Email-problemer for Yousee-kunder: Knas med porte og kryptering i mail-opsætning

Yousee-bruger Finn E. Mathiesen har ikke kunnet sende mails i den seneste uge, hvor der hele tiden er dukket en fejlmelding op. "Vi har opgivet en forkert port i vores guide," beklager Yousee.

Det er ikke meget post, der er blevet sendt fra Finn E. Mathiesens Outlook i den seneste tid. Mails er nemlig blevet blokeret og derfor ikke sendt afsted.

Han har fået følgende besked;

"Det ser ud til at yousee.dk har en serverfejl," skriver han til Computerworld.

Han forklarer, at sætningen kommer frem, når man forsøger at sende en mail fra Outlook.

"Jeg bruger Windows 10 og Outlook, og problemet begyndte for knap en uge siden."

Han fortæller, at problemet beskrives af Outlook på denne måde:

"Serveren understøtter ikke den krypteringstype, du har angivet for forbindelsen. Prøv at ændre krypteringsmetoden."

Herefter placeres mailen så i udbakken, men sendes altså ikke.

Skift af portnummer
Yousee erkender, at der er sket en fejl.

Fejlen ligger i en guide til Outlook, fortæller Povl D. Rasmussen, der er kommunikationsmand i Yousee/TDC.

Her har firmaet oplyst et forkert portnummer til post-brugerne.

"Der er tale om en fejl, der har berørt to typer kunder. Den ene type er dem, der har kørt på port 465 til udgående post, mens andre kunder, der har skullet opsætte deres mail på ny, også har haft et problem," forklarer han til Computerworld.

"Vi har ønsket at højne sikkerheden ved at udfase SSL-kryptering, der kører på port 465, som benyttes til udgående post. Her kan vi desværre konstatere, at vi har været for hurtige til at lukke porten, for nogle kunder benyttede stadig denne, og det har givet problemer."

Formålet har været at få kunderne til i stedet at bruge port 587 med TLS-kryptering.

"Da vi kunne konstatere, at det skabte problemer for nogle kunder, valgte vi at rulle ændringen tilbage."

En fejl i en onlineguide har gjort forvirringen endnu større.

"Sagen bliver dog yderligere kompliceret, fordi vi i overgangen til den nye mailopsætning og det højere sikkerhedsniveau har lavet en fejl i vores onlineguide, hvor kunderne blev bedt om at indtaste port 587."

"Så langt, så godt. Desværre stod der her, at man skal vælge SSL-kryptering, og denne fungerer ikke på port 587. Pludselig fik kunden så en melding om, at der var problemer med mailserveren," lyder forklaringen.

Teksten på hjemmesiden er blevet rettet her fredag formiddag, så nu skulle portforvirringen altså være sendt til de evige SSL-marker.

Du kan finde den reviderede guide her.

Læs også:

TDC skifter navn til Yousee

YouSee slukker for analogt signal: Nu er det slut for altid med gammeldags fjernsyn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.