Artikel top billede

Masser af nye Tesla-biler på vej: Her er Teslas planer

Tesla er på vej med masser nyheder. Den etablerede bilbranche er klar til at tage konkurrencen op.

I løbet af blot seks til ni måneder vil elbilsproducenten Tesla løfte sløret for en eldreven minibus og en pickup-truck-lignende bil.

Det var blot et par af de nyheder, som Teslas stifter, Elon Musk, afslørede, da han for nylig briefede virksomhedens aktionærer om Teslas seneste kvartalsregnskab.

Det skriver blandt andet den amerikanske elbils-medie Electrek, som dog også slår fast, at de to nye biler tidligst vil gå i produktion i 2018. 

Skal nå produktionsmål 

Electrek beretter desuden, at den kommende minibus vil blive produceret på det samme chasis, som i dag anvendes til Teslas seneste bil, Model X.

I første omgang er Tesla dog fokuseret på at få sat virksomhedens næste elbil, Model 3, i produktion.

Model 3 blev lanceret under stort ståhej tidligere på året. indtil videre er bilen forudbestilt af 373.000 forventningsfulde kunder.

En efterspørgsel af det omfang kræver en signifikant udvidelse af Teslas produktionskapacitet, som i øjeblikket blot tillader, at virksomheden producerer knap 15.000 biler i måneden.

Læs også: Kunderne er ellevilde: Tesla modtager ordrer for milliarder på ny hightech-bil

Derfor slår Elon Musk også fast, at de nye biler formodentligt først vil blive sat i produktion i løbet af 2018, hvor han forventer, at produktionen Model 3 forløber gnidningsfrit.

Flere nyheder i ærmet

Den kommende minibus og pick-up-truck var dog langt fra de eneste nyheder, som Elon Musk løftede sløret for under briefingen. 

Ved samme lejlighed oplyste han, at Tesla er på vej med en mindre såkaldt SUV, der får navnet Model Y, som vil blive bygget på samme chasis som Model 3.

Læs også: Tesla-ejer kørte i døden med autopilot slået til

Tidligere på sommeren skabte det stor opmærksomhed, da en Tesla-bil med den såkaldte autopilot slået til var involveret i en dødsulykke. 

Det afholder dog ikke Tesla fra at fortsætte udrulningen af biler med selvkørende funktioner, og ifølge Elon Musk vil Tesla indenfor en overskuelig fremtid være klar med en helt selvkørende bil, der vil være i stand til at transportere passagerer fra a til b uden en chaufførs indblanding. 

Ifølge Electrek sagde Elon Musik i briefingen til aktionærerne:  

"Det, vi har på vej, vil blæse dig fuldstændig bagover. Det blæser mig fuldstændig bagover, og det kommer til at ske, før folk tror det," sagde han. 

Ifølge Electrek har Elon Musk tidligere sagt, at han forventede, at Tesla vil være klar med de første fuldt selvkørende biler i slutningen af 2017. 

Konkurrence fra andre bilmærker

Tesla er dog langt fra den eneste bilproducent, der i øjeblikket ruster sig til en elektrisk fremtid. 

I sidste uge kunne nyhedsbureauet Reuters berette, at den tyske sportsvognsproducent Porsche i øjeblikket er ved at hyre knap 1.200 medarbejdere, der skal arbejde på virksomhedens kommende elektriske sportsvogn, der går under navnet Mission E.

Den skal ifølge planen være klar i 2020. 

Porsche løftede sløret for en prototype af bilen sidste år, og i den forbindelse lovede Porsche, at den nye bil vil være i stand til at tilbagelægge en distance på 500 km på en opladning samt accellerere fra 0-100 kmt på 3,5 sekunder. 

Det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg kan ligeledes berette, at Mercedes-Benz til efteråret vil præsentere en række elektriske prototyper, der kommer til at bestå af to såkaldte sedaner samt to SUV-modeller.

De fire biler ventes ligesom Porsches elbil og Teslas at kunne tilbagelægge en distance på omkring 500 km på en opladning.

Læs også:
 

Nu kan Tesla S køre selv med Autosteer: Vi har været på tur i den (næsten) selvkørende bil 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere