Artikel top billede

Saudi Arabien kaster en fatwa efter Pokémon Go

De religiøse overhoveder i Saudi Arabien har forbudt Pokémon Go-spillet via en fatwa, som oprindeligt blev udstedt i 2001. De saudiarabiske ledere mener, at Pokémon-universet overtræder flere muslimske forbud.

Det kan godt være, at folk i disse dage kaster sig ud i trafikkaos og bevæger sig ind på forbudte områder i jagten på computer-dyr i det hyperpopulære Pokémon Go-spil.

Men du skal nok ikke prøve på at hive din smartphone frem i Saudi Arabien for at jagte Pokémons, for landets øverste gejstlige ledere har udstedt en fatwa mod Pokémon Go.

Det på trods af, at spillet officielt ikke er lanceret i ørkenstaten endnu.

Flere saudiarabere har dog ifølge den britiske avis The Guardian alligevel downloadet spillet og er begyndt Pokémon Go-jagten.

Tre lovovertrædelser

I realiteten er der tale om, at Saudi Arabien har fornyet en fatwa fra 2001 mod Pokémon, som i praksis forbyder det nyligt lanceret spil.

Fatwa-fornyelse er sket efter, at saudiarabere har spurgt de religiøse overhoveder om, hvordan de skal forholde sig til spillet.

Saudi Arabiens religiøse styre anså tilbage i 2001 Pokémon for at overtræde muslimske forbud mod gambling, hvilket altså også gælder for Pokémon Go.

Derudover mener den saudiarabiske komité for videnskabelig forskning ifølge The Guardian, at væsenerne er baseret på darwinistisk evolutionsteori, som afvises af islam.

For det tredje peger de saudiarabiske myndigheder på, at de oprindelige Pokémon-kort bærer religiøse symboler af 'afvigende' karakter såsom international zionisme med opbakning til en jødisk stat i Israel/Palæstina samt kristne kors, tegn for frimureri og japansk shinto-religion.

Flere problemer med spillet

Den saudiarabiske fatwa følger i kølvandet på, at indenrigsministeren i en anden oliestat, Kuwait, har advaret mod at spille Pokémon Go nær moskeer, i shoppingcentre og tæt på olieinstallationer.

I Egypten har et medlem af det nationale sikkerhedsråd ligefrem advaret mod, at spillet kan bruges til spionage af Egyptens fjender, skriver Time Magazine.

I andre lande som Danmark har myndighederne også været ude med advarsler.

For knap en uge siden, da spillet officielt blev lanceret i Danmark, var flere politikredse ude med advarsler om, at dristige spillere ikke skulle gå ind på forbudte områder i jagten på pokémonner.

Læs også:
Kan du ikke logge på? Sommerens store Pokémon Go-hit DDos-angrebet af hackere

Se kurven her: Nintendos aktiekurs på vild himmelflugt efter premieren på Pokémon Go
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere