Masser af nye Tesla-biler på vej: Her er Teslas planer

Tesla er på vej med masser nyheder. Den etablerede bilbranche er klar til at tage konkurrencen op.

I løbet af blot seks til ni måneder vil elbilsproducenten Tesla løfte sløret for en eldreven minibus og en pickup-truck-lignende bil.

Det var blot et par af de nyheder, som Teslas stifter, Elon Musk, afslørede, da han for nylig briefede virksomhedens aktionærer om Teslas seneste kvartalsregnskab.

Det skriver blandt andet den amerikanske elbils-medie Electrek, som dog også slår fast, at de to nye biler tidligst vil gå i produktion i 2018. 

Skal nå produktionsmål 
Electrek beretter desuden, at den kommende minibus vil blive produceret på det samme chasis, som i dag anvendes til Teslas seneste bil, Model X.

I første omgang er Tesla dog fokuseret på at få sat virksomhedens næste elbil, Model 3, i produktion.

Model 3 blev lanceret under stort ståhej tidligere på året. indtil videre er bilen forudbestilt af 373.000 forventningsfulde kunder.

En efterspørgsel af det omfang kræver en signifikant udvidelse af Teslas produktionskapacitet, som i øjeblikket blot tillader, at virksomheden producerer knap 15.000 biler i måneden.

Læs også: Kunderne er ellevilde: Tesla modtager ordrer for milliarder på ny hightech-bil

Derfor slår Elon Musk også fast, at de nye biler formodentligt først vil blive sat i produktion i løbet af 2018, hvor han forventer, at produktionen Model 3 forløber gnidningsfrit.

Flere nyheder i ærmet
Den kommende minibus og pick-up-truck var dog langt fra de eneste nyheder, som Elon Musk løftede sløret for under briefingen. 

Ved samme lejlighed oplyste han, at Tesla er på vej med en mindre såkaldt SUV, der får navnet Model Y, som vil blive bygget på samme chasis som Model 3. Læs også: Tesla-ejer kørte i døden med autopilot slået til

Tidligere på sommeren skabte det stor opmærksomhed, da en Tesla-bil med den såkaldte autopilot slået til var involveret i en dødsulykke. 

Det afholder dog ikke Tesla fra at fortsætte udrulningen af biler med selvkørende funktioner, og ifølge Elon Musk vil Tesla indenfor en overskuelig fremtid være klar med en helt selvkørende bil, der vil være i stand til at transportere passagerer fra a til b uden en chaufførs indblanding. 

Ifølge Electrek sagde Elon Musik i briefingen til aktionærerne:  

"Det, vi har på vej, vil blæse dig fuldstændig bagover. Det blæser mig fuldstændig bagover, og det kommer til at ske, før folk tror det," sagde han. 

Ifølge Electrek har Elon Musk tidligere sagt, at han forventede, at Tesla vil være klar med de første fuldt selvkørende biler i slutningen af 2017. 

Konkurrence fra andre bilmærker
Tesla er dog langt fra den eneste bilproducent, der i øjeblikket ruster sig til en elektrisk fremtid. 

I sidste uge kunne nyhedsbureauet Reuters berette, at den tyske sportsvognsproducent Porsche i øjeblikket er ved at hyre knap 1.200 medarbejdere, der skal arbejde på virksomhedens kommende elektriske sportsvogn, der går under navnet Mission E.

Den skal ifølge planen være klar i 2020. 

Porsche løftede sløret for en prototype af bilen sidste år, og i den forbindelse lovede Porsche, at den nye bil vil være i stand til at tilbagelægge en distance på 500 km på en opladning samt accellerere fra 0-100 kmt på 3,5 sekunder. 

Det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg kan ligeledes berette, at Mercedes-Benz til efteråret vil præsentere en række elektriske prototyper, der kommer til at bestå af to såkaldte sedaner samt to SUV-modeller.

De fire biler ventes ligesom Porsches elbil og Teslas at kunne tilbagelægge en distance på omkring 500 km på en opladning. Læs også:
 

Nu kan Tesla S køre selv med Autosteer: Vi har været på tur i den (næsten) selvkørende bil 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.