Email-problemer for Yousee-kunder: Knas med porte og kryptering i mail-opsætning

Yousee-bruger Finn E. Mathiesen har ikke kunnet sende mails i den seneste uge, hvor der hele tiden er dukket en fejlmelding op. "Vi har opgivet en forkert port i vores guide," beklager Yousee.

Det er ikke meget post, der er blevet sendt fra Finn E. Mathiesens Outlook i den seneste tid. Mails er nemlig blevet blokeret og derfor ikke sendt afsted.

Han har fået følgende besked;

"Det ser ud til at yousee.dk har en serverfejl," skriver han til Computerworld.

Han forklarer, at sætningen kommer frem, når man forsøger at sende en mail fra Outlook.

"Jeg bruger Windows 10 og Outlook, og problemet begyndte for knap en uge siden."

Han fortæller, at problemet beskrives af Outlook på denne måde:

"Serveren understøtter ikke den krypteringstype, du har angivet for forbindelsen. Prøv at ændre krypteringsmetoden."

Herefter placeres mailen så i udbakken, men sendes altså ikke.

Skift af portnummer
Yousee erkender, at der er sket en fejl.

Fejlen ligger i en guide til Outlook, fortæller Povl D. Rasmussen, der er kommunikationsmand i Yousee/TDC.

Her har firmaet oplyst et forkert portnummer til post-brugerne.

"Der er tale om en fejl, der har berørt to typer kunder. Den ene type er dem, der har kørt på port 465 til udgående post, mens andre kunder, der har skullet opsætte deres mail på ny, også har haft et problem," forklarer han til Computerworld.

"Vi har ønsket at højne sikkerheden ved at udfase SSL-kryptering, der kører på port 465, som benyttes til udgående post. Her kan vi desværre konstatere, at vi har været for hurtige til at lukke porten, for nogle kunder benyttede stadig denne, og det har givet problemer."

Formålet har været at få kunderne til i stedet at bruge port 587 med TLS-kryptering.

"Da vi kunne konstatere, at det skabte problemer for nogle kunder, valgte vi at rulle ændringen tilbage."

En fejl i en onlineguide har gjort forvirringen endnu større.

"Sagen bliver dog yderligere kompliceret, fordi vi i overgangen til den nye mailopsætning og det højere sikkerhedsniveau har lavet en fejl i vores onlineguide, hvor kunderne blev bedt om at indtaste port 587."

"Så langt, så godt. Desværre stod der her, at man skal vælge SSL-kryptering, og denne fungerer ikke på port 587. Pludselig fik kunden så en melding om, at der var problemer med mailserveren," lyder forklaringen.

Teksten på hjemmesiden er blevet rettet her fredag formiddag, så nu skulle portforvirringen altså være sendt til de evige SSL-marker.

Du kan finde den reviderede guide her.

Læs også:

TDC skifter navn til Yousee

YouSee slukker for analogt signal: Nu er det slut for altid med gammeldags fjernsyn
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Top-CIO Mads Madsbjerg lander topjob i Novo Nordisk efter fyring fra FLSmidth for et år siden
Mads Madsbjerg Hansen lander topstilling i Novo Nordisk, efter han i fjor blev fyret som CIO i cementgiganten FLSmidth.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.