Lars Fruergaard Jørgensenbliuver ny CEO i Novo Nordisk. Foto: Mikael Rieck.

It-direktør i Novo Nordisk stryger helt til tops: Bliver CEO efter Lars Rebien

Lars Rebien Sørensen stopper som CEO i Novo Nordisk. Afløseren bliver Lars Fruergaard Jørensen, der har det øverste it-ansvar i Novo Nordisk og to gange har været nomineret til titlen som Årets CIO i Danmark.

Lars Fruergaard Jørgensen, der både i 2009 og 2012 var nomineret til Årets CIO i Danmark for sit it- og digitaliseringsarbejde i Novo Nordisk, stryger nu helt til tops i selskabet.

Det meddeler Novo Nordisk i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at Lars Rebien Sørensen stopper i Novo Nordisk ved udgangen af 2016.

"Lars Fruergaard Jørgensen, der i øjeblikket er vice president og head of Corporate Development, vil efterfølge ham med start den 1. januar 2017," skriver Novo Nordisk.

Ansvaret for forretningsudvikling i Novo Nordisk inkluderer i høj grad og digitaliseringsansvaret - et ansvar, som de fleste CIO'er i store koncerner i dag har.  

Dermed bliver det altså en it-topchef i form af Lars Fruergaard, der nu stryger helt til tops i dansk erhvervsliv, hvilket på mange måder er opsigtsvækkende - også for it-branchen og it-Danmark.

Læs portræt af Lars Fruergaard Jørgensen: CIO i Novo Nordisk: Ansvarlig for it for milliarder

Lars Fruergaard Jørgensen, der oprindeligt er cand.merc. fra Handelshøjskolen i Århus, må betegnes som en topleder med en moderne og forretningsorienteret tilgang til it og digitalisering. 

Betyrelsesformand i Novo Nordisk, Göran Ando, siger om valget af den nye CEO i Novo Noirdisk.

"Beslutningen om at udpege Lars Fruergaard Jørgensen som ny CEO er resultatet af lang proces, hvor et antal kvalificerede kandidater blev overvejet."

"Med hans track record med at skabe resultater, drive forandringer og være en rollemodel i 'The Novo Nordisk Way' at køre en virksomhed på, er bestyrelsen sikker på, at han er den perfekte efterfølger til Lars Rebien Sørensen."

"Jeg elsker udfordringer"
Lars Fruergaard Jørgensen udtaler selv, at han "er stolt og ydmyg over at have fået tilbudt jobbet som CEO."

"På den ene side har Novo Nordisk aldrig haft en stærkere portefølje og organisation; på den anden side står vi over for et hidtil uset niveau af pres og konkurrence."

"Jeg elsker udfordringer, og derfor kan jeg ikke forestille mig et mere spændende tidspunkt at blive tilbudt jobbet som CEO i Novo Nordisk på - en virksomhed, jeg har arbejdet for i mere end 25 år og virkelig brænder for," lyder det fra Lars Fruergaard Jørgensen.

Lang karriere i Novo
Lars Fruergaard Jørgensen har i sin tid i Novo Nordisk haft en række stillinger.

I 1991 blev han ansat som økonom i Health Care, Economy & Planning, og han har igennem årene blandt andet haft stillinger i Holland, USA og Japan for Novo Nordisk.

I 2004 blev han udnævnt til vice president for IT & Corporate Development.

I januar 2013 blev han executive vice president og CIO og fik dermed det øverste ansvar for IT, Quality & Corporate Development.

I november 2014 fik Lars Fruergaard stillingen også ansvaret for Corporate People & Organisation og Business Assurance i Novo Nordisk.

Da Lars Fruergaard Jørgensen var nomineret til titlen som Årets CIO i 2012, fortalte han til Computerworld om sine digitale ambitioner og om ansavret med at forvalte et it-budget, der dengang lød på hele 2,4 milliarder kroner.

"Jeg har meget fokus på, hvad det er for en rejse, Novo Nordisk er på - og hvad vi skal gøre fra it for at understøtte det," fortalte Lars Fruergaard Jørgensen blandt andet i det store interview, som du kan læse her.

Læs mere om Lars Fruergaard Jørgensen:

CIO i Novo Nordisk: Ansvarlig for it for milliarder

It-direktør i Novo Nordisk: Her er vores ERP-setup

Derfor satser Novo Nordisk fortsat på 4.000 BlackBerry-smartphones

Premium
David Heinemeier Hanssons virksomhed Basecamp overvejer at droppe cloud-giganterne og flytte i egne datacentre: “I Basecamp skal vi helt ned på at bruge nul procent teknologi fra big tech“
Interview: Den berømte danske udvikler David Heinemeier Hansson vil frigøre sig fra tech-giganterne. Derfor overvejer hans virksomhed Basecamp at flytte fra clouden og tilbage i eget datacenter.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.