Stifteren af Mindzet, Morten Waltorp Knudsen (tv), har solgt sin virksomhed til Outforce, som indsætter Enrico Augustinus (th) som ny øverste chef i firmaet.

Microsoft-huset Outforce køber Mindzet: Satser på årlig omsætning på 100 millioner

Fynske Outforce vil have flere varer på hylderne og overtager jyske Mindzet. Pengene til købet kommer fra en dansk milliard-koncern.

Efter flere års tæt samarbejde mellem de to Microsoft-huse Outforce i Middelfart og Mindzet i Kolding har den fynske del af makkerskabet haft checkhæftet fremme og købt Mindzet af selskabets direktør og stifter, Morten Waltorp Knudsen.

De to firmaer fortsætter dog som selvstændige forretningsenheder med Morten Waltorp Knudsen i rollen som salgsdirektør, mens Outforce' direktør Enrico Augustinus overtager posten som øverste chef.

Pengene til opkøbet kommer fra Outforces ejer, som er den dansk ejede og i offentligheden ret ukendte shipping- og rederi-koncern United Shipping & Trading Company (USTC).

Ligesom Outforce er USTC hjemmehørende i Middelfart.

Flere varer på hylderne
Parterne har aftalt at holde købssummen for sig selv, men med ændringerne på ejersiden er vejen ifølge Enrico Augustinus banet for en stærk satsning på at levere it-services og udnytte kompetencer bedre og skabe synergier ved at tilbyde kunderne en bredere palette af services og it-ydelser.

De to firmaer får tilsammen omkring 60 medarbejdere og en årlig omsætning på cirka 100 millioner kroner.

"Vores køb af Mindzet er meget oplagt. Vi kender hinanden og har de samme værdier i forhold til, hvordan vi arbejder med kunder. Men vi er også meget forskellige virksomheder, og vores forretninger komplementerer hinanden," siger han.

Så i modsætning til flere af det seneste års fusioner og opkøb indenfor it-drift og hosting er købet af Mindzet ikke sket for at høste en gevinst gennem større volumen, konsolidering af kundebaser og effektivisering på de interne linier, siger Enrico Augustinus.

Læs mere om det her:
Ny rapport: Danske hosting-firmaer i vild vækst - opkøbsbølge kan være på vej

"Det her er ikke en besparelses-case, hvor vi køber en ligestillet virksomhed. Der er mere tale om en synergi-case, hvor vi i sidste ende kan tilbyde flere produkter til vores kunder."

"Vi skal ikke have færre medarbejdere og færre kontorer eller tynde ud i medarbejderstaben. Tværtimod kommer vi nok til at udvide og mande op med flere kolleger, så vi kan komme ud til kunderne med vores produkter og services," siger Enrico Augustinus.

Har allerede skåret firmaet til
Med til historien hører dog, at Mindzet siden sit seneste regnskab har neddroslet sin it-konsulentforretning. Det har betydet, at Mindzet har reduceret antallet af medarbejdere fra 45 til omkring 30 medarbejdere.

"Men vi har en rigtig sund forretning for services. Det er den, Outforce gerne vil have fat i for at kunne accelerere udviklingen over mod at sælge flere services til kunderne," lyder det fra Morten Waltorp Knudsen.

Han glæder sig i øvrigt til sin nye rolle som salgsdirektør, hvor han igen får langt mere kontakt med slutkunderne.

"Det har været et stort ønske for mig at være mere i kontakt med kunderne på daglig basis. Det er vigtigt, at vi hele tiden har fingeren på pulsen i forhold til vores kunders udfordringer," siger Morten Waltorp Knudsen.

Har forhandlet med flere firmaer
Hos Outforce vil Enrico Augustinus dog ikke afvise, at det ude i fremtiden kan blive aktuelt at købe sig til større volumen på nogle forretningsområder.

"Det er noget, vi fokuserer på i fremtiden, men vi vil ikke risikere at glemme at drive vores forretning. Hvis den rigtige mulighed byder sig til, er vi klar til at reagere," siger Enrico Augustinus.

Han bekræfter samtidig, at mange af hans kolleger gerne taler om muligheden for opkøb og konsolidering af markedet for it-ydelse og især hosting. Men ofte bliver det ved snakken.

Alene det seneste halvandet år har Outforce været i forhandlinger med flere andre it-virksomheder, der var interesserede i et samarbejde, fortæller han.

"Vi har arbejdet med fire-fem meget forskellige cases over det sidste halvandet år. Lige fra store spillere, der ville købe op, til små virksomheder, der gerne vil købes," siger Enrico Augustinus.

Men en af forhindringerne har været, at især mindre it-virksomheder har for store forventninger til, hvor mange penge deres forretning er værd.

"Det er ofte svært at finde den rigtige pris, som både sælger og køber er tilfreds med. Især mindre virksomheder har tit urealistiske forventninger til, hvad de er værd," siger han.

Læs også:

Nu begynder opkøbsbølgen: Kapitalfond køber to danske hosting-firmaer i kæmpehandel

Ny storfusion i hosting-branchen skal løfte kvaliteten for små og mellemstore it-kunder

Efter to år på sidelinien: Kendt dansk it-købmand køber sig ind i fremadstormende hosting-firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.