tilfredse med årets krav på 7,4," lyder det fra DIKU.

Du kan finde 2016-karakterkravene fra Den koordinerede Tilmelding her.

Læs også:
Ny chef for DIKU: "Vi vil gerne optage tre gange så mange studerende, men ansøgerne er altså ikke gode nok"

Jubel i it-branchen over stigning i antal optagne it-studerende: "De her unge kommer til at gå som varmt brød, når de er færdige"

Studerende vælter ind på datalogi og der kommer flere pladser til næste år

På besøg hos verdensberømt it-dansker: Bare fordi det er elektronisk, er det ikke nødvendigvis lykken

T-Universitetet jubler: Rekordmange unge danskere vil være softwareudviklere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu

Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.

Her er 10 spændende jobopslag, hvis du er på jagt efter en QA-stilling
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Har du sort bælte i it-projektledelse? Så har vi fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.