Artikel top billede

Medie: Microsoft stopper produktionen af Lumia-telefoner om få måneder

Microsoft stopper angiveligt produktionen af Lumia-telefoner til december efter lang tids krise.

Microsoft stopper produktionen af sine egne Windows 10 Mobile-telefoner, Lumia 950, 950XL, 650 og 550, fra december.

Det skriver det amerikanske Microsoft-orienterede medie Winbeta.org, der citerer insiderkilder hos Microsoft.

Rygtet kommer blot en måned efter de seneste salgstal for forrige kvartal, der viser, at Microsofts smartphones blot har en markedsandel på 0,6 procent - hvilket svarer til et  voldsomt fald i forhold til en markedsandel på 2.5 procent i samme periode sidste år.

Voldsomt prisfald

Microsoft har kæmpet ihærdigt for at overbevise ikke kun forbrugere, men også udviklere om, at de bør vælge Windows 10 Mobile fremfor iOS og Android.

Sidste år i oktober lancerede Microsoft tre nye smartphones, Lumia 950, 950XL og den prisvenlige 550, men trods de tre nyheder før juletid faldt antallet af solgte Lumia-telefoner i de efterfølgende måneder frem til april med 70 procent.  

Det har ført til et voldsomt prisfald på over 50 procent for en Lumia 950 fra 4.999 kroner ved lanceringen 6. oktober 2015 til en pris på 2.345 kroner (8. august 2016).

Det voldsomme prisfald kan også ses som en måde at tømme eksisterende lagre, inden produktionen efter sigende stopper til december.

Hvad så nu?

Microsoft er en af de eneste og mest populære Windows 10 Mobile-producenter, så et stop af produktionen vil betyde et markant fald i mængden af Windows-telefoner på markedet.

Windows står på gravens rand på mobilmarkedet - alligevel lancerer HP ny Windows-smartphone

Produktionsstoppet kan dog vise sig ikke at være det sidste søm i kisten, men i stedet et tegn på, at der kan være nye produkter på vej. Rygterne har længe floreret om en mulig Surface Phone i stil med Microsofts andre Surface-produkter.  

Desuden ventes det, at den næste store opdatering til Windows 10, Redstone 2, i høj grad vil være rettet mod Windows 10 Mobile, når den udsendes i 2017.

Læs også: Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere