4G-sendemast hos Danmarks største teleselskab, TDC.
Foto: Uffe Weng.

Stor test af dækning og hastigheder på 3G og 4G: Sådan klarer de danske teleselskaber sig

Danmark er med helt fremme i det globale kapløb om at levere den bedste mobile instrastruktur med 3G og 4G. Se resultaterne fra stor global test af dækningen og hastighederne i 95 lande.

Teleselskaber verden over investerer massive summer i at etablere og udbygge deres mobilnetværk - og ikke mindst her i Danmark er der fuld fart på LTE/4G-udrulningen i disse år.

Det er også årsagen til, at Danmark klarer sig rigtig godt i en ny global måling af dækning og datahastigheder på de mobile netværk.

Rapporten kommer fra OpenSignal, der løbende tracker mobil-situationen i en lang række lande.

Dataene stammer fra OpenSignal-appen, som mange hundrede tusinde mobilbrugere har installeret

Til den nye opgørelse er der i en periode på 84 dage foretaget 12,3 milliarder test hos 822.556 millioner brugere over hele verden.

Det resulterer i en analyse af 3G- og 4G-situationen i 95 lande - og her har Danmark bestemt ikke noget at skamme sig over.

Sådan ligger Danmark placeret
Eksempelvis ligger Danmark på en 11. plads, når OpenSignal måler på, hvor stor en del af tiden, brugerne har adgang 3G eller bedre mobilnetværk.

Danmark ligger på 93 procent, hvad det angår, hvilket er stort set på niveau med flere af de lande, der ligger lige over os.

Der er dog et pænt stykke op til Sydkorea på førstepladsen, for sydkoreanerne har adgang til 3G eller bedre forbindelser hele 98,54 procent af tiden.

Læs også: Magtkamp om de danske mobilkunder: Her er resultaterne hos TDC, Telia, Telenor og 3

Danmark sig dog også endnu bedre, når det kommer til, de datahastigheder, der generelt leveres på 3G og 4G.

Her lander vi på en femteplads blandt 95 lande med 23,35 Mbps i gennemsnit. Vi overgås kun af Australien, Ungarn, Singapore og Sydkorea.

Sidstnævnte ligger også her et pænt stykke foran alle andre lande med gennemsnitlige hastigheder på 41,34 Mbps.

3G er stadig vigtigt
OpenSignal skriver i analysen, at mens 4G måske nok er den moderne netværksteknologi, som alle taler om, så står 4G ikke alene, når man skal måle den samlede netværksdækning/hastighed i et land.

3G er derfor fortsat en vigtig del af mobilinfrastrukturen i de fleste lande.

Danmark og Skandinavien er dog i et globalt perspektiv meget langt fremme med 4G/LTE.

Vi har også skrevet om, hvordan de danske teleselskabers LTE-netværk klarer sig i OpenSignals målinger.

Læs den artikel her: Spritny måling på de danske LTE-netværk: Sådan er de danske 4G-forbindelser

Læs også: Magtkamp om de danske mobilkunder: Her er resultaterne hos TDC, Telia, Telenor og 3


mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.