Artikel top billede

Masser af nye Tesla-biler på vej: Her er Teslas planer

Tesla er på vej med masser nyheder. Den etablerede bilbranche er klar til at tage konkurrencen op.

I løbet af blot seks til ni måneder vil elbilsproducenten Tesla løfte sløret for en eldreven minibus og en pickup-truck-lignende bil.

Det var blot et par af de nyheder, som Teslas stifter, Elon Musk, afslørede, da han for nylig briefede virksomhedens aktionærer om Teslas seneste kvartalsregnskab.

Det skriver blandt andet den amerikanske elbils-medie Electrek, som dog også slår fast, at de to nye biler tidligst vil gå i produktion i 2018. 

Skal nå produktionsmål 

Electrek beretter desuden, at den kommende minibus vil blive produceret på det samme chasis, som i dag anvendes til Teslas seneste bil, Model X.

I første omgang er Tesla dog fokuseret på at få sat virksomhedens næste elbil, Model 3, i produktion.

Model 3 blev lanceret under stort ståhej tidligere på året. indtil videre er bilen forudbestilt af 373.000 forventningsfulde kunder.

En efterspørgsel af det omfang kræver en signifikant udvidelse af Teslas produktionskapacitet, som i øjeblikket blot tillader, at virksomheden producerer knap 15.000 biler i måneden.

Læs også: Kunderne er ellevilde: Tesla modtager ordrer for milliarder på ny hightech-bil

Derfor slår Elon Musk også fast, at de nye biler formodentligt først vil blive sat i produktion i løbet af 2018, hvor han forventer, at produktionen Model 3 forløber gnidningsfrit.

Flere nyheder i ærmet

Den kommende minibus og pick-up-truck var dog langt fra de eneste nyheder, som Elon Musk løftede sløret for under briefingen. 

Ved samme lejlighed oplyste han, at Tesla er på vej med en mindre såkaldt SUV, der får navnet Model Y, som vil blive bygget på samme chasis som Model 3.

Læs også: Tesla-ejer kørte i døden med autopilot slået til

Tidligere på sommeren skabte det stor opmærksomhed, da en Tesla-bil med den såkaldte autopilot slået til var involveret i en dødsulykke. 

Det afholder dog ikke Tesla fra at fortsætte udrulningen af biler med selvkørende funktioner, og ifølge Elon Musk vil Tesla indenfor en overskuelig fremtid være klar med en helt selvkørende bil, der vil være i stand til at transportere passagerer fra a til b uden en chaufførs indblanding. 

Ifølge Electrek sagde Elon Musik i briefingen til aktionærerne:  

"Det, vi har på vej, vil blæse dig fuldstændig bagover. Det blæser mig fuldstændig bagover, og det kommer til at ske, før folk tror det," sagde han. 

Ifølge Electrek har Elon Musk tidligere sagt, at han forventede, at Tesla vil være klar med de første fuldt selvkørende biler i slutningen af 2017. 

Konkurrence fra andre bilmærker

Tesla er dog langt fra den eneste bilproducent, der i øjeblikket ruster sig til en elektrisk fremtid. 

I sidste uge kunne nyhedsbureauet Reuters berette, at den tyske sportsvognsproducent Porsche i øjeblikket er ved at hyre knap 1.200 medarbejdere, der skal arbejde på virksomhedens kommende elektriske sportsvogn, der går under navnet Mission E.

Den skal ifølge planen være klar i 2020. 

Porsche løftede sløret for en prototype af bilen sidste år, og i den forbindelse lovede Porsche, at den nye bil vil være i stand til at tilbagelægge en distance på 500 km på en opladning samt accellerere fra 0-100 kmt på 3,5 sekunder. 

Det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg kan ligeledes berette, at Mercedes-Benz til efteråret vil præsentere en række elektriske prototyper, der kommer til at bestå af to såkaldte sedaner samt to SUV-modeller.

De fire biler ventes ligesom Porsches elbil og Teslas at kunne tilbagelægge en distance på omkring 500 km på en opladning.

Læs også:
 

Nu kan Tesla S køre selv med Autosteer: Vi har været på tur i den (næsten) selvkørende bil 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere