Artikel top billede

Desperat efter få ansøgere: Nu tilbyder dansk it-firma at udbetale løn i Pokémon Go-penge

Interview: Det danske it-selskab Prosys vil efter en kikset hvervekampagne efter telemarketing-medarbejdere udbetale løn helt eller delvist i Pokémon Go-valuta. Hvad har it-virksomheden egentlig gang i?

Når en virksomhed søger telemarketing-medarbejdere, kan det være sin sag at skille sig ud fra mængden.

Denne tankegang var motoren, da den danske it-support og -salgsvirksomhed Prosys i sidste uge konstruerede en jobannonce til selskabets kommende fuldtids-telemarketingansatte.

For her kan lønnen blive udbetalt helt eller delvist i en valuta, der kun kan benyttes i det hyperpopulære mobilspil Pokémon Go.

"Vi ville gerne skille os lidt ud og være den frække dreng i klassen," forklarer Prosys-direktør Lasse Jurek til Computerworld om dette noget særegne initiativ.

Kun én mødte op

Han fortæller, at Prosys har haft gang i sin traditionelle hvervekampagne til sin nyoprettede marketing-afdeling i noget tid.

Her har virksomheden søgt efter mødebookere til senere salg af blandt andet online-backup-løsninger og hostet løsninger med Azure.

Men efter at have kørt en betalt Facebook-kampagne, der nåede ud til 60.000 folk, var der kun én person ud af otte inviterede, som for nyligt mødte op til prøve-dagen som telemarketing-medarbejder hos virksomheden i Brøndby på den københavnske vestegn.

Dette noget pauvre resultat måtte der så laves om med det samme. Og her var Pokémon Go-spillet hovednøglen til en ny hvervekampagne.

"Jeg læste en artikel om, hvordan flere virksomheder som eksempelvis restauranter tilbød rabat til gæster med Pokémon Go på mobilen. Den fremgangsmåde kunne vi også bruge, tænkte jeg," siger Prosys-direktør Lasse Jurek.

Kan få lønnen i kroner

Som sagt så gjort, og den nye kampagne med Pokémon Go-valuta som gulerod blev sparket i gang lige før weekenden.

Hvor mange af jeres medarbejdere forventer du vil foretrække at få lønnen udbetalt i Pokémon Go-valuta frem for i gode danske kroner, som kan benyttes i alle butikker?

"Det har jeg ingen ide om, men vi kan jo se, at børn, unge og voksne spiller spillet alle steder. Så tænkte vi, at hvis det er det, der skal til, så lad os prøve det af," svarer Lasse Jurek.

Vil du da selv gerne have udbetalt din løn i Pokémon Go-Coins og Pokémon Powerballs?

"Nu spiller jeg ikke selv spillet, men jeg er ret sikker på, at mine børn gerne så, at jeg fik noget af min løn udbetalt med Pokémon Coins."

Hvorfor tilbyder I ikke jeres medarbejdere en ordentlig løn?

"Jeg synes også, at 25.000 kroner er en fin løn til en 18årig mødebooker. For selvfølgelig kan man også få lønnen udbetalt i danske kroner, hvis man helst vil det."

Hvad bliver det næste?

Er dette så ikke bare et desperat forsøg på at komme i medierne og dermed få gratis job-annonce-omtale?

"Vi synes selv, at det var en sjov gimmick at forsøge os med en Pokémon Go-vinkel efter en målgruppe på 18 til 25årige. Vi har jo betalt annoncekroner på Facebook på at ramme målgruppen, så vi forventer ikke at få noget gratis."

Hvad bliver det næste fra jeres side - at medarbejderne skal knokle 37 timer om ugen mod at få nye biler i Grand Theft Auto?

"Jamen, det kan da godt være, at vi skulle begynde at betale medarbejdere med virtuelle biler, hvis de brænder for det, og det kan ordnes med Skat."

Læs også:
App Store sætter ny rekord: Pokemon Go en særdeles lukrativ forretning for Apple

Galleri: I Bibliotekshaven i København spiller flere hundrede mennesker Pokemon Go samtidig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere