Artikel top billede

Forbud vælter ned over Pokémon Go: Sex-forbrydere udelukkes fra at spille

Tusindvis af dømte sex-forbrydere bliver forment adgang fra at spille Pokémon Go, fordi det frygtes, at spillet åbner for helt nye seksuelle jagtmarker. Samtidig har det første land forbudt hele sin befolkning at downloade det populære spil.

Den amerikanske delstat New York har besluttet sig for, at forbyde Pokémon Go og lignende spil for statens omkring 3.000 registrerede sex-forbrydere.

Konkret har New Yorks guvenør Andrew Cuomo bedt statens myndigheder om at forbyde sex-forbrydere adgangen til det hyperpopulære mobilspil.

Konkret skyldes forbuddet, at det giver sex-forbryderne mulighed for at opstøve og lokke unge Pokémon Go-spillere til ulovligheder.

Det skriver Reuters.

Samarbejder med spilproducent

For at forebygge, at sex-forbryderne i at komme i nærheden af spillet og spillerne, har New York bedt Pokémon Go-udviklingsselskabet Niantec om at krydsreferere sine tilmeldte spillere med en udleveret liste over statens sexforbrydere.

Den amerikanske delstat har også bedt spilproducenten om at fjerne fysiske områder fra Pokémon-kortet med optjening af specielpoints, som ligger i nærheden af sexforbrydernes hjem i New York.

Samtidig vil prøveløsladte sexforbrydere blive instrueret i, at hvis de spiller Pokémon Go, er det en overtrædelse af betingelserne for prøveløsladelse.

"At beskytte New Yorks børn er førsteprioritet, og som teknologien udvikler sig, må vi sikre os, at disse fremskridt ikke bliver nye muligheder for farlige sexualforbrydere at jagte nye ofre," forklarer Andrew Cuomo ifølge Reuters.

Iran forbyder spillet

I Iran er det ikke sex-forbrydere, som er forbudt adgang til det populære augmented reality-spil, som siden premieren for godt en måned siden har taget verden med storm.

Iran har således helt og aldeles forbudt befolkningen at spille Pokémon Go-spillet og aktivt filtreret det væk fra overfladen af internettet, selvom det alligevel er lykkedes for mange iranere at hente og spille spillet.

Årsagen fra det officielle Iran for spil-forbuddet er ifølge The Guardian, at det udgør en sikkerhedsrisiko, uden det dog forklares detaljeret, hvad denne sikkerhedsrisiko helt specifikt går ud på.

"Hvilket som helst spil, der ønsker at blive spillet i hele Iran, skal have tilladelse fra Ministeriet for Kultur og Islamisk Vejledning. Pokemon Go-app'en har ikke bedt om sådan en tilladelse," lyder det fra Abolhasan Firouzabadi, som er leder for Irans råd for brug af virtuelle rum.

I næsten-nabolandet Saudi Arabien har Pokémon Go også haft sine besværligheder med at blive en succes, da saudiernes religiøse ledere har en fatwa - en religiøs vejledning - omkring, at det er forkert at spille Pokémon Go.

Det kan du læse mere om her: Saudi Arabien kaster en fatwa efter Pokémon Go

Læs også:
App Store sætter ny rekord: Pokemon Go en særdeles lukrativ forretning for Apple

I Bibliotekshaven i København spiller flere hundrede mennesker Pokemon Go samtidig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere