Artikel top billede

Sådan fungerer Microsofts HoloLens: En billion beregninger i sekundet

Der sidder en supercomputer til sensordata i Microsofts futuristiske hologram-headset

Microsoft overraskede hele tech-verdenen sidste år med HoloLens, et headset med indbygget computer, der projicerer computerbilleder - hologrammer - ud i den virkelige verden via et gennemsigtigt visir. 

Inde i HoloLens sidder en "Holographic Processing Unit", eller en HPU, en ny type processor der arbejder sammen med headsettets GPU og CPU for at vise hologrammer svæve foran dine øjne i realtid.

Og det har indtil nu været alt, hvad vi vidste om HPU'en, for Microsoft har været sparsom med informationer omkring HoloLens' indmad, men ved årets Hot Chip-konference i Californien  åbnede Microsoft for godteposen og delte ud af hemmelighederne omkring HPU'en.

24 kerner holo-guld

HoloLens' HPU er en specieltudviklet 28nm-processor fra firmaet TSMC, skriver The Register, der var til stede ved konferencen i Californien. 

Processoren indeholder 24 digitale signal processorer (DSP), der er optimeret til at lynhurtigt at behandle sensor-data fra blandt andet headsettets 3D-kameraer. Det er afgørende, for at headsettet kan vise hologrammer i realtid.

HPU'en indeholder også 65 millioner logic gates, 8MB SDRAM og 1GB DDR3 RAM.

Den er, ifølge Microsoft, op til 200 gange hurtigere end Intels Cherry Trail CPU til at løse de specialiserede hologram-opgaver, og Microsoft har indbygget specieltudviklede instruktioner direkte ind i de 24-kerner for at øge hastigheden. Imens benytter HPU'en kun 10W strøm. 

Læs også: Nyt om HoloLens: Her er syv vigtige detaljer om Microsofts hologram-headset

En billion beregninger

HPU'en skulle ifølge The Register være i stand til at foretage omkring en billion beregninger i sekundet, og data, der sendes til CPU'en, kræver kun meget lidt ekstrabehandling. 

Når HPU'en håndterer alle kompekse sensor-indtryk fra omgivelsene, er der ikke meget at lave for HoloLens' CPU og GPU. De fokuserer i stedet på at vise Windows 10 samt de forskellige holografiske apps. 

Det er vigtigt, at CPU og GPU kan fokusere på styresystemet, for HoloLens er en selvstændig computer med indbygget batteri, hvorimod de nærmeste konkurrenter, VR-headset som HTC Vive eller Oculus Rift, alle kræver at være tilsluttet en kraftig computer. 

Computerworld var det første danske medie til at prøve headsettet tilbage i 2015, og ved årets Build-messe fik vi endnu engang hænderne i HoloLens. Det kan du læse mere om her:

Læs også: Vi har prøvet HoloLens: Microsoft har skabt fremtidens computer

Læs også: Prøvekørt: Så fantastisk er HoloLens Developer-udgave - vi har prøvet den




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere