Medsstifter og direktør i Edlund, Thomas Jøhnk, træder tilbage. Ny administrerende direktør er Morten Bruun Steiner. I midten ses KMD's administrerende direktør, Eva Berneke. Foto: KMD.

Efter KMD's opkøb af it-kometen Edlund: Nu får Edlund ny administrerende dirktør

It-kometen Edlund, som er blevet opkøbt af KMD, siger farvel til den mangeårige direktør og medstifter, Thomas Jøhnk. Afløseren er nu fundet.

Allerede da KMD i starten af januar i år købte softwareleverandøren Edlund, blev det meldt ud, at at Edlunds administrerende direktør og medstifter, Thomas Jøhnk, ville stoppe, og at der derfor skulle findes en afløser.

Læs om det her

Nu meddeler KMD, at Thomas Jøhnk træder tilbage som administrerende direktør - han skal i stedet bruge sin tid som næstformand for bestyrelsen.

"Ny administrerende direktør er 55-årige Morten Bruun Steiner," skriver KMD på selskabets hjemmeside.

Kommer fra TIA Technology
Edlund har stor succes med at levere it-løsninger forsikringsbranchen. Selskabet havde i 2015 - altså før KMD købte virksomheden - en omsætning på over 244 millioner kroner, og virksomhedens 201 ansatte landede et resultat før skat på 27,6 millioner kroner.

Edlund har igennem en årrække haft ganske høje vækstrater. Læs om det her:

Danske Edlund har vækst på 1.363 procent: "It-boblen er noget af det bedste, der er sket for os"

Morten Bruun Steiner kommer fra en stilling som COO i TIA Technology, der også arbejder med software til forsikringsbranchen.

Han har også tidligere haft forskellige lederstillinger i konsulentfirmaet Accenture.

"Det er vores ambition at løfte Edlunds forretningsmæssige potentiale ud over Danmarks grænser, og vi ser særdeles positivt på fremtidens udvikling af Edlund," udtaler administrerende direktør i KMD, Eva Berneke.

"Sammen med resten af KMD ligger der også nogle gode muligheder for at udvikle den fælles forretningsmæssige synergi. Vi ser, at Morten har den helt rigtige profil til at løfte de opgaver sammen med resten af det kompetente hold hos Edlund."

Morten Bruun Steiner, der begynder i den nye stilling den 1. september, fortæller, at han "kender Edlund som en seriøs og kompetent aktør i markedet."

"Jeg ser frem til at være med til at indfri ambitionerne sammen med de mange dygtige folk, som Edlund består af. Det bliver også en spændende opgave at være med til at løfte forretningen sammen med KMD."

"Det rigtige skridt for Edlund"
Thomas Jøhnk, der i en årrække har været administrerende direktør i Edlund, og helt tilbage i 1992 stiftede virksomheden sammen med sin far, Erling Edlund Andersen, skal nu i stedet være næstformand i bestyrelsen.

Han vil, ifølge KMD, fortsat være en aktiv del af virksomhedens udvikling.

"Ny ejer og nu også ny direktør med de helt rigtige erfaringer og kompetencer for at bringe Edlunds produkter ud over de danske grænser er for de tidligere ejere de to helt rigtige skridt for at sikre, at Edlund fortsat vil være en attraktiv virksomhed for både kunder og medarbejdere," siger han i pressemeddelelsen fra KMD.

"Jeg ser personligt frem til, via en plads i bestyrelsen, at kunne bidrage med min viden og mine erfaringer i næste kapitel af Edlunds historie," udtaler Edlund-stifteren videre. 

Læs også:

Edlund-direktør fratræder som direktør efter salg til KMD: Derfor sælger Edlund hele butikken

Software-leverandøren Edlund solgt til KMD - hundredevis af medarbejdere følger med i købet

Danske Edlund har vækst på 1.363 procent: "It-boblen er noget af det bedste, der er sket for os"Flere artikler om Job & Karriere

Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu

Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.

Her er 10 spændende jobopslag, hvis du er på jagt efter en QA-stilling
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Har du sort bælte i it-projektledelse? Så har vi fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu


Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.