Artikel top billede

Desperat efter få ansøgere: Nu tilbyder dansk it-firma at udbetale løn i Pokémon Go-penge

Interview: Det danske it-selskab Prosys vil efter en kikset hvervekampagne efter telemarketing-medarbejdere udbetale løn helt eller delvist i Pokémon Go-valuta. Hvad har it-virksomheden egentlig gang i?

Når en virksomhed søger telemarketing-medarbejdere, kan det være sin sag at skille sig ud fra mængden.

Denne tankegang var motoren, da den danske it-support og -salgsvirksomhed Prosys i sidste uge konstruerede en jobannonce til selskabets kommende fuldtids-telemarketingansatte.

For her kan lønnen blive udbetalt helt eller delvist i en valuta, der kun kan benyttes i det hyperpopulære mobilspil Pokémon Go.

"Vi ville gerne skille os lidt ud og være den frække dreng i klassen," forklarer Prosys-direktør Lasse Jurek til Computerworld om dette noget særegne initiativ.

Kun én mødte op

Han fortæller, at Prosys har haft gang i sin traditionelle hvervekampagne til sin nyoprettede marketing-afdeling i noget tid.

Her har virksomheden søgt efter mødebookere til senere salg af blandt andet online-backup-løsninger og hostet løsninger med Azure.

Men efter at have kørt en betalt Facebook-kampagne, der nåede ud til 60.000 folk, var der kun én person ud af otte inviterede, som for nyligt mødte op til prøve-dagen som telemarketing-medarbejder hos virksomheden i Brøndby på den københavnske vestegn.

Dette noget pauvre resultat måtte der så laves om med det samme. Og her var Pokémon Go-spillet hovednøglen til en ny hvervekampagne.

"Jeg læste en artikel om, hvordan flere virksomheder som eksempelvis restauranter tilbød rabat til gæster med Pokémon Go på mobilen. Den fremgangsmåde kunne vi også bruge, tænkte jeg," siger Prosys-direktør Lasse Jurek.

Kan få lønnen i kroner

Som sagt så gjort, og den nye kampagne med Pokémon Go-valuta som gulerod blev sparket i gang lige før weekenden.

Hvor mange af jeres medarbejdere forventer du vil foretrække at få lønnen udbetalt i Pokémon Go-valuta frem for i gode danske kroner, som kan benyttes i alle butikker?

"Det har jeg ingen ide om, men vi kan jo se, at børn, unge og voksne spiller spillet alle steder. Så tænkte vi, at hvis det er det, der skal til, så lad os prøve det af," svarer Lasse Jurek.

Vil du da selv gerne have udbetalt din løn i Pokémon Go-Coins og Pokémon Powerballs?

"Nu spiller jeg ikke selv spillet, men jeg er ret sikker på, at mine børn gerne så, at jeg fik noget af min løn udbetalt med Pokémon Coins."

Hvorfor tilbyder I ikke jeres medarbejdere en ordentlig løn?

"Jeg synes også, at 25.000 kroner er en fin løn til en 18årig mødebooker. For selvfølgelig kan man også få lønnen udbetalt i danske kroner, hvis man helst vil det."

Hvad bliver det næste?

Er dette så ikke bare et desperat forsøg på at komme i medierne og dermed få gratis job-annonce-omtale?

"Vi synes selv, at det var en sjov gimmick at forsøge os med en Pokémon Go-vinkel efter en målgruppe på 18 til 25årige. Vi har jo betalt annoncekroner på Facebook på at ramme målgruppen, så vi forventer ikke at få noget gratis."

Hvad bliver det næste fra jeres side - at medarbejderne skal knokle 37 timer om ugen mod at få nye biler i Grand Theft Auto?

"Jamen, det kan da godt være, at vi skulle begynde at betale medarbejdere med virtuelle biler, hvis de brænder for det, og det kan ordnes med Skat."

Læs også:
App Store sætter ny rekord: Pokemon Go en særdeles lukrativ forretning for Apple

Galleri: I Bibliotekshaven i København spiller flere hundrede mennesker Pokemon Go samtidig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere