Artikel top billede

Saudi Arabien kaster en fatwa efter Pokémon Go

De religiøse overhoveder i Saudi Arabien har forbudt Pokémon Go-spillet via en fatwa, som oprindeligt blev udstedt i 2001. De saudiarabiske ledere mener, at Pokémon-universet overtræder flere muslimske forbud.

Det kan godt være, at folk i disse dage kaster sig ud i trafikkaos og bevæger sig ind på forbudte områder i jagten på computer-dyr i det hyperpopulære Pokémon Go-spil.

Men du skal nok ikke prøve på at hive din smartphone frem i Saudi Arabien for at jagte Pokémons, for landets øverste gejstlige ledere har udstedt en fatwa mod Pokémon Go.

Det på trods af, at spillet officielt ikke er lanceret i ørkenstaten endnu.

Flere saudiarabere har dog ifølge den britiske avis The Guardian alligevel downloadet spillet og er begyndt Pokémon Go-jagten.

Tre lovovertrædelser

I realiteten er der tale om, at Saudi Arabien har fornyet en fatwa fra 2001 mod Pokémon, som i praksis forbyder det nyligt lanceret spil.

Fatwa-fornyelse er sket efter, at saudiarabere har spurgt de religiøse overhoveder om, hvordan de skal forholde sig til spillet.

Saudi Arabiens religiøse styre anså tilbage i 2001 Pokémon for at overtræde muslimske forbud mod gambling, hvilket altså også gælder for Pokémon Go.

Derudover mener den saudiarabiske komité for videnskabelig forskning ifølge The Guardian, at væsenerne er baseret på darwinistisk evolutionsteori, som afvises af islam.

For det tredje peger de saudiarabiske myndigheder på, at de oprindelige Pokémon-kort bærer religiøse symboler af 'afvigende' karakter såsom international zionisme med opbakning til en jødisk stat i Israel/Palæstina samt kristne kors, tegn for frimureri og japansk shinto-religion.

Flere problemer med spillet

Den saudiarabiske fatwa følger i kølvandet på, at indenrigsministeren i en anden oliestat, Kuwait, har advaret mod at spille Pokémon Go nær moskeer, i shoppingcentre og tæt på olieinstallationer.

I Egypten har et medlem af det nationale sikkerhedsråd ligefrem advaret mod, at spillet kan bruges til spionage af Egyptens fjender, skriver Time Magazine.

I andre lande som Danmark har myndighederne også været ude med advarsler.

For knap en uge siden, da spillet officielt blev lanceret i Danmark, var flere politikredse ude med advarsler om, at dristige spillere ikke skulle gå ind på forbudte områder i jagten på pokémonner.

Læs også:
Kan du ikke logge på? Sommerens store Pokémon Go-hit DDos-angrebet af hackere

Se kurven her: Nintendos aktiekurs på vild himmelflugt efter premieren på Pokémon Go
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere